Ahoj, posílala jsem dotaz na ČEZ ohledně existence sítí. Přišla mi odpověď viz níže. Jelikož ohledně elektriky nejsem zrovna zdatná - budu moc ráda když mi k to mu něco řeknete, případně poradíte, zda i ohldně odpovědi zažádat ještě o něco pro jistotu. Jde mi hlavně o ochranná pásma. V katastru je věcné břemeno na elektriku.
Moc děkuji
Podle mě je ta zelená čára vedení. Každé vedení má svoje ochranné pásmo, ve kterém jsou určité věc zakázané.
http://www.cezdistribuce.cz/edee/cont... to je odaz na nadzemní vedení, ale pokud pohledáte, najdete i pro podzemní vedení.
Podzemní vedeni NN ma ochranné pásmo 1 metr od kabelu. Ta zelena cara značí vedení sítě, dole vam jde lehce v pozemku. Tzn. projektovat dum tak, aby nezasahoval do ochranného pásma ;-)
@klara.t@zmrz_lina@puhelin
Moc dekuju, Uz tomu rozumim. :)..
.kazdopadne to neni zadny padny duvod proto ten pozemek nekoupit, te ? A kvuli tomu stretu je tam tedy to vecne břemeno.. z katasru vim, ze se jedna o elektrinu, ale bylo mi divne, ze kvuli takovemu kousku :-D
@luci987 ano, přesně tak - kvůli tomu střetu je tam to břemeno (na 99 %, 100% jistotu budete mít, když si necháte vyjet výpis z KN, tam je VB uvedeno vč. čísla smlouvy, na základě níž bylo zřízeno a v jakém rozsahu apod. je zřízeno, takže ideálně nechat si udělat i kopii té smlouvy).
Mám na pozemku stl plynovod i telefoni kabel a na nic z toho nemám na katastru břemeno,bylo mi receno ze tenbyl energetický zakon "nadevše" ale stejne se tim břemenem musím řídit