Odpověď na příspěvek od ocip:
Ahoj, potřebuji poradit, budeme kopat vodobvodní… @ocip A máte to domluvené s VaK? Ti obvykle připojí vodu až k hotovému RD.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@ocip A máte to domluvené s VaK? Ti obvykle přip… @jozkakomosny Vaku to je jedno, ti přijedou a na jedné straně to zapojí do řádu a na konci dají bud spunt nebo ventil...Odpověď na příspěvek od pyramis:
Šachtou? @pyramis šachta je u napojení na řád ( cca 150m od pozemku. už jsem našel vodovodní sloupek na zahraduOdpověď na příspěvek od ocip:
@pyramis šachta je u napojení na řád ( cca 150m … @ocip Takže Vy plánujete přípojku dlouhou 150 m?Odpověď na příspěvek od ocip:
@pyramis šachta je u napojení na řád ( cca 150m … @ocip Samozřejmě jsem měl na mysli šachtu na Tvým pozemku.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
Vodovodní přípojka 150 m není reálná. Žádný VaK t… @jozkakomosny nevím jak u Vás ale ja už mám stavební povolení i smlouvu s Vakem :DOdpověď na příspěvek od ocip:
@jozkakomosny nevím jak u Vás ale ja už mám stav… @ocip Nevěřím Vám, že byste měl povolenou přípojku 150 m, která má zásobovat RD. To lze jen řadem. Takže pokud Vám přípojku náhodou povolili, tak maximálně jako zahradní. A počítejte s tím, že pro stavbu RD nebude použitelná, protože na délku 150 m VaK není schopen garantovat potřebný tlak.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@ocip Nevěřím Vám, že byste měl povolenou přípoj… @jozkakomosny přesně je to 170,5m, a mohu Vám poslat projekt který byl schválen stavebním úřad i Vak. Kde jsou i tlakové výpočty.Odpověď na příspěvek od ocip:
@jozkakomosny přesně je to 170,5m, a mohu Vám pos… @ocip A opravdu to máte povoleno jako přípojku pro RD?? To byste byl v ČR naprostá rarita.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@ocip A opravdu to máte povoleno jako přípojku p… @jozkakomosny Ano, vodovodní přípojka pro Rodinny dům musel se pouze zvětšít průměr trubky na D40 aby vyšli výpočty.Odpověď na příspěvek od ocip:
@jozkakomosny Ano, vodovodní přípojka pro Rodinn… @ocip Tak to čumím...! 😀 A omlouvám se, že jsem Vám nevěřil.Odpověď na příspěvek od ocip:
@jozkakomosny Ano, vodovodní přípojka pro Rodinn… @ocip Se zájmem sleduji tuto diskusi a musím říct, že Váš případ je skutečně zcela výjimečný. Mohl byste prosím uvést, který VaK to byl a kterém okrese? Použiji to jako extrémní příklad na přednáškách. Děkuji.Odpověď na příspěvek od milanq:
@ocip Se zájmem sleduji tuto diskusi a musím říc… @milanq Odstrašujúci príklad alebo dobrú prax?Odpověď na příspěvek od roman_:
@milanq Odstrašujúci príklad alebo dobrú prax? @roman_ Ani jedno. VaK s tím má vždy problém jen z technických (zajištění tlaku) a hygienických (Legionella) důvodů. Ale kdoví jak to skutečně je, pán stejně nic nenapsal.Odpověď na příspěvek od ocip:
Veškeré informace podám až po výkopu a zapojení c… @ocip Z Vaší reakce soudím, že ten souhlas VaKu byl zajištěn poněkud nestandardně, nemám pravdu? Vzhledem k tomu, že taková přípojka je normálně nepovolitelná.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@ocip Z Vaší reakce soudím, že ten souhlas VaKu … @jozkakomosny souhlas Vaku byl zcela standartní, (žádná tlačka nebo známyý) je pravda že všichni souhlasili že je to dálka ale bohužel jinak to nešlo.Odpověď na příspěvek od ocip:
@jozkakomosny souhlas Vaku byl zcela standartní,… @ocip Je to opravdu velmi zvláštní. Protože v takových případech to prostě VaK nepovoluje. A to, že to jinak nejde, není pro VaK argument. Tam vždycky uvedou, že lze realizovat rozšířením vodovodního řadu na náklady stavebníka. Takže pokud Vám to bylo takto povoleno, tak v praxi očekávejte značné kolísání koncového tlaku. A jak píše @sanist, nekvalitní vodu.