Odpověď na příspěvek od lisakstavitel:
Mám v podlaze EPS 100, 3 vrstvy 8cm + 8cm + 6cm, … @lisakstavitel mě řekli pod akumulačku 750l udělat pouze betonovou patku bez izolace. Vám to drží v klidu na eps150? To já tam chtěl dát XPS300 a bylo mi receno "raději jen beton" tak se ptám. Pod krbovou vložkou mám pouze betonovou patku bez izolace ( kvůli vysokým teplotám ) myslíte tedy že pod akumulačku která něco váží + v ní bude 750l vody můžu dát s klidem na duši eps aby v budoucnu něco neprasklo ? Skladba je polystyren 5cm + 10cm a na to 5-6cm cemflow. DíkyOdpověď na příspěvek od jarin1:
@marievav To je klasický zavlhy beton kterým se t… @jarin1 je třeba vyrovnávat ? Vím z okolí že někdo dělá někdo ne a někdo si EPS tahá na podlahu do lepidla. Nekdo kdo nerovnal a prostě eps jen házel na zem i přes nerovnosti asfaltového pásu řekl že se to pak srovná vylití betonem/anhydridem kdy na některém místě bude 5cm a někde 6 a ve finále bude finální podlaha rovná. Díky za názor.Odpověď na příspěvek od jirca456:
@lisakstavitel mě řekli pod akumulačku 750l uděla… @jirca456 EPS 150 jsou tepelněizolační desky ze stabilizovaného pěnového polystyrenu pro všeobecné použití v konstrukcích s vysokými požadavky na zatížení tlakem. Typické použití je pro podlahové, stěnové a střešní aplikace se zatížením maximálně 3000 kg/m² při stlačení < 2%Odpověď na příspěvek od jirca456:
@lisakstavitel mě řekli pod akumulačku 750l uděla… @jirca456 to tam tavite zelezo? Nebo mate nejaky specialni kamna co maj ohniste na desce? Jinak nedokazu pochopit jak by se tam vysoka teplota dostala. Mam klasicka kamna a spodek u podlahy je bezne uplne studeny. Pod nadrz i krb(pokud to neni mastek o vaze 1.5tuny na 0.5m2) bych dal min 5cm xps (tim by deska v danem miste mela 10-15cm coz je dostatecne). Pod mastek taky aspon 5 cm purenitu nebo podobneho materialu (delaj se izolacni desky co maji trvale zatizeni 1MPa a pri stlaceni 2% 1.5MPa).Odpověď na příspěvek od jirca456:
@jarin1 je třeba vyrovnávat ? Vím z okolí že někd… @jirca456 Ja som to len naskladal bez lepenia k podlahe ani medzi doskami. Dôležité je, aby sa jednotlivé dosky nekývali, to som podsypával pieskom. Ale že vznikli medzi doskami zuby, to je jedno, to zrovná poter. Rozdiel najvyššieho a najnižšieho miesta bol až 3,5 cm a pohoda. Mám strojne hladený betón, tak toho tak akurát padlo viac.Odpověď na příspěvek od raziel628:
@jirca456 to tam tavite zelezo? Nebo mate nejaky … @raziel628 bylo mi to doporučeno jak od zedníků tak kamnářů. Polystyren bude v klasické skladbě podlahy kolem, kolem jsou zdi z Ytongu a stejne do vložky jde CPV kterým bude proudit vzduch z venku. Takže jestli dojde k nějakému ochlazení uvnitř komory mě asi úplně netrápí. To že bude v místě vynechána izolace, neznamená že bude zima ve zbytku baráku a navíc v zimě se bude topit :-D ... Byla to má dlouho měsíční polemika, poslouchal jsem spousty názoru a nakonec jsem tam nedal nic, jen beton z míchačky 35cm na kterém je krbová vložka Romotop Heat ( váha i s vodou co bude ohřívat cca 300 kilo + obezdívka )Odpověď na příspěvek od jirca456:
@raziel628 bylo mi to doporučeno jak od zedníků t… @jirca456 Za me vynechat je nesmysl 300kg je nic. mam 450kg a pro klid duse jsem dal xps (kdyby se davala voda ted je jenom mensi akumulace). Kdyt knihovna muze mit vic. To same auto v garazi... xps ma na dotvarovani tzn 2% za 50 let bezne okolo 13tun na m2Odpověď na příspěvek od jirca456:
@jarin1 je třeba vyrovnávat ? Vím z okolí že někd… @jirca456 Není potřeba rovnat, my máme v podlaze 70F síly 40 - 50 mm už 15 let a světě div se, drží. Se vymačká do toho polystyrenu stačí po tom párkrát pochodit.Odpověď na příspěvek od jirca456:
@jarin1 je třeba vyrovnávat ? Vím z okolí že někd… @jirca456 Dával jsem XPS 3 vrstvy po 60mm a vyrovnával jsem potěrem.