Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, už 3 měsíce řeším pro… @snowkill Proč by se to mělo rušit? Jestli na to chcete čekat, tak to se nedočkáte. Nikdo to nekritizuje, nikomu to nevadí. Akorát projektanti nestíhají a stavebníkům se to prodražuje, ale to nikoho nezajímá.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill Proč by se to mělo rušit? Jestli na to… @jozkakomosny No jak jsem psal výše, už 3 měsíce řeším projektanta(firmu) která by mi udělala projekt, stavební povolení a ted i prováděcí dokumentací která je nutná, zatím jsem nenarazil na nikoho kdo by to dělal. Ani na zákazníka ani na projektanta. Jeden mi říkal že to udělá za 800 tisíc. Víte nějaké ceny atd?Odpověď na příspěvek od snowkill:
@jozkakomosny No jak jsem psal výše, už 3 měsíc… @snowkill Ja som mal cenu 170k za prováděcí dokumentaci pred tromi rokmi u projektanta, ktorého ale doporučiť nemôžem. Bolo to pred tromi rokmi a mal som zľavu za to, že už som mal hotovú štúdiu. Že by to nikto nerobil mi je divné.Odpověď na příspěvek od snowkill:
@jozkakomosny No jak jsem psal výše, už 3 měsíc… @snowkill Co Vám nabízeli za 800 tisíc? Jaký projekt? Co je to za blbost? Mrkněte třeba sem, pro orientaci: https://www.gservis.cz/prehled-projek... https://www.gservis.cz/dokumentace-pr...Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill Co Vám nabízeli za 800 tisíc? Jaký pro… A omlouvám se všem, není to žádná reklama, jen jsem na první dobrou vlezl do googlu, aby měl pán nějakou představu.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, už 3 měsíce řeším pro… @snowkill Zdravím, aktuálně to řeším, máme vše komplet včetně prováděcí dokumentace za 380. 000,-Odpověď na příspěvek od bread:
@snowkill Zdravím, aktuálně to řeším, máme vše ko… @bread ale prováděcí dokumentaci ke stavebnímu povolení nepotřebujete, ale podle nového zákona ji musíte předložit když Vám přijde kontrola, tak, ze asi takOdpověď na příspěvek od bread:
@bread ale prováděcí dokumentaci ke stavebnímu po… @bread No hlavně se podle ní musí stavět! Jinak není podle čeho, protože dokumentace pro stavební povolení je teď tak jednoduchá, že se podle ní stavět nedá.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill Co Vám nabízeli za 800 tisíc? Jaký pro… @jozkakomosny Takže prováděcí dokumentace prodraží stavbu o minimálně 150 tisíc Kč, spíše 200 tisíc Kč.Odpověď na příspěvek od jirkajiri:
@jozkakomosny Takže prováděcí dokumentace prodra… @jirkajiri Já myslím že neprodraží. Prodraží se jen tomu, kdo by si ji nenechal dělat ani v době platnosti starého stavebního zákona. A to si fůra lidí nechávala dělat a chválili si to jako dobrou investici, i tady na fóru.Odpověď na příspěvek od jirkajiri:
@jozkakomosny Takže prováděcí dokumentace prodra… @jirkajiri A navíc by měla být zase levnější dokumentace pro stavební povolení, protože je mnohem jednodušší než dřív.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@jirkajiri A navíc by měla být zase levnější dok… @jozkakomosny Já jsem se díval na ceník, který tady nasdílel jozkakomosny od Gservis. Ceny stejné jako dříve jen přibyla položka "Dokumentace pro provádění stavby typového RD od 150 000 Kč". Někdo si tuto dokumentaci nechal dělat i tak, ale pro jiné lidi je to prostě prodražení stavby o minimálně 150 tis Kč.Odpověď na příspěvek od roman_:
