Jeden pozemek, dva domy - nápady?

Dobrý den, prosím o radu při řešení následujícího problému. Napůl se sestrou vlastníme pozemek se starým domem. Celý pozemek má cca 1000 m2, část k výstavbě je na obrázku.Chtěly bychom místo něho postavit dvě dřevostavby (nebo jednu stavbu s dvěma bytovými jednotkami). Jedna 4+kk (cca 100m2), druhá 1+1 (55m2). Byty chceme nejlépe oddělené ( technickým zázemím, garáží, stáním apod.), oba s přístupem na zahradu. Součástí může být garáž nebo stání. Prosím o tipy na umístění domů na pozemek, chceme mít pár nápadů, než se obrátíme na architekta. Děkuji.
Odpovědět
Nejhorší možný případ 1 pozemek a dva majitelé.. Být Vámi vyplatím sestru.. nebo naopak.. vyhnete se do budoucna spousty problémů.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od janeckajan:

Dobrý den, prosím o radu při řešení následujícího…
@janeckajan Na jednom pozemku nesmí být dva RD. Takže buď pozemek rozdělit na dva, nebo (jak píšete) jeden dům se dvěma bytovými jednotkami. Vidím ale větší problém. Na obrázku píšete "polní cesta". Pokud je to jediný přístup a je to opravdu jen polňačka, tak Vám tam SÚ stavbu vůbec nepovolí.
Odpovědět
Přesně jak píšou kolegové výše - 1 pozemek ( 2 majitelé - byť v rodině - problém / to že v rodině možná jeětě větší proboém /). Na jednom pozemku lze postavit jeden dům, jinak rozdělení pozemků a pak možno 2 domy, ale zas některé obce mají regulativy a vyžadují určitou velikost pozemku. Další probolém - přístupová komunikace. Co by jste měli udělat jako první - zajít osobně / ne telefonicky / se obrátit na místně příslušný odbor územního plánování, tam sdělit co chcete s pozemek udělat a tam by Vám měli sdělit, zda vůbec je tam možné stavět, co, za jakých podmínek a podobně. Od tohoto by jste se měli odrazit a podle tohot potom případně pokračovat ve Vašich úvahách a rozhodnutí. Ten odbor územního plánování jako první, pak případně stavební odbor na upřesnění možností, ale bez toho aniž by jste věděli co lze a co nelze nemá cenu řešit něco zde na for, protože všechno může být úplně jinak než si myslíte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?