Odpověď na příspěvek od viky05:
Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl … @viky05 To je úplně logické že netekla protože zamrzla.... To který vůl tam tahal? Natáhnutí nové trubky někudy jinudy vás nemineOdpověď na příspěvek od viky05:
Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl … @viky05 A opravdu je to rozvod vody po domě? Není to třeba napojení solárů?Odpověď na příspěvek od viky05:
Dostanu se k nim, bude to úkol pro akrobata, ale … @viky05 Izolace + topný kabel.Odpověď na příspěvek od travas:
@viky05 Izolace + topný kabel. @travas Potřeba elektřiny - vyšší spotřeba Nehledě na větší ztráty teplé vody při její potřeběOdpověď na příspěvek od viky05:
Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl … @viky05 takto zo jste mel pri vsi smule jeste hodne stesti,ze trubka nepraskla a nezatopila vam to tam vsechno. Kolik budou naklady na opravu - 200 tacu?- je to na reklamaci prodavajicimu.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
Neblázněte všichni! Vždyť ani největší debil by n… @jozkakomosny ano, je to určitě voda. Fve jsem dodělal až já Nějakou dokumentaci mám, ale je tam jen venkovní voda, vnitřní ne. Nevím, jestli to má nějaký význam, ale je to dřevostavba Takhle jsem to přebíral. Minerální vata je pod tím nosníkem, jak jsou vidět trubky. Jedna se o část cca 3m, zbytek trubek je pod vatouOdpověď na příspěvek od viky05:
Teď jsem na půdě byl, a trubka je obmotaná izolač… @viky05 Těžko říct, jak to tam vlastně máte. Tak jak to popisujete tam asi není žádný parotěs, čili ta vata a případný sádrokarton bude za chvilku stejně na vyhození. Správně by to mělo být nějak takhle (od spodu nahoru): -SDK -trubky -parotěs -izolace -střechaOdpověď na příspěvek od viky05:
Mam to takhle sdk Parotes Trubky Izolaci(minera… @viky05 Je třeba brát v potaz různé situace. Například, že se přestěhujete a dům bude půl roku prázdný, topení na minimum. Nebo v zimě pár dnů nepůjde elektřina. Havárie, dovolené apod. Bude mít trubka pořád teplotu nad nulou? Podobné věci se dějí dnes a denně. Aby pak člověk nebyl otrokem domu kvůli nějaké trubce. Jakmile je trubka umístěna třeba v 1/2 izolace, bude její teplota někde uprostřed mezi vnitřní a venkovní teplotou. Pokud je tam ale izolace jen tak hozená, tak tam klidně zafoukne vzduch o venkovní teplotě.Odpověď na příspěvek od viky05:
Mam to takhle sdk Parotes Trubky Izolaci(minera… @viky05 Pokud je to dobře přístupné navyšte izolaci v míste kde je vedené potrubí s větším přesahem do stran a je to vyřešené. Žádný topný kabel, to je jak ekonomický nesmysl tak z hlediska požární bezpečnosti. A když pojedete v zimě na dovolenou tak předpokládám že máte topení kde se dá nastavit temperace domu.Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:
@travas Potřeba elektřiny - vyšší spotřeba Nehl… @vladimir_sacha O jaké spotřebě píšete topný kabel může fungovat jen když je nebezpečí zamrznutí, čili jde o několik málo kWh ročně.Odpověď na příspěvek od travas:
@vladimir_sacha O jaké spotřebě píšete topný kabe… @travas Vše záleží na metráži.....Odpověď na příspěvek od viky05:
Jedna se o cca 2m. Ale pokud staci najebat vic va… @viky05 pokud na tu trubku dáte dalších třeba 10 15cm vaty nebo nejlépe všude, tak to bude nejlepší