Revizni technik

Dobry den, Netusite, kde si stezovat popripade kam dat podnet na to aby revizak prisel o papiry? Diky
Odpovědět
A proč?
Odpovědět
Profilova fotka
Pravděpodobně neodvedl svoji práci v očekávané kvalitě.
Odpovědět
@vladimir_sacha schvalil revizi co je zivotu nebezpecna
Odpovědět
Zkuste:ticr.eu popř.:suip.
Odpovědět
@worm Jenom dotaz... Jak víte, že je životu nebezpečná?
Odpovědět
@vladimir_sacha Mám v ruce dvě revize jednu co říká že je to ok (předanou spolu s barákem) a následnou revizi co jsem si nechával dělat (4 měsíce na to), kde se konstatuje, že elektroinstalace je nebezpečná a hrozí vyhoření a není způsobilá k provozu dělala se na základě toho, že mi v rozvodné skříni vyhořelo spínací relé k bojleru
Odpovědět
@worm To že vyhořelo nějaké relé ovšem RT neovlivní, pokud bylo zapojeno a šrouby dotaženy, tak jako co? Vnitřní zkrat relé nikdo neovlivní
Odpovědět
Profilova fotka
Obvod cívky relé by měl být jištěný. Tedy nemůže dojít k vnitřnímu zkratu relé s následným vyhořením. Jistící prvek by relé po zkratu měl hned ostavit od napájení a zabránit následnému vyhoření.
Odpovědět
@pyramis ano to nepoporam, ale mel jsem podezreni. Bohuzel se tam toho naslo daleko vic. Nejsem elektrikar
Odpovědět
Stěžovat byste si měl na toho, kdo vám elektriku zapojoval, ne na revizáka. Ten opravdu nemá v popisu práce prolézat celou elektroinstalaci drát po drátu, elektrikáři totiž zpravidla nejsou zbavení svéprávnosti a nemají přiděleného opatrovníka. Měli by vědět co dělají, jako každý jiný řemeslník. Revizák zkontroluje klíčové záležitosti které mají odpovídat předpisům, zkontroluje osazení zařízení dle projektu a přezkouší zásuvky. I když se najdou i aktivisti, kteří se opravdu vrtají do všeho možného a snaží se najít aspoň něco, aby člověku zavařili. Pak dělají důležité kvůli chybějícímu štítku "Pozor, elektrické zařízení!", nebo nechají vysekat z hotové zdi kabel jen kvůli tomu, že majitel se později rozhodl pro jiný lustr s dvojvypínačem a přeznačil si k tomu účelu volný zelenožlutý vodič. Věc bych řešil s tím, kdo to chybně zapojil, což mi přijde logické. Ono když už dojde k závadě, tak je snadné najít příčinu. Autor druhé revize by při běžné inspekci možná také okamžitě neodhalil chybné připojení fází k HDO.
Odpovědět
@josef1 rikal jsem pouze jedna zavada z mnoha. Jestli revizak prehlidne kabel 3x1mm jisteny 3x25A tak to je na ocare a sebrani papiru A tu zavadu HDO nemam jako primarni. Kvuli te bych to jeste neresil, ale ten kabel...
Odpovědět
@worm Ten kabel 3x1(určitě 3x1??? a na jističi 3x25? vždyť to nesedí ani na počty...) tam asi někdo takto natáhnul a nadělal tam všechny ty další, nejmenované chyby. Dotyčný byl nesvéprávný a revizák mu nařídil udělat to takto? Nebo jste si to zpatlal sám, aniž byste si o tom aspoň něco zjistil a není tedy kam směřovat reklamace? Mimochodem, já jsem si elektriku také udělal komplet sám, ale opravdu pečlivě jsem si o tom napřed nastudoval vše potřebné a nechal si to zhodnotit kvalifikovaným elektrikářem. Každopádně revizák u mě při revizi také nerozebíral jednotlivé rozvaděče, zásuvky a spínače aby se přesvědčil, který kabel je kam připojený. Až jim tohle někdo nařídí, tak na revizi u běžného domku stráví 3 dny a nedoplatíme se.
Odpovědět
Článek se načítá
@josef1 1) Ano to byla kompletní revize celého domu, kdy revizák se v tom vratal 2 dny a procházel to kabel po kabelu a stálo to opravdu raketu - nejsem elektrikář do elektroinstalace jsem se nehrabal tak jsem si zaplatil revizáka 2) těch věcí je tam daleko víc, jen je tady nebudu všechny vypisovat. 3) Reklamaci už jsem směřoval na firmu co stavěla ten dům a odpověď byla následující: opravovat to nebudeme suďte se s námi za nás je to v pořádku - aktuálně toto řeším s právníkem jediné o co mi vyloženě šlo je aby daný revizák z toho měl polízanici než se půjde k soudu
Odpovědět
Já nevím teda co tam máte, ale ano, kde? Zajímalo by mě jak počítáte ten kabel 1mm2? To já vás nechápu kde by se tam vzal, na světla se dává 1,5mm2 a na zásuvky a takové 2,5mm2 nebo 4mm2 většinou. Pokud se nepletu, tak je to snad průřez v mm2 plochy a ne průměr v mm.
Odpovědět
To vypadá na odflaknutou revizi nebo dělanou od stolu, stížnost je tedy na místě. Revizak pokud nemá důvěru v elektrikáři, tak o to peclivejsi musí být.
Odpovědět
@vladimir_sacha Ano myslel jsem mm2 jen mi to tady uteklo...
Odpovědět
@martin_s Ano revize byla skoro určitě dělána od stolu. Daného revizáka nejsem schopný dohledat, má sice IČ, ale nemá ISDS, nemá nikde web, nemá nikde číslo.
Odpovědět
Profilova fotka
Co ev. č. na kulatém razítku pod revizí?
Odpovědět
Profilova fotka
@worm Osobně bych se nejprve obrátil pro informaci na živnostenský úřad, jelikož daný revizák bude mít pravděpodobně vlastní ŽL. Tam by Vám mohli následně říci, co dál. Nicméně pokud byste požadoval jakýkoliv postih, tak se bez soudního znalce a posudku neobejdete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?