Retenční nádrž

Ahoj. Vy co máte retenční nádrže u RD, jak jste řešili připojení čerpadla do sítě? Vyzdili jste si nějaký sloupek vedle nádrže? Přiložte případné foto, pro představu. Diky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od robohej:

Ahoj. Vy co máte retenční nádrže u RD, jak jste ř…
@robohej Já tam ještě čerpadlo nemám, ale nechal jsem si do nádrže dovést normálně kabel z domu, až budu realizovat čerpadlo tk to asi ustřihnut zastrčku a spojím to vodotěsně s kabelem.
Odpovědět
Na zdi domu mám elektrický vypínač a pod ním kohoutek na vodu. Z toho kohoutku vede vodovodní trubka do nádrže, kde je napojená na čerpadlo. Od vypínače mám ve chráničce nataženou elektřinu do nádrže a zde napojené čerpadlo. Když chci vodu, zapnu vypínač a otevřu kohout. U nádrže není nic vidět, jen kulatý poklop.
Odpovědět
Dobrý den, čerpadlo v nádrži máme trvale zapnuté, má separátní jistič pro případ potřeby. Ale využíváme i na WC pro splachování + zahrada. Jinak co myslíte el. připojením? Jako přechod od zástrčky čerpadla na přípojný bod?
Odpovědět
Máme do nádrže za zahradního domku přivedený jeden kabel na čepadlo, v domku pak vypínač (než jdu zalévat, tak zapnu a pak zase vypnu, ale mohlo by být zapnuto i celou sezónu) a jeden na hlídání vody (abychom věděli, kolik vody v ní máme a nemuseli jsme zvedat poklop). Do nádrže už nelezeme, máme na ní velké pítko, takže by to bylo i dost složité. Vše je uděláno tak, abychom tam lezli jen třeba při poruše čerpadla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?