Bungalov 270 m2, poraďte s půdorysem

Pěkný den, máme v plánu postavit domeček pro asi pět, šest lidí. Já a manžel a čtyři děti. Tudíž velké nároky na prostor. Ráda bych zůstala u bungalovu, patru se co nejvíce braním. Už nás tím sedím dlouho a došla jsem k tomuhle. Myslíte že je to špatné? Vchod by byl ze severu, okna jsou naznačena čárkama, čtvereček je metr čtvereční. Garáž bude využívána pro jedno auto a pak kola lyže a spoustu dalších věcí... Obytný prostor chci co nejvíce prosklený. Děkuju za všechny postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mne by vadilo ist do obyvky cez kuchynu. Takze vstup do kuchyne by som dala od stola. Vela ludi ti napise nie detske izby na sever, takze ich prehodit. Naozaj potrebujete spalnu 18m2? Radsej okno v kupelni ako n'a spajzi . Nech nemusis prechadzat cely sklad ked ides z garaze cez sklad do domu. Mozes si tiez zakreslit skrinu do zadveria.
Odpovědět
Profilova fotka
Takto velký dům bych určitě svěřila projektantovi. Říct, co chci, co je priorita. Ale jen tak pár postřehů, ložnice na jih je špatná volba, ani se mi nelíbí to zádveří přecházející v chodbu a nudlový sklad, celou tuto část bych úplně předělala. I ta kuchyně a navazující obývák nic moc. Ale pokud chcete inspiraci, tuším, že uživatelka neya_cr má krásný bungalov, velký, do L, spousta prosklených částí a mají myslím 4 děti, takže koukněte k ní, třeba se tam inspirujete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vezmu to od zádveří - příliš úzké a dlouhé, vstup přes kuchyň do jídelny a obýváku se mi nelíbí, šířka haly 6m je dost velká hlavně pokud bude sedačka u zdi, ložnice na jih a bez vlastní šatny, mě by nevyhovovala poloha pracovny v opačném rohu k hale, pro 6 lidí pouze dvě WC a ani jedno z nich není samostatné, místo garáže bych rovnou udělal sklad s lepšími dveřmi.
Odpovědět
Jak bylo řečeno, pokud potřebujete (spíše chcete) stavět dům o takové ploše, svěřil bych se do rukou odborníka. Ten návrh je pro mne dost postavený na hlavu: - zádveří věnujete víc prostoru než samotným pokojům, - na 5-6 lidí máte 2 x WC v koupelně - ve špičkách nastane Hra o trůny (nemluvě o tom, že si nemůžete ani jít vyčistit zuby/umýt ruce, protože WC není odděleno), - v domě o ploše 270 m2 máte v plánu pokoj 14m2 pro dvě děti? Není to zbytečně moc? - pokud si někoho budete chtít vzít až do pracovny tak ho budete vodit ,,přes celý dům"? - sklad je jen a pouze prodloužení cesty do garáže a po čase i překážková dráha. Celkově ten návrh není moc účelný a místo (kterého by mělo na 270m2 být opravdu hodně) je alokováno do zádveří, chodeb a zbytečných prostorů. Pokud tedy nechcete natáhnout od kuchyňské linky do obýváku bowlingovou dráhu, pak to dává smysl :)
Odpovědět
@peju děkuji za kritiku, hlavně ta nám velmi pomůže. V době stěhování bude dětem 16, 14, 3 a 1, takže nejstarší už s námi dlouho bydlet asi nebude, ale přesto nás je pět a prostor potřebujeme. Popravdě ani netušíme kolik bude nejlepší udělat pokojů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?