Změna-úprava základové desky

Ahoj, předem se omlouvám,pokud mám hloupý dotaz.Mám možnost koupit za slušnou cenu pozemek vč.hotové základové desky,projektu a stav. povolení.Projekt pro mě ovšem není vhodný.Jedná se o dům podobný bungalovu o 250m2 do patra,kde jen přízemí má 150 m2 a patro dalších 100.Já potřebuji ovšem pouze přízemí.Ovšem chtěla bych v něm min.1 koupelnu(což v projektu přízemí je) a 1 další toaletu.Ta je ovšem již v 1.patře(přímo nad tou spodní)+ překombinovat místonosti v rámci základové desky. Vzhledem k tomu,že bych chtěla pozměnit projekt se ptám,zda je vůbec reálná uprava základové desky konkr.protažení kanalizace do jiné časti domu? Prosím o shovívavost,jen se ptám.🙈🙈🙈🙈🙈
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od iirron_:

Ahoj, předem se omlouvám,pokud mám hloupý dotaz.M…
@iirron_ Technicky to možné s největší pravděpodobností bude. Ale bude to velmi pracné a nákladné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@iirron_ Technicky to možné s největší pravděpod…
@jozkakomosny A můžu se zeptat jak by se toto dalo realizovat? Popř.hrubě orientační cenu při posunu kanalizace o cca 6 metrů? Váhám totiž,zda se mi tato komplikace z hlediska koupě stále vyplatí.Jinak moc děkuji za reakci.
Odpovědět

@jozkakomosny A můžu se zeptat jak by se toto da…
@iirron_ Těžko říct, když nevidím oba projekty. Když napíšete "posun kanalizace o 6 metrů", tak to nikomu nic neřekne.
Odpovědět
Tak asi zýáleží na tom, jak ta základová deska vypadá dle projektu - jsou různé druhy základových desek, záleží co je pod ní ( složení vrstev dle projektu a pod ). K tomuto bych Vám doporučil kontaktovat nějakého odborníka na stavební činnosti, aby to posoudil přímo na místě s tím, dza by byla možná nějaká varianta úpravy, aby jste se dostala s odpadem ven. Venku už to takový proboém není, tam už by jste se výkopem napojili na stávající odpadní potrubí. Tu situaci je třeba posoudit na místě, tady dostanete nějakou radu, ale pouze teoreticky bez znalosti situace na místě. Ale myslím si, že nic není nemožné, jde jen o ten odpad, vodu povedete buť v podlaze nebo ve stěnách.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

Tak asi zýáleží na tom, jak ta základová deska vy…
@franti_p díky za odpověd.Plánuji si vyžádat projekt základové desky a před koupí tam tedy vezmu odborníka.
Odpovědět

@franti_p díky za odpověd.Plánuji si vyžádat pro…
@iirron_ Ak máte v projekte dostatočne hrubú vrstvu izolácie v podlahe (prípadne môžete pridať), jeden záchod na 6 metrov by šlo posunúť aj bez zásahu do betónu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?