Zdravim, prosim o radu, jak nebo jestli nejak menit nas bungalov? Nemuzu prijit na to, jak ho jeste vylepsit. Mozna bude hlavni koupelna prilis mala na vanu i sprchac. Zase zvetsovat ho uz nepripada v uvahu, ma docela velke pokoje, uz ted ma 188 m2 zastavene plochy. Nevim jak ho zredukovat, prijde mi vse potrebne. Bojim se, aby se to nevysplhalo do zavratnych vysin. Jeste obyvak a kuchyn by mela byt podsklepena, protoze pozemek je bohuzel ve svahu. Mate nekdo prosim cenu hrube stavby podobne velikosti? Pripadne jaky mate druh vytapeni? Dekuji moc za napady a poznatky.
@hanule172 ahoj, mame podobny dum jak vy a z vlastni zkusenosti popremyslejte nad sirkou obyvaku-5500 je celkem dost. My mame 6m a je to silene daleko. Uz jenom kvuli televizi-musite brat tu nejvetsi, nebo na ni nic neuvidite. A nebo soupnout sedacku do prostoru,coz ale asi vedle toho stolu nebude vypadat pekne... Taky mate v podstate na pet lidi jenom "jeden" zachod, coz me osobne prijde malo.
@topvideo1 ja vim, proto jsem to dala do uvozovek, ale osobne bych nebyla rada, kdyby me nekdo chodil pres loznici na zachod. At uz navstevy nebo partneri deti... a ze tech situaci bude,kdy nestaci 1 zachod :-)
Dekuji moc za poznatky. Druhy wc je myslen ciste pro nas. Pravda, ze me nenapadlo, ze mozna nastanou situace, kdy bude muset i nekdo jiny k nam. Ale zase jinak to vyresit nejde, protoze slouzi i jako pro hosty z terasy, aby mi nemuseli litat pres cely dum...
600€ kdyz bychom zustali u nejakeho standardu by slo, ale jen aby. Myslite i se sklepem? To topeni asi vyresim TČ. Elekrokotel pri takove vytapene plose by nas asi sezralo si myslim.
@hanule172 Me se zda, ze je dum neusporadany. Moc chodeb a nevyuziteho prostoru. Koupelna pristupna z loznice a zaroven z venku je zvlastni, asi bych to tak nechtela. V lete ji budete muset denne uklizet, abyste si nenosili spinu do postele. Chybelo by mi druhe umyvadlo v koupelne. Vstup do spize je zcela nedomysleny...prichazite takto o spoustu prostoru. Jak mate svetove strany?
@hanule172 Druhe WC ciste pro nas bude slouzit pro hosty na terase :-o. Zpusob vytapeni se odviji od tepelnych start, ty samozrejme s velikosti souvisi, ale je to slozitejsi.
asi bych prohodila technickou s pokojem hned u zádveří. A také ty záchody těsně vedle sebe mi přijdou zvláštní, zase chápu, že kvůli vodě a odpadům to je takto blízko. Na druhou stranu, pokud máte na stavbu, tyhle práce - tedy rozvody v základovce, jsou asi to poslední.
My máme tedy velký dům, na papíře zatím, teď řešíme územko na vrt a čističku, snad už se stavební povolení blíží. V přízemí je obytná část, mamky garsonka a technická, v patře 3 pokoje a šatna plus takový pidi krcálek na moje tvoření.
Pokud chcete sklep, připočtěte cenu za další patro. A nevím jak u Vás, ale v té vesnici, co stavíme, sklep povolí pouze v případě, kdy to umožňuje sklon terénu.
J zepredu, S zezadu, V terasa, Z je jasnej :-D Moc chodeb? To jinak vyresit nejde, nebo vas neco napada? Z mistnisti nebo z obyvaku do dalsich mistnosti urcite chodit nechci. Abych rekla pravdu dve umyvadla v koupelne jsem nikdy nepochopila ani nevyuzila. Nad spizi jsem uvazovala asi nejdelsi cas, nicmene nic jineho me nenapadlo. Nechci dvere z chodby. Jasne, podle tepelnych ztrat, jenze ty se dozvim az bude projekt a PENB hotov. Ale uz v projektu pripadne musim umistit tepelny zdroj, ktery bude vytapet elektriku v podlaze... pokud by stacil krb, tak komin, pripadne akumulacku atd... TZ bude podle me do 18 KW
Mně se nelíbí to řešení kuchyně a špajzky, které šíleně prodlužuje chodbu a ve finále ten vlez do špajzky je dost nešťastnej, zabíjí to celou kuchyň jako takovou.
