FVE a přebytky

Zdravím, rád bych požádal o typy ke komu přejít s el. tarifem, aktuálně jsem u ČEZu. Mám nově nainstalovanou FVE na rodinném domě a bylo mi doporučeno přejít k Centropolu, prý mají výhodnější tarify pro vlastníky FVE a dále kam prodávat přebytky, prý je na tom dobře firma NanoGreen. Ma někdo reálnou zkušenost ? Třeba i s jinými firmami. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, přešel jsem k Centropolu kvůli tomu, že mají měsíční spotové ceny na elektřinu. To mi přijde jako výhoda. FVE kromě zimy vždy odvrátí zvýšenou spotřebu elektřiny a nevěřím tomu, že v blízké době dojde ke skokovému nárustu ceny elektřiny jako tomu bylo během posledních 2 let. Přebytky můžete prodávat komu chcete. Buď za fix cenu nebo spotovou. Každý ať si vybere co je mu bližší. Asi bych se koukal na poplatky s tím spojené. Jinak asi nemá cenu moc špekulovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Problém je, že keď svieti, tak stojí elektrika na spotu kľudne skoro zápornú cenu. Tudíž sa to neoplatí skoro ani predávať. Keby máte dostatočne veľkú batériu, tak sa ju oplatí nabiť a v špičke predať, pretože na spote vidíte cenu elektriny 24h dopredu (aktualizácia raz za deň niekedy na obed tuším). Tak to robia dvaja moji kolegovia a dá sa s tým pár stoviek mesačne zarobiť. Ale obaja majú cez 60kWh v baterkách. Bez tej veľkej baterky sa to neoplatí. A po zrátaní vstupných nákladov vs zisk ani s tou mega baterkou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?