Konzultace projektu

prosím o konzultaci projektu, jestli je neco, co by slo vyresit lepe. :) my jsme s timto navrhem spokojeni ale treba vás napadne jeste neco, co by slo udělat lépe. máme svazity pozemek a tak zadní čast domu bude podskepena. ve sklepe budou kamna na topeni jako dalsi zdroj tepla. pracovna za garaží je jen místo, kde manžel bude mít svůj pracovní kout hlavně na uložení papírů a cca 3 hodiny tydně práce - převážne vyžizování telefonátů, proto jen tak malička a na takovém místě.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zgazarova:

prosím o konzultaci projektu, jestli je neco, co …
@zgazarova udělat garáž v domě a neudělat průchod do domu, tak toho budete litovat hned po stěhování... Taky mě od toho zrazovali a byla to nejlepší stavební úprava, kterou jsem udělal... Ocenil jsem to hned první týden po nastěhování, kdy jsem montoval nábytek a šel během odpoledne do garáže aspoň desetkrát ... V lednu, suchou nohou a bez oblíkání... O dalším využití ani nemluvím... 1,2m chodba, to je za mě málo... Zkuste si ji postavit třeba z krabic a chvilku tím prostorem chodit a nebo zkusit něco většího stěhovat...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@zgazarova udělat garáž v domě a neudělat průchod…
@xkarlos Ja tam vstupy z garáže do domu vidím cez technickú a cez špajzu, suchou nohou a bez obliekania. @zgazarova Chválim, že je voda pohromade, ušetríte mraky tým, že nepotrebujete recirkuláciu teplej vody, max do sprchy vzadu. I keď asi by som sa na to vykašľal úplne a druhú kúpeľňu nedával, zjednoduší sa tvar miestností. Problémov par vidím, záchod cez priečku pri hlave, to je na zabitie. Prádlo budete nosiť cez špinavú zónu, to nie je ideálne. Zádverie by som zarovnal so zvyškom domu a miesto toho dal nad vchod striešku. Konplikovaný tvar predražuje dom a nezmyselne si uberáte priestor v dome.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@xkarlos Ja tam vstupy z garáže do domu vidím cez…
@roman_ máš pravdu, ten vstup přes technickou jsem přehlédl ...
Odpovědět
Nevím jaký prostor máte okolo domu, ale nelíbí se mi natočení domu směrem ke světovým stranám. Na jih máte jen malé okno v pokoji a malé okno u záchoda se sprchou. V zimě si moc slunce v domě neužijete, což má vliv i na větší potřebu topení. V kuchyni bych nedával dřez naproti oknu. Při jakékoliv činnosti v dřezu si budete stínit a budete muset zapnout světlo. Žebřík bych nedával hned vedle záchodu z důvodu čištění. 1,2 metru chodba je standart, aby se v pohodě vyhnuly 2 lidi, v tom problém nevidím. Z čeho budete stavět? Pokud to bude zděná stavba a budete chtít mít pevný strop (třeba pochozí půda nebo plochá střecha, tak bych udělal z jedné chodbové stěny nosnou zeď.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

Nevím jaký prostor máte okolo domu, ale nelíbí se…
@jirkajiri dekuji za reakci. na kratkych stranach máme sousedy z obou dvou stran, z kazde strany rozestup cca 6m. pozemek mame 22m x60m. okno v ložnici nejde dát jinam vzhledem k postavení postele. a další okna nevím jak tam dodat? rozložení kuchyně jsem zatím víc neřešila ale s tím umyvadlem máte pravdu, na druhou stranu trochu přemyslím jak to rozložit lépe, když v rohu vedle špajzu bude lednice, tak abych nelítala po celé kuchyni sem a tam při vaření. stavet budeme z keramiky (to jsme řekli projektantovi, až teď takže možtná bude jeste šířku zdí upravovat), strop budeme mít lehky a střechu vazníkovou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@xkarlos Ja tam vstupy z garáže do domu vidím cez…
@roman_ koupelnu u loznice bych rada zanechala i kdyz problem s tím zachodem taky vidim, ale nevím jak to vyresit :( to vykousnutí u vstupních dveří jsme chtěli i kvuli zavětří a to nám stříška moc nevyřeší. s tím prádlem je to něco za něco asi, taky jsem puvodně nechtěla pračku az přes vstupní chodbu ale taky nechci pračku a susičku v koupelně a jina varianta mně nenapada, pokud by se vymenila technicka se vstupni chodbou (coz bylo v puvodním plánu) zmizí prostor pro zachod, ktery jsme potom vykousavali z technicke a koupelny.
Odpovědět

@jirkajiri dekuji za reakci. na kratkych stranach…
@zgazarova 22 m široký pozemek není vůbec málo. 6 metrů je k sousedovic plotu z obou stran domu? Mají už sousedé postaveno? Já bych dům více orientoval více na jih. K sousedovi na severní straně je možné dát dům třeba jen na 3,5 metru od hranice pozemku, pak zbyde spousta místa a pokud nemá soused ve směru na jih patrový dům, tak Vám půjde slunce do oken i v zimě. Ale to by jste musela projekt kompletně předělat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