@charado sklon tam je, tak snad problem by byt nemel. A vrt do studny a cisticku potom k te studnicni vode nebo jak? Taky jsem nad tim uvazovala, jenze kdovi, jestli by se ty penize vratili... Jinak koupelny puvodne u sebe nebyly, pak to tak vyslo diky dispozici a prijde mi to docela i prakticky ve stredu domu.
Máme dům zatím na papíře ale obytna bude cca 180m2 a dispozice 4kk ,2x wc,2x koupelna ,satna a technická místnost. Máme jednu chodbu a myslím si že místo využité velmi dobře. Spajz nemáme jelikož kuchyň bude ohromná a v ní spoustu místa.
@hanule172 vrt kvuli vode jako takove, v te visce neni verejny vodovod ani kanalizace. Tedy je tam destova, jenze cca 100 metru daleko, takze budeme mit cisticku a vsak.
máme dům 186m2 a cena HS byla lehce pod 1000 000,- jinak uspořádání se mi líbí asi bych neděla žádné výrazné změny....co se týká topení máme elektrokotel a krb a dle propočtů by náklady na provoz jen elektrikou neměly přesáhnout 25000/rok
@pknotov tak to je docela pekna castka. Nejhorsi je, ze jenom elektrokotlem se topit neda, musi tam byt k nemu jeste nejaka alternativa. A zase budovat krb, jenom kvuli te vanocni atmosfere se mi moc nechce. My bychom urcite elektrikou topili z 90% a krbem minimalne, ikdyz by to po spravnu melo byt naopak. Taky mame hruby odhad na 1 mil., ale i s tim, ze by se jako zaklad vybetonoval cely ctverec - od obyvaku k loznici i ten vykously roh. Aby terasa byla v jedne rovine. Jinak jak se Vam uklizi tech skoro 190 m2? Je to hodne nebo se to da?
Topeni bych se nebala, krb mame hlavne kvuli sychravemu povasi na jaro a na podzim a krb zvlafa vytopit dum pomerne slusne- mame zadni prikladani kvuli prasnosti, co se tyka ceny je pravda ze hodne praci bylo svepomoci a nasla bych urcite jeste 100 000 kde by se dali usetrit, napr.glazura na strese, levnejsi zdivo... Uklid je v pohode ove moderni materialy se perfektne udrzuji, nejvic si pochvaluji hlinikova okna s plasty se to neda srovnat
hlinik x plast je jako trabant a mercedes, mají krásně hladký povrch a přesné hrany, do plastu se špína snáz zažere, musíte ale počítat s vyšší cenou, mym máme 2ks oken 2100 x 2000 a byla možnost PKS v plastu s tím že bychom celý život překračovali cca 7cm prah a zevnitř je kolejnice sice zakryta plastovou krytkou ale poměrne nevzhledná, cena ale byla okolo 20 000 ,- za ks, dále byla možnost hs portal - berbariérový v plastu vyšlo okno cca 68000,- a paradoxne v hliníku cca 45000,- takže hliník byla jasná volba ated mužu potvrdiz že určitě nejlepší...
@pknotov můžu se zeptat, co vše máte za tuto cenu v HS? A z čeho stavíte? Dost mě to zajímá, chceme stavět svépomocí bungalov cca 160m2 včetně garáže. Moc děkuji ;-)
@pknotov můžu se zeptat, co vše máte za tuto cenu v HS? A z čeho stavíte? Dost mě to zajímá, chceme stavět svépomocí bungalov cca 160m2 včetně garáže. Moc děkuji ;-)
@pknotov
@pknotov super, díky za odpověď. Můžu se ještě zeptat, zda máte typový projekt nebo vlastní? My jsme ve fázi kreslení vlastního návrhu a nějak nevíme jak dál :-|