Vynětí ze ZPF,2017

Profilova fotka
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jak je to teď s vynětím ze ZPF. Někde jsem četla, že když bylo vydáno územní rozhodnutí, že se v dané lokalitě může stavět před 4/2015, tak by se za vynětí nemělo platit??
Odpovědět
@aron2015 Kdyby to tak bylo tak bych se vůbec nezlobil, ale bohužel to tak není. Nevím jestli pracovníci vašeho SÚ čtou tohle vlákno. Pro rychlejší odpověď bych se jich zeptal přímo :-)
Odpovědět
Dle současně platného zákona a vyhlášky za odnětí platíte všude, pokud je to stavba bydlení tak se při výpočtu poplatku metry a bonita nenásobí už dalšími koeficienty třebas za chráněné ložiskové území nebo za CHKO atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak já jsem se ptala, ale bohužel ani pracovníci našeho SÚ nám nedokázali jednoznačně odpovědět. Řekli mi ať k projektu přidám i kopii toho územního rozhodnutí a podle toho mi to nějak tedy vypočítají.
Odpovědět
@aron2015 Pokud sami nevědí, tak se nedá nic dělat. Hlavně že stavební povolení dají.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkapetka Děkuji za odpověď. Chápu to tedy dobře, že by to měli spočítat tak, že vynásobí pouze metry, které vyjímáme x cena pozemku za m2? A již by se to nenásobilo tím koeficientem třídy ochrany? U nás je ten koeficient 9, takže nám to právě pěkně zvedne tu výslednou částku :-|
Odpovědět
@aron2015 @aron2015 U nás to bylo v 5/2015 tak, že jsme si museli nechat zpracovat "Výpočet odvodů za zábor zemědělské půdy" od doporučené firmy za 12 stovek, protože to v té době ještě na úřadě neuměli spočítat. Dnes už to asi umí :-) Na základě toho výpočtu/projektu odbor životního prostředí udělil souhlas (Závazné stanovisko k odnětí pozemku ze ZPF). Bez tohoto by nám SÚ stavební povolení nedal. Každopádně třída ochrany a koeficient dle třídy ochrany v tom vzorečku figuroval.
Odpovědět
Tady se to dá lehce spočítat : https://vypocetzpf.cz/vypocet-odneti-... BPEJ najdete v katastru nemovitostí
Odpovědět
@aron2015 ano dle platné legislativy z loňska (cca od léta) se toto na RD nezapočítává, protože to pak na RD které jsou v souladu s územním plánem vycházelo leckde na strašné částky. Ten koeficient už ted mají "jen" nemovitosti nesloužící k trvalému bydlení (firmy atd...). Vynětí vyřizuje odbor žp, né stavební. Dle zákona a vyhlášky je žadatel povinen donést s žádostí o odnětí i výpočet, ovšem nikde není dáno, že musí být od odborníka (ač vím že na tom některé úřady nepochopitelně trvají). U nás to kolegyně klidně s těmi lidmi vypočítá, když se přijdou zeptat či si nevědí rady a oni to pak jen dopíšou do žádosti, ale každý úřad je holt jiný...ale doporučuju se na příslušném ožp stavit a mile požádat o zkontrolování výpočtu či radu...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás chtěli celou velkou studii včetně výpočtu od odborníka. Stálo nás to bez dokladu 1.000,- Kč, s tím jsme teprve šli na odbor životního prostředí a čekáme na vyjádření, které musíme doložit k žádosti o stavební povolení... takže na SÚ o tom nemusí mít přehled... ;-) Jo a územní rozhodnutí bylo určitě vydáno před dubnem 2015 a platit se musí ;-)
Odpovědět
Tak to u nás jsou na SÚ zlatí, neměla jsem sebou skoro nic, paní mi se vším pomohla, spočítala, vytiskla, pomohla vyplnit a dala vědět kolegovi na stavební, že může začít dělat na ohlášce, že to schválila a během dvou dní mu to doručí.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji za reakce. Na životním prostředí mi řekli ať k projektu domu přidám i kopii toho územního rozhodnutí. Takže dneska vše odesíláme a nezbývá než čekat co a jak spočítají. Nám to na hrubo vyšlo na necelých 22 000,- proto se všude možné poptávám na zkušenosti a rady od jiných co už to mají za sebou ;-)
Odpovědět
Ahoj vespolek, mám takový dotaz. V červnu loňského roku jsme dostali stavební povolení a souhlas s vynětím ze ZPF ještě podle starého zákona. Nicméně jsme pak nějak pozapomněli dát 15 dní dopředu vědět, že začínáme stavbu. Zjistili jsme to až teď při žádosti o předběžné užívání. Žádost o vynětí jsme podali, ale podle zákona nám hrozí pokuta až 50000,- za nedodržení podmínek. Máte s tím někdo zkušenost? Přešvihli jste nějaký termín? Beru to samozřejmě jako svojí chybu, tak jen na co se mám připravit.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?