Jak postupovat při realizaci el. přípojky na stavbu domu?

Dobrý den, jsem ztracen v problematice elektrické přípojky a potřeboval bych povysvětlit pár věcí. Koupil jsem pozemek, na kterém bych chtěl příští rok na podzim začít stavit. Na hranici pozemku je umístěna HDS a EGD jsem zaplatil poplatek za rezervovaný příkon. Jak mám teď postupovat abych měl na stavbě elektřinu? 1. Zažádat napřed o krátkodobé připojení (stavební elektřina)? Nebo rovno zažádat o trvalé připojení elektřiny? (Dle informací na internetu, krátkodobé připojení je zřízeno rychleji ale platí jen na 12 měsíců) 2. Nevím jestli už mám o připojení žádat nebo kdy? (možná už je i pozdě proto se ptám i na to krátkodobé připojení, které je vyřízeno rychleji) 3. Následně osadím elektroměrovou skříň a stavební rozvaděč. Místní elektrikář mi propojí elektroměrovou skříň se stavebním rozvaděčem a HDS + vydá revizi. Tu pak pošlu na EGD a dají mě elektroměr?
Odpovědět
Profilova fotka
Postavit elektroměrovej sloupek (případně zadat to nějakému elektrikáři), nejlépe ten, který je výrobi vybaven zásuvkami a jističi např. Helga od Holoubku (případně napojit stavební rozvaděč), nechat udělat revizi. Zažádat o připojení a pak uzavřít smlouvu s prodejcem.
Odpovědět
Kontaktoval bych obchodní místo Vašeho dodavatele a poptal bych co konkrétně vyžadují u přípojky na stavbu. Bude to jak píše pyramis - zřízení elektroměrového sloupku - rozvaděče ( na zadní staně tohoto sloupku můžete mít osazenou zásuvku 400V + 230V ( je to taková malá krabička do venkovního prostředí s jištěním ), na toto si necháte udělat revizi a s tímto požádáte o připojení, kdy si domluvíte patřičný tarif ( denní tarif ). Po skončení stavby si pak zažádáte o tarif dle toho jaký budete potřebovat - např. podle druhu vytápění a pod.. Ten rozvaděčík se samostatným jištěním zásuvek pak můžete nechat na sloupku, nebo ho zdemontovat a dát např. do garáže a pod.. ( pokud by jste toto chtěl, tak vyberte elměr rozvaděč, který umožňuje na výstupu jeho montáž - nám ho po napojení kabelu do RD odpojili, protože do svorek se nevešly dvoje vodiče ).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?