Zdravím, máme zahradu- v katast.nemovitosti druh pozemku- trvalý travnatý porost. Chceme si tam zavést inženýrskou síť- eletriku. Na pozemku nám vede podzemní síť el. do 1 kw. Máme vedle sebe souseda, který tam má dům, a i eletriku (takže elektro síť by měla být blízko). Můj dotaz je: je možné, spíš reálné (dle podmínek elet.společností a zákona), zřídit eletrickou síť a tím i dodávku eletriky na pozemek. Chceme stavět, ale to je v budoucnu, takže ani územní plán není nutné měnit prý, a projekt zatím nepořizujeme, to až bude víc aktuální plánovat si postavit domeček. Takže je možné na tento druh pozemku co máme zažádat o dodávku energie? Předem děkuji za informace.
Díky za odpověď. Byla jsem nejistá, z té nejistoty jste mě dostala. Máte i zkušenost co se týká celkové platby za přivedení eletriky. Plánujeme přípojku 3x 25A, a zajímala by mě orientační cena. Za co vše se cca platí? Od začátku až do úplného konce (pokud můžete napsat v postupu)?
u nás musí být pozemek stavební nebo vedený přímo jako zahrada s chatou apod. jinak neschválí přípojku. ČEZ za přípojku chce 1A 500Kč je to přivedeno až do kapličky, která už musí stát..
Zdravím, tak žádost pro připojení eletriky na zahradu realizujeme. Ale! Jsme amatéři, a nějak si neumím poradit s technickou specifikací. Poradí někdo??? Pokud ano, tak prosím o radu
1. Jaký bychom měli požadovat jistič 1 nebo 3 fázový a jaké A???
2. Připojované eletrické spotřebiče
a) osvětlení; kolik kw???
b) ostatní spotřebiče do 3,5 kw; kolik kw???
c) chlazení? řadí se zde lednička, pokud ano kolik kw zapsat???
Máme zahradu bez eletriky, a chceme ji tam zavést pro osvětlení lampami (né stropní), menší ledničku, rádio, tv, ale i pro udržení zahrady jako třeba bruska pro broušení plotu-taková ta do ruky, sekačka, a do budoucna třeba i zapojení míchačky... atd., ale vůbec netuším jak dát dohromady ty příkony a zapsat to do žádosti... Asi se ptám na úplný nesmysl, ale život člověka učí dál a dál, tak vám, ochotným rádcům, předem děkuji za případnou pomoc.