Pokládka EPS

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj stavebníci, budu si sám pokládat EPS na podlahy, protože firmy za to chtějí šílený sumy. Můžete mi, prosím, říci, jak na vyplnění mezer mezi stěnou, trubkama, instalací a EPS? Někdo mi říkal, že to stačí vysypat pískem, ale nejsem si tím 2x jistý. Zrovna tak jestli je vhodné podklad vysypávat a čím pod první vrstvou EPS, pokud je podkladní beton nerovný? Díky předem za info.
Odpovědět
1
2
@zeneva Přesně tak.
Odpovědět
Jen abyste nebyli zklamaní ;-) . Pokud budete mít rozumné tepelné ztráty, nečekejte teplou podlahu.
Odpovědět
@kofejn Zklamaní z čeho?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@wendhelin No, že ta podlaha tak nehřeje. Podlahovku máme (elektrickou) a stejně je to na bačkory. Pravdou ale je, že na záchodě kde není, je mnohem studenější. Každopádně podlahovku bych dával klidně znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn podlahu muzu nechat hrat bez ohledu na teplote v dome, takze nemusi byt vypnuta,
Odpovědět
@zeneva Samozřejmě, podlahovku nemá cenu vypínat. Ale jestli budete vytápět místnost na 22°C, kolik myslíte, že bude teplota topné vody třeba v tomhle počasí a následně povrchová teplota podlah? Voda 25°C, 27°C? Koukněte se do projektu, jakou máte teplotu topné vody při výpočtových ztrátách. Předpokládám, že by to tam být mělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn nemame vodni, mame elektricky topny kabely. vodu jsme nechteli, urcite ma delsi setrvacnost a nabeh
Odpovědět
@zeneva Jestli máte folii hned pod plovoučkou či kabely hned pod dlažbou, tak odezva bude docela rychlá. Pokud je to klasika kabely na izolaci a zalite betonem/anhydridem, tak setrvačnost je menší je než u vodní v tom, že se nemusí nahřívat beton mezi trubkama. Já mám taky kabely, ale kdyby to tehdy šlo, dával bych vodu. Jenže ty dva centimetry navíc při rekonstrukci rozhodly :-S .
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn mame polystyren, kapely a zalite anhydritem, a proc bys daval vodni?
Odpovědět
@zeneva Hlavní jsou dva: možná změna zdroje tepla a u teplovodní se nemusí tolik hlídat zakrytí nábytkem.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn zmena zdroje tepla - tohhle vim, ze jde u vodni, ale pochybuji , ze to nekdo bude menit, navic u nas neni plyn, takze pojedeme nejspis porad na elektriku, mozna jednou fotovoltaika zakryti nabytkem - rikali, ze staci mala mezera v radu milimetru, takze toho bych se taky nebal. Jasny, kazdy ma svy pro a proti. Jsem zvedavej na ucet za elektriku, az tam budeme bydlet.
Odpovědět
Článek se načítá
@zeneva Však jo, každý si musí zvážit pro a proti. Ohledně zakrytí nám topenáři říkali nožičky cca 10cm a kabely se nedávaly na místa, kde měly být skříně od země (kuchyň, chodba, ložnice). Ale nábytek na nožičkách se sehnat nechá. Případně má truhlář práci :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
nam rikali radove mene, v kuchyni a chodbe pod vestavenou skrini mame vynechano
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?