Kamera na stavbu

Ahoj, chci na stavbu pořídit kameru. Primárně je cílem kameru používat k nahrávání videa jako dokumentace toho, jak se dům stavěl, druhotným je mít kameru k zabezpečení - odstrašení případných problémových osob 😎 Na pozemku mám zapojenou pouze elektřinu. Kameru chci mít připojenou 24/7 a chci mít na ní online přístup. Mohl by se někdo podělit o řešení, které funguje | fungovalo? Momentálně zvažuji následující konfiguraci: - WiFi router CUDY, 2300 Kc, https://www.alza.cz/cudy-outdoor-4g-l... - Kamera TP-LINK Tapo C510, venkovni s WiFi, 1700 Kc, https://www.alza.cz/tp-link-tapo-c510... - Tarif Datamania od O2 100GB / mesic, 350 mesicne, https://www.o2.cz/osobni/volani/datam...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Ahoj, chci na stavbu pořídit kameru. Primárně je …
@cast Jen si dejte pozor na to že, máte právo sledovat stavbu, ale ne pracovníky dodavatele. To nemá ani jejich zaměstnavatel.
Odpovědět
Jj, to mě taky napadlo, když jsem to četl. Aby se Vám nestalo, že chlapi uvidí kameru, položí vercajk a odejdou. A nic nenaděláte, mají na to právo. Jinak Tapo je dobrá volba, používám už několik let a v pohodě, i apka.
Odpovědět
Diky za informace, toto mám vyřešené. Jak jste kameru na stavbě řešili vy?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Diky za informace, toto mám vyřešené. Jak jste ka…
@cast Já jsem si dělal fotodokumentaci.
Odpovědět
Sledovat můžete i např. část veřejného prostoru - chodník, ulici ( kdy ten záběr by se měl minimalizovat aby nedošlo k narušování osobnostních práv ), můžete zaznamenávat, ale ten záznam na němž by byly zachyceny osoby na veřejném prostranství nesmíte nikomu poskytnout, nebo vkládat na web - s jedinou vyjímkou, v případě trestního jednání můžete tento záznam předat orgánům činným v trestním řízení. Pokud by jste záznam předal nekomu cizímu - nepovolané osobě, vyvěsil je někam na web, či jinak zveřejnil, dopustil by jste se Vy sám protiprávního jednání. Tzn., že pokud by jste nahrával stavbu kdydž by tam pracovali zaměstnanci firmy, Vy by jste situaci po celou dobu nahrával, nikomu záznam neposkytl - tak by to také nemělo být protiprávní. Ale je spíše možné, že v takovém případě by to firma - nebo samotní zaměstnanci mohli odmítnout a mohl by jste pak shánět někoho jiného. Tedy bych se zaměřil na monitorování v době když se na stavbě nepracuje.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

Jj, to mě taky napadlo, když jsem to četl. Aby se…
@jozkakomosny u mně se zase bohudík stalo, že když viděli blikající kontrolku na kameře, tak s epřestali opírat o lopaty a začali makat....takže zase má ta mince prostě dvě strany....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

@jozkakomosny u mně se zase bohudík stalo, že kdy…
@ozzy77 No jo, jenomže to by mělo smysl jen tehdy, pokud byste je platil Vy a od hodiny.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@ozzy77 No jo, jenomže to by mělo smysl jen tehd…
@jozkakomosny to je přece úplně jedno, byly úkolem ale potřeboval jsem aby tam nebyly tejden, aby vypadli. Po nich se měla pokládat dlažba. Každopádně měla ten správný psychologický efekt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?