@zgazarova 22 m široký pozemek není vůbec málo. 6…
@jirkajiri 22 m ma nas pozemek, ted mame dum namalovany 17m, 6 m z obou stran je priblizne ke zdi sousednim domum. pravdepodobne pujdeme vice k severnim sousedum, tedy na severu budeme mit 1m od hranice pozemku (sousedi tam maji vetsi mezeru od hranice pozemku a ze budeme u nich bliz jim nevadi) a na jizni strane nam tedy zustanou 4 metry na nasem pozemku. na jizni strane zacali stavet dum drive nez my a jsou k nam taky bliz, maji dum postaveny niz nez my a maji bungalov se sedloubou strechou, takze stinit nam budou. chteli jsme jednoduchy obdelnikovy tvar s garazi v dome, pruchozi na chodbu, kuchyn a obyvak jsem chtela do zahrady, spaci cast oddelenou od obyvaci zony a toto nam z toho vzniklo. premyslela jsem o prehozeni kuchyne s obyvakem s loznici ale pak obyvak rusil vsechny pokoje a navsteva a nakup by "sel" pres cely dum. zeptam se na rovinu, je to moc velky pruser s tou jizni stranou? sousedi, co tam uz bydli rikali ze naopak je tam teplo dost, ze cele odpoledne tam sviti slunce ze zadni strany.
Odpovědět

@jirkajiri 22 m ma nas pozemek, ted mame dum nama…
@zgazarova Vlastně těch 22 metrů je kde je širší strana domu. Správně mají být domy od sebe minimálně 7 metrů. To ani nesplňujete. Nechte to jak to je, aby byla stavba od hranice pozemku aspoň dva metry. Jsou domy sousedů takto koncipované tzn. 17mx10m? Jestli by jste nemohli překročit těch 10 metrů a natáhnout dům spíše do dálky. Samozřejmě s tou jižní stranou to průser není. Jestli jsou od sebe baráky 5 metrů, tak stejně z jižní strany slunce do oken v zimě nepůjde, sousedův dům na jih bude stínit. Jde právě o to, že Vám do domu bude svítit až odpoledne.
Odpovědět
Profilova fotka
Zmenšila bych HS portál tak, aby se linka kuchyně mohla protáhnout až k té zdi, dveře do špajzky by se tak hezky schovaly a působilo by to čistěji plus získáte v kuchyni více úložného prostoru.
Odpovědět
K tomu vstupu z garáže přímo do domu. Ano, je to pohodlné, dneska to tak mám - vstup do chodby. V novém plánuji garáž jako součást domu, ale žádné dveře dovnitř. Důvod je prostý, výpary z benzínu, auta celkově a pod se prostě dostávají do domu a je to cítit. I když jsou třeba dveře dobře izolované, proůchodem se tam ten zápach dostane. Takže je to něco za něco - obcházet venkem, nebo si pouštět nezdravé výpary do domu. Zde je to aspoň ne přímo do obytné části, ale i tak.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

K tomu vstupu z garáže přímo do domu. Ano, je to …
@p_sava Časom benzínové auto vymeníte za elektro, ktoré síce nesmrdí po benzíne, ale ľudia sa budú báť ho parkovať v garáži, ktorá je súčasťou domu.
Odpovědět
Článek se načítá
Nevím ... nějak se mi nepozdávají výstupy z garáže skoro do celého domu. Malá spíž se 2 dveřmi - ubíráte si prostor pro případné regály. Netuším, jaký typ dveří tam máte v plánu usadit. Ale bála bych se pachových vjemů z garáže. Stejně tak průchod do technické/prádelny - vadil by mi průchod přes čistou i špinavou zónu zároveň. K pračce si odskočím v domácích botách, z auta vystupuji s špinavýma botama. Minimálně co se prachu týče. S tímhle bych měla mentální problém. Což je defacto i problém té spíže. 😅 Ale já každou věc řeším nejprve podle úklidovosti. 🫣
Odpovědět

@zgazarova Na prvni pohled jsem si řekla, že je tam spoustu dveří. Za mě bych koupelnu rodičů zpřístupnila z chodby, do velké koupelny bych dala záchod a samostatné WC zrušila. Zrušila bych taky dveře ze špajzu do garáže. Vyměnila bych vchod s technickou. Do garáže by se šlo přes vchod. Ještě bych se zaměřila na rozložení kuchyně...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

K tomu vstupu z garáže přímo do domu. Ano, je to …
@p_sava Já to vidím tak, že se udělá spousta aktuálně rozumných řešení, kterých po čase litujeme. Mezi domem a garáží mají být těsné dveře. Nikdo mi nezakazuje mít je stále zavřené a nepoužívat je. Když nebudou, tak třeba 10 let uplyne jak voda a budu přemýšlet, zda vybourat zeď a dodělat dveře. Jestli je opravdu něco málo rozumné, tak plánovat dům přesně podle aktuálních potřeb, bez přípravy na možné věci budoucí.
Odpovědět
Otázka, jak moc takové dveře těsní proti výparům. A hned 3 dveře, není to přehnané? A co zateplení, já mám v projektu vnitřní zdi garáže 30 cm, přece jen v garáži nebudu topit na 23 stupňů. A dveře také nebudou tak zateplené. Ale jen názor, každý to má jinak.
Odpovědět

@zgazarova Dobrý den mohu se zeptat kolik jste platila za projekt? Děkuji
Odpovědět

@jirkajiri 22 m ma nas pozemek, ted mame dum nama…
@zgazarova Stejně bych ještě zapřemýšlel, jestli projekt nepředělat tak, aby Vám do domu šlo slunce i v poledne - jiné umístění domu pokud to jde, popřípadě druhé patro. Finančně ale pak můžete být úplně jinde.
Odpovědět

@zgazarova ano zišlo by sa viac prihliadnuť na svetové strany a využiť to na maximum pri rozmiestnení izieb...dala by som si s touto požiadavkou nakresliť aj druhý projekt. Ešte by som pridala umývadlo do technickej kde budete mať práčku a čistiace potreby. Zvážte aj to wc susediace s postelou, nejak to ešte prerobiť.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?