@snowkill Ja som mal cenu 170k za prováděcí dokum… @roman_ No, ještě jsem se nesetkal s někým kdo by vyloženě řekl že to dělá. Co jsem tak pochopil tak dřív to být nemuselo pro rodinné domy a od 1.7 musí. Dříve tomu všichni říkali jednostupňová dokumentace. tzn. bylo to v nějakém měřítku a stačilo to pro povolení stavby a taky na postavení samotného baráku.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill Co Vám nabízeli za 800 tisíc? Jaký pro… @jozkakomosny Co jaký projekt? Prostě mi jeden pán nabízel komplet za 800 tisíc, klidně předám kontakt. Jinak jsem v pátek zkoušel náhodně volat a cena za stavební povolení + prováděcí dokumentace od 250 do 300 tisíc. oslovil jsem cca 5 projektantu.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill Co Vám nabízeli za 800 tisíc? Jaký pro… @jozkakomosny A o gservisu jsem četl, že to není nic moc, docela horská dráha, prej podle toho jakého dostanete projektanta. Někdo napsal, že super někdo že katastrofa. Nečetl jsem přesně co mají v ceně, to bude asi nějaký základ a pak si za vše dost připlatíte.Odpověď na příspěvek od bread:
@snowkill Zdravím, aktuálně to řeším, máme vše ko… @bread Dobrý den a cena baráku? Mě to příjde šílené když chceme barak za 6M dát na projekt 300 tisíc.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@bread No hlavně se podle ní musí stavět! Jinak… @jozkakomosny jj je to sranda, projekt pro stavební povolení je tak jednoduchý, ale stejně si za to někdo vezme 80 až 100 tisíc projektant (tak jako porad) a jeste si tam dam 150 tisic za provadecku. sranda noOdpověď na příspěvek od jirkajiri:
@jozkakomosny Já jsem se díval na ceník, který ta… @jirkajiri jak pišete je to totalní ko.... projektant řekne že dokumentace pro stavební povolení je stejně náročná jako dřív a cenu necha + tam hodi za provádečku 150 tisíc. Ten náš stát to je fakt síla.Odpověď na příspěvek od snowkill:
@jozkakomosny A o gservisu jsem četl, že to nen… @snowkill Já nevím, vůbec je neznám, to mně jen jako první vypadlo z googlu.Odpověď na příspěvek od snowkill:
@jirkajiri jak pišete je to totalní ko.... proj… @snowkill Za kolik byste si DPZ + DPS představoval?Odpověď na příspěvek od snowkill:
@bread Dobrý den a cena baráku? Mě to příjde ší… @snowkill když vše dobre dopadne tak za 8 bydlíme kompletOdpověď na příspěvek od puhelin:
@snowkill Za kolik byste si DPZ + DPS představova… @puhelin V patek jsem volal projektantům a říkali si od 230 do 300 tisíc. Pro mě je to darda když chci barák max. za 6,5M na klíč.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@snowkill Za kolik byste si DPZ + DPS představova… @puhelin já jsem prvně myslel že za 100 když jsem ještě nevěděl že je nějaký nový zákon. Jinak se vším všudy bych rád za 190 tisíc třeba.Odpověď na příspěvek od bread:
@snowkill když vše dobre dopadne tak za 8 bydlíme… @bread No tak to máte v pohodě :)Odpověď na příspěvek od snowkill:
@bread No tak to máte v pohodě :) @snowkill ale upřímně moc tomu nevěřímOdpověď na příspěvek od snowkill:
@puhelin já jsem prvně myslel že za 100 když jse… @snowkill Môžete skúsiť toho môjho, ak chcete, bol jeden z lacnejších. Ale teda dodržovanie termínov u neho problém bol a projekt je treba dopodrobna kontrolovať, inak tam budú celkom určite chyby. Už by som do toho s ním nešiel, ale evidentne stále funguje a ľudia si ho berú. Ak by ste do toho šli, zožeňte si nezávislý dozor, ktorý Vám urobí revíziu/kontrolu projektu, potom by to mohlo byť v pohode. To som ja nemal. Ak chcete, pošlem link do správy.Odpověď na příspěvek od snowkill:
@puhelin já jsem prvně myslel že za 100 když jse… @snowkill 190 - nereálné.