Rozdělení parcely/zahrady

Ahoj, můj dotaz se týká rozdělení pozemku na dva viz foto. A moje otázky jsou: 1) bude mít stavební úřad problém s tím, že na současném pozemku stojí stavba (která se časem bude bourat), která ale po rozdělení pozemku nebude stát pouze na jednom z nich? 2) na zahradě je možno stavět rekreační stavbu, rozdělením pozemku toto právo vznikne na obou pozemcích ? ( př. aktuálně je možné stavět chatku do 50m2, bude tedy po rozdělení možno stavět na každém z nich do 50m2 ?) 3) v dokumentu, který bude stavební úřad chtít a tedy "Příloha č. 4 k vyhlášce č. 503/2006 Sb." (Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O DĚLENÍ NEBO SCELOVÁNÍ POZEMKŮ) je část v části B, bod 7 nutno sehnat potvrzení "Závazná stanoviska dotčených orgánů" (viz foto). Je to opravdu nutné tyto potvrzení mít nebo jen v případě, že by si to vyžádal stavební úřad dodatečně? Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
1) pravdepodobne áno 2) záleží... niektoré obce majú vyhlášku, že pri rozdelovaní pozemku nesmie byť nejaká časť menšia ako xxx m2. Tých 375m2 je docela málo 3) záleží na stavebnom úrade Z toho vyplýva, že si skočte na príslušný stavebný úrad. Tam Vám toho povedia oveľa viac a rovno konkrétne veci, ktoré budete musieť splniť. Ale môj odhad je, že rozdelenie na takéto malé pozemky Vám asi neprejde. Aj keď vedľa Vás sú menšie pozemky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lucky33:

Ahoj, můj dotaz se týká rozdělení pozemku na dva …
@lucky33 Ad 1.: Stravbě se přiřadí samostatné parcelní číslo (pokud ho ještě nemá) a dělit bude možné jen zbylý pozemek. Dělit pozemek pod stavbou nelze. Ad 2.: To bude problém. Každý z těch pozemků by musel splnit požadavky na stavební pozemek podle § 140 stavebního zákona. Ad 3.: Tato vyhláška neplatí, je zrušena. Ale i podle nyní platneho stavebního zákona platí, že závazná stanoviska se přikládají k žádosti. Pokud je nepřiložíte, žádost bude zamítnuta.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@lucky33 Ad 1.: Stravbě se přiřadí samostatné pa…
@jozkakomosny 1) parcelní číslo má i ev.č., ale v § 140 co jste poslal k bodu 2), jsem se dočetl že "Pozemky, jejichž součástí je stavba, nesmí být děleny tak, aby tím došlo k oddělení části stavby, kterou nelze samostatně užívat", tak buď to bude jak říkáte a nebo to nepovolí vůbec. 2) je to zahrada v zastavěném území a tam bez ohledu na velikost pozemku je povoleno 50m2 se stav. povolením a 25m2 na ohlášku mám dojem. 3) takže všechny (ochrany životního prostředí, ochrany přírody a krajiny, ochrany vod, ochrany zemědělského půdního fondu, ochrany lesa, ochrany ložisek nerostných surovin, památkové péče, dopravy) musím oběhat a získat povolení chápu to správně ? nebo to stav. úřad, který je součástí městského úřadu s rozšířenou působností zajišťuje sám ? Není to můj obor, tak děkuji za trpělivost a rady
Odpovědět
viz
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lucky33:

@jozkakomosny 1) parcelní číslo má i ev.č., ale …
@lucky33 Ad 1.: Přesně tak. Ad 2.: Pokud to má být opravdu stavba pro rodinnou rekreaci, tak nyní je to vždy na stavební povolení. Ohlášení už je novým stavebním zákonem zrušeno. Ad 3.: Musíte mít jen to, co se k Vašemu pozemku vztahuje. To Vám řeknou na stavebním úřadu. Můžete to nechat i na nich, aby si to obstarali sami, ale to bude stát mnohem víc času.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?