Problém s tlakem - studna, expanzní nádoba

Máme úplně nové ponorné čerpadlo, nový tlakový spínač a novou expanzní nádobu. Tlakový spínač mi vypíná při tlaku cca 2,5 baru, expanzní nádoba je natlakovaná na 2,2 baru. Stává se, že když vypouštím doma vodu, tak poklesne tlak a tlakový spínač sepne ponorné čerpadlo. To čerpá vodu a když se blíží stav, kdy by tlakový spínač měl vypnout tak nastává proces pro tlakový spínač: vypne – sepne – vypne – sepne . . .. až pak nakonec čerpadlo vypne. Je to ale cyklus snad 30 vyp a zap. Prosím o radu, čím by to mohlo být...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jaasminka:

Máme úplně nové ponorné čerpadlo, nový tlakový sp…
@jaasminka Máte blbě tlak v expanzce. Píšete, že máte natlakovanou na 2,2 baru a tlakový spínač vypíná na 2,5 baru. Tlak v expanzce by mě být o 0,2 baru nižší než ja ZAPÍNACÍ tlak spínače !!!!! a ne vypínací. https://www.akoupelnyatopeni.cz/jak-n...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tak. Snížit tlak na expanzi na cca 1,5. Případně zvýšit tlak na spínači na nějakých 3 až 3,5 bar, pokud to tedy čerpadlo zvládne.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jaasminka:

Máme úplně nové ponorné čerpadlo, nový tlakový sp…
@jaasminka nejdřív buď snížit tlak v nádobě nebo zvednout vypínací ale 2.5 baru je málo máte jenom 0,3 baru rozmezí když čerpadlo vypne a kdy zase zapne kterej vul vám to dělal. Pokud bude problém přetrvávat tak záleží kde je spínač a kde nádoba atd a může to být někde sníženym průtokem.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lladis:

@jaasminka Máte blbě tlak v expanzce. Píšete, že…
@lladis Zapomněla jsem napsat, že spínací tlak tlakového spínače dle návodu je 1,4bar. A původně byl tlak v expanzní nádobě nižší a dělalo to taktéž. Proto to bylo pak dotlakovano. Včera tedy znovu upuštěno na cca 1,1 bar a problém je stále stejný. Do kompletní výměny (čerpadlo, expanzka, spínač) s tím problém nebyl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?