Máte někdo zkušenosti s lappovanou dlažbou? Jak se udržuje (neuzalízá tam špína?), jak vypadá v prostoru... Pokud někdo má Essencii nebo Sandstone od Raka, budu ráda za fotky ;-)
Už jsem procházela diskusi na livingu, většinou byly ohlasy pozitivní. Já chci nejsvětlejší odstíny (slon.kost Essencia Lappato nebo Sandstone Plus Lappato - bílá).
Lappato znamená, že je povrch zušlechtěn jemným odleštěním vrchní části povrchu. Na povrchu touto operací vzniká velmi efektní kontrast lesku a matu, který zvýrazňuje reliéf nebo tištěnou strukturu povrchu - jak píše rako :-)
my máme Essenciu lappato bielošedú, keď som ju v štúdiu vyberala, páčila sa mi - jej odlesk taký trblietavo matno-lesklý, ked zasvieti slniečko tak vtedy je krásna, ale po roku používania a neustálej údržby na kolenách by som ju už nekupila ani za tú super cenu.(album, ale detail nevidno); a to máme víkendové bývanie.
@petra17 děkuju moc, mě by zajímalo, jak to vypadá v normálním prostředí mimo koupelnové studio. Také máme vybranou lapovanou, ale ještě jsem neměla možnost to u někoho vidět.
má někdo reál v koupelně (nebo v jiné místnosti) Rock lappato Stones šedou? nejsem schopná najít nikoho kdo by tuto dlažbu měl a na netu jsou jen image fotky :-)
@kata267 my máme rock lappato, sice ne ještě položené, v albu mám jen nafocený kousek poskládaných dlaždic, ale soused to má v kuchyni a vypadá dobře. Jen nevím, co je to to Stones :-N Ale prostě Rock Lappato ti sem můžu hodit ;-)
ahojte, zaujimalo by ma, ako sa udržuje táto dlazba? planujeme ju dat do našej kúpelne, a trošku sa bojím toho povrchu, či sa neusádza vodný kamen a pod. Ja som pohodlny človek, a hladam dlažbu a obklady, ktoré je treba čo najmenej udržiavať. dakujem za rady :)
@kata267@eeemakarena my mame serii Rock,ne lapovany,ale hladky povrch...v kombinaci s rock mame v jedne koupelne random a v druhe pietra,coz je reliefni dlazba...co se tyka udrzby tak rock bez problemu,reliefni dlazby jsou horsi...
@luckydaisy nám ty reliéfní přímo rozmlouvali v MK Rako, prý tam mají jednoho pána, který si dal černý reliéf všude a teď je nešťastný, protože mu to nejde vyčistit. Myslím, že na obkladu se to dá ještě zvládnout docela v pohodě, ale dlažby bych se také asi bála...
@lucinkafr My máme naštěstí reliéfní obklad světlý, v odstínu pískovce, máme ho na stěně, kde je jen topný žebřík nebo záchod, tudíž to žádný velký úklid nepotřebuje...i když to vypadá pěkně, tak na zem bych reliéf nechtěla...
@eeemakarena dlažbu bych dala určitě hladký povrch, na údržbu to je jednodušší ;-) u stěn bych se nebála reliéfu nebo ne něčeho úplně hladkého, ale nedávala bych to na stěnu, kde je přímo sprcha, umyvadla, prostě, kde se musí více uklízet...
@lucinkafr Ahoj, prosim ta, ako si spokojna s Rako Rock Lappato? Aka je udrzba, neusadza sa ti moc spina a vodny kamen? Ja uvazujem velmi nad touto dlazbou (podlaha-siva a steny-biele alebo stredne sive). Vdaka :)
@matia911 máme šedou a je v pohodě. Když na ní zasvítí sluníčko, tak je trochu bordel vidět, ale to je i v koupelně na matné, i na laminatu, takže to není typem podlahy