Rozhodli jsme se stavět. Co teď?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Dobrý den, budu ráda za jakoukoliv Vaši radu. Rozhodli jsme se stavět. Pozemek i RD chceme řešit hypotékou. Tzn. že se dá vzít zatím úvěr jen na pozemek a až budeme mít projekt, vzít si zbytek? Mít nejdřív projekt mi přijde zbytečné, když nevím, jak velký pozemek se nám podaří koupit. Jak to je pak se splátkou hypotéky na RD? Platí se hned od schválení a nebo až podle vyčerpané částky?
Odpovědět
1
2
@katty.w "Jen v případě, že bych Vás nechala detailně nahlédnout do našich nákladů (což samozřejmě mi připadá hodně osobní a nemám to v plánu :-) by jste mohl usoudit, zda se i v našem případě jedná o jeden z nejdražších zdrojů tepla, v opačném případě toto tvrdit je pouhá spekulace. :-)" ...tak to je mi ctí reagovat touto Vaši citací i na další citaci - viz výše - Vašeho předchozího vyjádření: "Ať starý, nebo nový dům, já bych do vytápění elektřinou nešla, je nejdražší." Neboť my máme v baráku krbovou vložku také (a to navíc cenově srovnatelnou - a že 20 tisíc rozhodně nestála ani v tom nejlevnějším e-shopu;-)), takže alespoň vím, o čem píšu. A to že krb máme kvůli manželce jen "na parádu", neboť z ekonomického hlediska je to nesmysl, pokud nechci mít z obýváku kotelnu. Vaše předchozí velmi kategorické tvrzení (nebo dle Vašich dalších slov spíše "pouhá spekulace":-)) o vytápění elektřinou na druhé straně není podloženo ani žádnou osobní zkušeností, ani jakoukoliv věrohodnou kalkulací - zatímco já mohu dle reálné spotřeby našeho domu (jakkoliv uvádění detailů i "mi připadá hodně osobní a nemám to v plánu:-)") jen potvrdit to, co si může každý alespoň orientačně spočítat na http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... Byť tedy ani tato kalkulace není určitě dokonalá a s ohledem na změny cen energii bohužel ani trvale platná (o nějakém zohlednění komfortu při využití různých zdrojů tepla ani nemluvě), pak doporučuji zdejším čtenářům důvěřovat raději něčemu takovému, než vysoce subjektivním a přitom ničím nepodloženým názorům...
Odpovědět
Profilova fotka
@brosta zapoměl jsem napsat , že jsme si vzali HYPOTÉKU na 1 306 000 , a z toho nám 400 000 dali jako první čerpání úvěru na koupi pozemku a vybudování základové desky,
Odpovědět
@stikobijec no.....áááá z čeho vypočetli těch 400tis? :-D
Odpovědět
@beropa Pokud máte krb jen jako dekoraci, kterou si vaše manželka přála, tak v tom případě se skutečně jedná o Váš nejdražší zdroj :-) a s ohledem na to, že v něm často nezatápíte, tak vás 1 kWh vyjde s ohledem na PC náklady opravdu velmi draho. Jinak v rodině máme 2 krbové vložky a z 80% tyto vložky vytápí celé domky (zbytek 20% plyn) takže vím jak to chodí a o "kotelnách" nemůže být řeč. Za svým názorem si stojím a do vytápění elektřinou bych nešla (mimochodem z čeho usuzujete, že nemám osobní zkušenost, byť z předchozího bydlení). Nemusíte se mnou souhlasit, ani o to nestojím, máte právo napsat svůj názor a stejně tak i já. Přeji Vám pěkný večer :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?