Krb ve špajsce - ano/ne?

Profilova fotka
Prosí o rady :-) V první řadě řešíme, zda dát komín a část krbových kamen do špajsky u kuchyně (v obýváku by byl ve zdi jen rámeček od krbových kamen) a odizolovat, aby ve špajsce nebylo příliš teplo nebo dát komín s krbovkama do technické místnosti, ale tam se nám nelíbí, že by obýváku byla televize a hned vedle krb :-( prosím o rady :-) Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Další otázka...zádveří se nám zdá příliš malé, tak nás napadlo, zmenšit WC ze 170cm na 140cm a tím posunout(zvětšit) zádveří. A další otázka :-D Jak využít hluché místo za dveřmi v obýváku..jestli posunout příčku od koupelny a WC do jedné linie a tím by se dali posunout dveře v obýváku na kraj nebo jestli to nechat jak je a pak tam dát např. komodu (nebo pokud dáme krb do špajsky, tak mít vedle krbu místo na dřevo) ;-)
Odpovědět
Já bych krbová kamna dala do technické místnosti, nevidím v tom problém mít rámeček od krbových kamen v "rozumné" vzdálenosti od TV, známí májí takhle krb (krbovou vložku) vedle televize a v pohodě. A já to taky tak plánuju. Určitě bych zmenšila WC, to je dobrý nápad, 140 cm bude bohatě stačit. Jak využít hluché místo za dveřmi v obýváku.. pokud by jste posunuli příčku od koupelny a WC do jedné linie, tak bys už nemohla zvětšovat zádveří, to už by bylo WC malé. Takže to bych nedělala. Nechala bych to tak jak to je.
Odpovědět
@tomulka1410 Souhlasim s katty, dala bych krb do technicke. Mame to take a je to uplne v pohode. Pocitej s tim, ze od krbu pujde teplo (pokud nemas specialni krb do drevostavby) a ze spajzky bys udelala odkladaci mistnost, protoze by ti potraviny dlouho nevydrzely. My to mame take tak a je to skvele, ze sedim na pohovce a mohu si vybrat, zda koukam na telku nebo na krb:) Zalezi na oblozeni, ale muzes to opticky moc hezky oddelit. Ale zda se mi to rozhodne lepsi reseni, nez do spajzky. Co do toho zavderi budes davat? Bohuzel nevim, kolik tam je sirka ted. Pokud jenom na pruchod, nechala bych klidne jak je, jinak klidne zmensi na 140cm, to staci. Pricku bych nezarovnavala, protoze pak je to WC uzke a budes mit problem, kam dat na WC nohy, popr. hlavu :-D a mela bys moc sirokou chodbu, kterou bys nevyuzila uz vubec, a to je zbytecne. Kolik tam je sirka? Muzes tam mit treba nejakou policku nebo vazu nebo neco. Je pravda, ze je to za dermi trochu blbe, opravdu radsi takto, nez zmensovat to WC a koupelnu. Nebo se vzdat samostatneho WC a misto toho tam dat neco jineho.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Zádveří je 1,5m dlouhé a 2,2 široké :-), na pravé straně bych chtěla vestavnou skříň hlubokou 40cm a vysokou do stropu. No a co se týče krbu, ano budeme mít speciální, budeme stavět dřevostavbu :-) WC nechci zužovat, ale na délku zkracovat ze 170cm na 140cm. Děkuji za rady :-) Nemáš prosím nějakou inspiraci na optické oddělní TV a krbu? Mě nic moc nenapadá :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Přesně jako máš ty, se mi hrozně líbí ten rohový krb!!! I proto jsem chtěla dát ho do tý špajsky :-) Manžel chce jen rámeček :-(
Odpovědět
@tomulka1410 ty bys ten rohový mohla mít klidně taky i vedle TV :-). Já jej v rohu taky mít nebudu, chci ho do "L" aby byl vidět praskající oheň i z jídelní části. Ve Tvém případě, kdyby sis jej dala mezi TV a dveře, tak se můžeš kochat pohledem na plápolající oheň i z kuchyně. Hm, chápu, že má manžel odlišný názor, tak teď už jen kdo z koho :-D
Odpovědět
par postřehů z praxe. vzdalenost 5 metru sedacka televize je hodne, pokud neplánujete televizi s úhlopříčkou 2 metry+. S krbem vedle tv bych si nelamal prilis hlavu. my mame rohovy krb 1,2m od tv o vykonu 6kW a vše vpoho. Do nizkoenergetické dřevostavby musíte stejně dat krb s takto nízkým výkonem a i tak nepojedete na maximum výkonu to byste se upekli.
Odpovědět
Jen postřeh. Máme krb hned vedle spížky, dělí je 8 cm zeď a izolace, když se topí v krbu, tak zeď je úplně studená. Takže izolace je v pohodě a ve spížce není teplo. A co se velikosti WC týká, máme šířku 155 cm ( z toho 15 cm geberit) a myslím, že je to na tip ťop. A ještě bych ten krb, pokud bude, tak jak na plánku, tak bych ho zasadila více do zdi, aby s ní nebyl zároveň, zřejmě budete kolem toho rohu hodně chodit, tak ať se někdo omylem dotekem nepopálí.
Odpovědět
klidně bych zvětšila zádveří a dveře na wc bych dala vedle koupelnových, ;-) tak muže byt i wc male jak v panelaku,stejně budete mít ještě jedno v koupelce, :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě prosím...máme dát do dřevostavby krb s výměníkem nebo ne?
Odpovědět
@tomulka1410 Můžu potvrdit, že to WC není problém zkrátit dokonce na 100cm, když je vstup takto z boku. Když jsme stavěli a viděli to v plánech, tak jsme ho radši otočili, natáhli na 120cm a postavili klasicky - nedokázali jsme si představit, že by bylo takhle malé a kolem mísy by se mělo nějak procházet. Ale pak jsem zjistil, že ve firmě jeden takový záchod máme, přesně tak maličký a dveře z boku vedle mísy. A překvapivě ten záchod nepůsobí jako malý a vlastně vyhovuje. Samozřejmě umyvadlo je mimo. Když bude krb s teplovodním výměníkem, tak tolik tepla do okolí navyzařuje, Většinu tepla odebere voda. Naše krbová vložka je z vnější strany studená. Za provozu se klidně můžete opřít.
Odpovědět
Článek se načítá
@tomulka1410 Ještě k velikosti zádveří. My máme 2.5m x 2.5m a je to příšerně malé. Dáte tam nějaký botník, nějakou skříň na bundy, nějaké věšáky a je plno. Samozřejmě pro dva dospělé to stačí. Ale nás je pět a ráno při odchodu do školy nebo při odchodu na nějakou společnou procházku, bychom se tam umlátili :) V tom bychom ocenili větší zádveří, alespoň o metr. Nakreslete si do plánku dvě děti, vás - jak na ně dohlížíte, aby si obuly správné boty a neodešli bez bundy a k tomu manžela, který se tlačí nastartovat auto :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?