Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 Nestačí uvažovat jen v m2. Záleží na dispozici místnosti a jejím vybavení. Můžete mít velkou místnost, ale když budete mít na jedné stěně okno, na dalších dvou dveře a na čtvrté vestavěnou skříň, tak rázem může být z velkého pokoje místnost k ničemu. Nebo rozměrově prostorný pokoj - když tam bude krb, postel, psací stůl, okno, dveře...Takže nejdříve zkuste nějaký půdorys a hýbejte se stěnami. SW na to jsou.Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 Zdravím, těžko se odpovídá. Záleží na tvaru domu, přístupu z ulice, atd. Když píšete, že nechcete šikminy tak asi uvažujete o sedlové střeše? Tj. tvar stodola? Každopádně v plánku nemáte chodby... Přízemí: Zádveří bych zvětšil. TM asi v pohodě. Záleží co tam budete mít... Já mám 7,5m2 a míň bych asi nechtěl. Koupelna jenom se sprchou asi dobrá. Pro koho bude? Spíž v pořádku. Já nemám kuchyňské skřínky nad kuchyní a tahle velikost ideál. Kuchyň s jídelnou .. když to bude oddělené plnou stěnou od obývacího pokoje tak podle mě 20m2 bude málo. Nebude to působit vzdušně. Koupelna .. Bude to hlavní koupelna. Dokázal bych si představit 8-9m2. Zkuste si pak promluvit s lidmi ve svém okolí až budete mít nějaký návrh. Někdo kdo má podobně velkou rodinu, zkušenosti a bude schopen vám říct otevřeně svůj názor. Nemusíte ho úplně poslechnout, ale opozitní názor je důležitý. Každopádně si myslím, že dům, který plánujete rozhodně nebude maličkatý. Právě naopak .... 1 patro: Dětské pokoje stačí 12-14m2. Záleží kde budou dveře ... Nicméně stejně podle mne budou děti venku nebo dole s vámi. Nedělám si ideu o tom, že si budou klidně a sami hrát v patře v pokojíčku.. Ložnice OK. Šatna.. mám ji spojenou s ložnici a je 3,4 m2. Každý máme 2 PAX skříně , 2,36 výška a 1m šířka ( takže 2m pro mne a 2m pro manželku. Já jsem v pohodě, ale manželka je neustále v kritickém nedostatku :-)Odpověď na příspěvek od kossakowski1980:
@gabrielaa98 Zdravím, těžko se odpovídá. Záleží n… @kossakowski1980 Šatna.. mám ji spojenou s ložnici a je 3,4 m2. Každý máme 2 PAX skříně , 2,36 výška a 1m šířka ( takže 2m pro mne a 2m pro manželku. Já jsem v pohodě, ale manželka je neustále v kritickém nedostatku :-) To my vysvětlete 4bm šatních skříní na celkem 3,4m2Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 pokud bude obývací pokoj oddělen tak minimálně 25 doporučuji. My máme teď obývací pokoj a kuchyň s jídelnou do L odděleny schodištěm a každý pokoj má těch 25 dohromady 50. Do kuchyně s jídelnou bych klidně 10 přidala. Vaše rozměry jsou super. Pokud dole není dost místa zrušte pracovnu nebo udělejte úplně malou a raději věští vstup se šatnou a obývací pokoj. Dolní koupelna pohoda, my máme asi i menší se záchodem a sprchovým koutem ale nahoře bych určitě zvětšila. Máme tam vanu i sprchový kout a je to supr myslím že má 11 m. 16 m pokoje jsou tak akorát. Technickou máme ještě myslím o kousek menší, ale naše technika je jen bojler a plynový kotel, ještě se mi tam vešla pračka, sušička, malá mraznička a poličky na domácí čističe. To co vám dole chybí e šatna či větší vstupní chodba. Bot, bund a batohů a dalších věcí s dětmi je fakt hodně.Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 ještě přikládám nás půdorys pro představu. Jediné, co jsme měnili je že v obyvaku místo malého okna na jich je 3 metrové ( vždy doporučuji, co největší okna, ještě bych u nás klidně zvětšovala). A celá střecha nad obývacím pokojem je terasa (26m a super místo, doporučuji a pokud možnost rovnou aby to vydrželo i vířivku ;-) ).Odpověď na příspěvek od artep1987:
@gabrielaa98 pokud bude obývací pokoj oddělen tak… @artep1987 s menší šatnou dole také počítám - právě na zimní bundy, boty všech apod. 😊 Děkuji všem😊Odpověď na příspěvek od thea2b:
@kossakowski1980 Šatna.. mám ji spojenou s ložn… @thea2b Máte pravdu. Skříně jsou 3. Rozměr místnosti je 2.8x1,2 dle projektu.Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 a vy jste jeste nikdy nikde nebydleli? Za me je 16 m2 na detsky pokoj zbytecne moc, nase deti meli kazdy 12 m2 a vesli se tam toho habadej+postel siroka 120 cm. A ted jsme radi,ze jsme nesli do vetsich mistnosti - decka po vs se jiz domu nevratily a tak ted nemusime vytapet a udrzovat zbytecbe velke prazdne prostory. Chvalim za tu nadstavbu,protoze sikminy opravdu pak ty prostory uplne znehodnoti, zde se opravdu nevyplati setrit.Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 pocitate take s mistem pro tech.zazemi domu jako je kotel/cerpadlo,bojler? TM mame 8 m2 a je to tak akorat, msm zde pracku,vysavac,kos na spinave pradlo,nejake regaly a sud na granule+skrinka na propriety pro psa.Odpověď na příspěvek od gabrielaa98:
Zdravím, momentálně začínáme s partnerem řešit … @gabrielaa98 Ak to územný plán dovolí, zodvihnite strechu až úplne nad 2. NP a urobte rovný strop. Šikminy sú zlo. Čo sa týka technickej, rozhodnite sa čo presne tam budete mať, nájdite si pokyny pre inštaláciu a aké majú byť od čoho odstupy. Moje TČ má podľa návodu mať 50 cm na každú stranu voľný priestor a do malej technickej by som ho nenapasoval.Odpověď na příspěvek od catle:
@gabrielaa98 pocitate take s mistem pro tech.zaze… @catle bydlíme v bytě, takže s rozměry místností jako je TM, šatna, apod. nemáme zkušenosti. V TM bude "pouze" plynový kotel, pračka, sušička, vysavač a uklízecí prostředky :)Odpověď na příspěvek od roman_:
@gabrielaa98 Ak to územný plán dovolí, zodvihnite… @roman_ To bohužel kvůli předepsané výšce stavby a zároveň úhlu střechy není možné, ale snažíme se je co nejvíce minimalizovat. Dětské pokoje navíc budou mít ty "výklenky" vyzděné až nahoru (nejsem si jistá, jak se tomu říká - snad rizality?)