Dobrý den, poradí prosím někdo, co vyplnit do žádosti pro CEZ o napojení.
Jedná se o stavbu patrového domku o užitné ploše cca 120m2, klasické vybavení, vytápění TČ ( příkon 9kw) do podlahovky. Jaký jistič před elektroměrem ? pak tam chtějí vyplnit položky, které tam ani nebudou např. elektromobil. Díky za rady.
V těch příkonech je to jedno, jen v celkovém součtu nepřekračujte hranici, co je maximum jističe (počet fází x hodnota jističe x V) - tedy třeba 3x25x250 (v běžném případě tedy cca 18 kW).
Pokud nevíte charakteristiku čerpadla, tak si hold vymyslete - 1 fáze má vždy vyšší startovací proud než 3 fáze (určitě dohledáte u nějakého modelu v katalogu/technické specifikaci).
@krolok Jo taky jsem nevěděl jak a co, nakonec jsem to nějak propočítal a vyšlo to na cca celkem 19 kW charakteristika B ta je běžná pro RD a jistič 3x 25 A takže 3 fáze. U elektromobilů Zadat 0 kW a u všech spotřebičů co nebudou tak také musíte vy vědět co vše budete mít. Indukční desku , bojler, prihrev k TČ atd .
diky za reakce uz sem tam nacpal 3x25 A, coz by mel byt takovy standart u mensich RD, jeste se zeptam do jake faze to cez po zaplaceni dotahne ? lze se s nima domluvit i na postaveni sloupku a vse v jednom ? diky
@krolok ČEZ vám postaví pilíř s pojistky a na vás je si zařídit elektromerovy pilíř , od nich to bude drahé. Já to řešil tak ze jsem si ten pilíř s jisticem koupil na e-shopu elektromalinsky a vyšlo mě to levněji než my nabízel elektrikář, ten my ho pouze zapojil a usadil za revanz za práci při výrobě brán. Realizační firma co si najal cez na zhotovení přípojky my nabízela pilíř z rozvadecem stavebním za 16500,- já ho sehnal za 6250,- ten samy akorát bez rozvadece stavebního, ten mám pujceni od elektrikare. Takže asi tak no
Tak na 9kW TČ to chce nejméně 3x25A ale skoro už bych šel do 3x32A a nejlépe do 3x40A
Těch 9kW udělá 3Kw z fáze/230 vychází nějakých 13A, 3x25A unese trvale snad 28A nebo 29A a krátkodobě vím, že snese klidně 40A z každé fáze na pár vteřin, ale 3x25A bude na hraně vypadávání, když pojede TČ, pak postačí sporák a bojler s pračkou a už to bude škrtat tak nějak na pomezí při 3x25A, pak to jakékoliv zapojení silnějšího elektromotoru vyhodí. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy Vapka 3,5kW vyhodí někdy 3x40A jistič s chráničem pro dům při rozběhu, když doma něco jede k tomu dalšího, nemluvě o tom, že u nás při běhu elektrokotle dokáze vyrazit hlavní 3x50A, ty rozběhové rázy jsou obrovské u elektromotoru, kor když je napájen z jedné fáze, takže tady bych zvážil, zda li 3x25A bude dostačující, ale radši bych volil, pokud se v domě nachází nějaký takový spotřebič asi o třídu vyšší jistič nebo alespon 3x25 ale v Céčku.
@vladimir_sacha Naši mají 16 kW TČ 3 lednice, 3 TV , 3 PC, 2 Pracky, 2 susicky , 2 mycky, jsou to dvě domácnosti dotoho má otec dílnu takže nějaký menší soustruh, pila, vrtačka.... a mají 3x25 A a nestává se že by to pořad vyhazovalo jistič. Ale je možné že TČ je zapojeno na svůj jistič který je napojeny rovnou od hodin čili před jisticem ten je 3x25 A ale C charakteristika. Ale to nevím to jen hádám.