Příprava plynu do domu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li je možné si udělat přípravu plynové přípojky do domu i přes to, že budeme dům vytápět tepelným čerpadlem jak je uvedeno v projektu, myslím tím udělat si připravu trubek plynového potrubí od HUP ( bez připojení) až do domu, kde by byly tyto trubky v technické místnosti vyvedené a v případě změny zdroje tepla připravené na plynový kondenzační kotel ? Děkuji za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, jde to.
Odpovědět
Tema mne zajima, mam doplnujici otazku. Plati, ze kdyz si plyn privedu do domu, ale nechci ho pouzivat (chci ho mit jen pripraven kdyby nahodou), tak automaticky dostanu plynomer a musim platit pausalni poplatky a resit pravidelne revize?
Odpovědět
Profilova fotka
Bez plynoměru se nic neplatí a o ten se extra žádá.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Tema mne zajima, mam doplnujici otazku. Plati, ze…
@cast To, že tam zakopete trubku navyše, ktorá bude na oboch koncoch zaslepená nemusíte ani nikomu dávať vedieť.
Odpovědět
Děkuji za příspěvky, co se týče navedení trubky do technické místnosti ze zeminy , to lze udělat přes sokl domu skrze chráničku, nebo musí být trubka navedena do místnosti viditelně přes zdivo do domu? A nedělá se v případě pozdějšího využití těchto rozvodů pod zemí pro plyn revize?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od majkl1993:

Děkuji za příspěvky, co se týče navedení trubky d…
@majkl1993 Tak to je dobrá otázka, plynová trubka nesmie byť zasekaná do steny, musí byť viditeľná. Ale ako je to s prestupom do baráku, to sa opýtajte revizáka.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@majkl1993 Tak to je dobrá otázka, plynová trubka…
@roman_ To máte odkud, že trubka nesmí být zasekaná do stěny? Normálně ji tam mám, a dělala mi to nedávno firma pracující i pro Gasnet, tedy přimo pro distributora. Mám ji tedy v mědi...ale normálně je vezdi zaomítaná a vystupuje až u kotle. Co se týče prostupu srkz venkovní zeď tak tam to jde cca 60 cm nad zemí. Na to možná nějaká norma je, to nevím.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@roman_ To máte odkud, že trubka nesmí být zaseka…
@petr13 To mám od revizáka, čo pred pár rokmi riešil plyn u našich, že z dôvodu kontroly musia byť dostupné všetky spoje, vrátane tých nerozoberateľných. Teoreticky by nemal byť problém pri použití alpex trubiek na plyn, tie majú spoje iba na konci, ale prakticky u všetkých ostatných spoje sú a s tým súhlasiť nechcel. Možno stará škola, neviem. A kde by to rozhodne nepovolil je u dutinových tehál, kde by nebola drážka dôkladne vystlaná maltou, aby sa plyn nemohol dostať do dutín.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?