Cena srovnání pozemku + připojení vodovodu a kanalizace

Dobrý den, stojíme přd rozhodnutím koupě pozemku (na screenshotu: 1339+1340), který je aktuálně veden jako zahrada a vinice (dle makléřu: s možností převedení na stavební pozemek). Pozemek je nezasíťovaný a nejbližší vodovod s kanalizací jsou cca 58m (počítám to od cesty ke konci toho pozemku). Na webu Zakra (https://www.zakra.cz/blog/jaka-je-cen...) jsem našla, že za jeden metr kopání travnaté plochy by nás jen výkopové práce stály 3,500*58= 203,000 Kč plus dokumentace, atd. Pozemek je také ve svahu- od cesty cca 12 metrů převýšení k onomu pozemku. Můj odhad je že tedy dovedení vody a kanalizace by mohlo vyjít na cca 300,000 Kč. Myslíte, že to je reálné nebo jsem mimo? Můj další dotaz je ohledně srovnávání pozemku. Jak jsem zmínila, pozemek je svažitý. Jedná se o převýšení cca 6 metrů. Dá se nějak orientačně nastínit kolik by nás to stálo to nechat srovnat? Plus důležitá informace, že pozemek dole plynule navazuje na zahradu jiného domu, takže v případě srovnání úplně do rovna celého pozemku bychom nejspíš museli postavit nějakou zeď? Jsou to asi trochu kusovité informace, ale budu ráda, za jakékoliv vodítko. Moc děkuji!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od veronikakjk:

Dobrý den, stojíme přd rozhodnutím koupě pozemku …
@veronikakjk Obávám se, že připojení přes stavbu na 1338 nebude možné. Většinou se dělá připojení přímo z ulice.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raptor18:

@veronikakjk Obávám se, že připojení přes stavbu …
@raptor18 bylo nám řečeno, že by se to muselo domluvit s majitelem pozemku 1388 a bylo by tam věcné břemeno.
Odpovědět

@veronikakjk Čo máte všetci s tým zrovnávaním do dokonalej roviny? Aj u nás to vidím, pozemok na rovine (prevýšenie cca 60 cm na 20 m) a ešte aj to musia zrovnávať, aby potom museli stavať opernú stenu a po daždi voda neodtiekla, ale urobila im tam po celom pozemu bažinu. Do svahu sa projektujú omnoho zaujímavejšie baráky a na záhrade do svahu sa toho tiež dá vymyslieť omnoho viac. Všetci nám závidia vyvýšený záhon (vysoký 2,5 m, pôdorys tak 8x8 m), ktorý vznikol zo skrývky ornice a ktorý tam už ostane, pretože je to proste super tie cestičky dookola. Ak budem niekedy stavať znova, už to nebude na rovine.
Odpovědět

@raptor18 bylo nám řečeno, že by se to muselo dom…
@veronikakjk Spíše je otázka, zda je vůbec technicky možné vodovod protáhnout přes stavbu 1388.
Odpovědět

@veronikakjk Ta cena od Zakry je hodně přestřelená. Když si seženete někoho s minibagrem, dostanete se takové jinak. Co se týká toho srovnání pozemku, tak nebudete potřebovat "nějakou zeď", ale opravdu pořádnou opěrnou zeď.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@veronikakjk Ta cena od Zakry je hodně přestřele…
@jozkakomosny Oprava: ... dostanete se řádově jinam.
Odpovědět

@raptor18 bylo nám řečeno, že by se to muselo dom…
@veronikakjk S timto bych začala. Věcné řemeno je velký závazek a nemusí Vám to majitel dovolit. Vlastní zkušenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?