Chlazení tepelným čerpadlem vzduch voda

Profilova fotka
Chtěl bych se zeptat majitelů tč vzduch voda, jestli využívají svojí jednotku i v létě na chlazení. My chtěli dlouho plyn. Horké dny v létě řešit venkovními žaluziemi a udělat přípravu na klimatizaci do kuchyň- obýváku, kdyby bylo do budoucna zapotřebí. Nyní nám však ve stavební firmě doporučovali tč už jen kvůli chlazení přes léto, že je to super. Při tepelných ztrátách kolem 4 kw prý navíc návratnost 7 let. Tak máme zase brouka v hlavě. Proto se chci zeptat na to chlazení, tady jsem četl od někoho, že to nefunguje a někdo to zase chválil, tak nevím, kde je pravda. Děkuji.
Odpovědět
Pokud nebudete dělat komín, tak ušetříte s TC v průměru 600 Kč/rok. Pokud ho dělat budete, tak jste v mínusu. S elektickým ohřevem je úspora 6tis /rok To jsou orientační údaje z celk. nákladů z kalkulačky na tzb https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-... S chlazením jsem tedy nepočítal.
Odpovědět
@vlada24 chlazení jsem vyzkoušel loni 1 den a funguje to. Je potřeba ale počítat s tím, že než to člověk pozná tak to trvá.
Odpovědět
@vlada24 Ano funguje to, vyuzivame kazdy rok. Dom to udrzi bez problemov prijemne chladny a navstevy sa vzdy cuduju ako je to mozne ked nemame klimatizaci. Len sa s tym treba prvy rok naucit fungovat.
Odpovědět
Také jsem byla překvapená, jak to fungovalo, a to jsme neměli ještě nainstalované venkovní žaluzie. Samozřejmě musí být dům uzavřený, jak si tam to teplo pustíte oknem, tak to už pak nevychladíte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?