Kubis 631, 632 - RD Rýmařov, zaujaly vás?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk ahoj, bydlíme v 632 a přímotopy máme akorát v ložnici, šatně a zádveří, jinak všude podlahové topení ... a u 631 má místo pokoje kuchyn @songs, tak k ní mrkni, ve fotoblogu má fotky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andydrzka @ztk a songs maji i pod schody udelanou spizirnu :) ve standartu to v 631neni. Ale tohle je parada;)
Odpovědět
díky holky, ještě, že Vás tu mám:)))))
Odpovědět
prosím kdo tu je a už bydlí a máte přímotopy? máte zjištěno, kolik protopíte???
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk My máme 632, přímotopy nahoře, v předsíni, dole v koupelně a v pracovně, v obýváku a kuchyni je podlahovka. Když topíme v krbovkách, tak nám ani nahoře přímotopy nesepnou...jsme první zimu, takže konkrétní čísla zatím nemáme, ale muž je celkem pečlivý a každý měsíc kontroluje stav elektroměru a je zatím spokojený...co se celkem elektriky týče :-) Sousedi maj 631, přímotopy všude, bez krbovek a za loňský rok byli mooc spokojení se spotřebou...a mají rádi teplo...topí na 23 stupňů
Odpovědět
katunkaj děkuji za info a jakou tu podlahovku a na kolik Vás dole vyšla? manžel má strach, že bude velká spotřeba..... nevíme jaké jsou ted ty přímotopy a jejich nastavení, ale kdysi to bylo hrozně prodělečné.....
Odpovědět
a jak to funguje ta podlahovka?
Odpovědět
Profilova fotka
Já vám nevím. Jsem názoru že podklahovka patří tak maximálně do koupelny. Nemám s tím praktické zkušenosti. Jen selským rozumemem si říkám že topit po nábytkem.. potažmo nepřirozené teplo od nohou je divné. Je to jen můj subjektivním názor který nikom nevnucuji :) Je mi jasné že moje drahá polovička by to uvítala.. ale já který chodí i v zimě v kratasích a jezdí na kole a koloběžce za každého počasí a i když doma všichni skučí že je jim zima ... mu je vedro... tak po tomto vytápění opravdu netoužím :) howg :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitchis @ ztk @katunkaj A náčelník promluvil:) My budeme mít přímotopy všude - už nebyly penízky, ale jinak bych šla do podlahovky aspoň dole:) Děti si hrají na zemi a myslím, že ani nemusíš tak topit, když je ti teplo od nohou:) Musíš si zřejmě naplánovat, kde bude jak nábytek resp. asi skříně a tam podlahovka být nemusí
Odpovědět
Profilova fotka
@zth @ mitchis Když jsme jeli kolem Kubise, kde už bydleli lidé, tak jsme tam zastavili a šli se zeptat na reference ohledně stavby a také jak vytápí....Pán nám sdělil, že mají přímotopy a že příště by šli do podlahovky z toho důvodu, že to ušetří místo v tom malém obýváčku (možná měli stand. Kubise bez +1M)
Odpovědět
Profilova fotka
@evapetrikova Mě by se taky polahovka líbila všude, ale už nezbylo... jinak jak píšu...když zapálíme, tak nesepnou přímotopy ani nahoře natož podlahovka... :-) Jinak pro mě je hlavní plus, že se nemusí řešit jak nábytek...přece jenom ten obývák není obrovský...
Odpovědět
Profilova fotka
@katunkaj my jsme si přímotopy umístili tak, aby nám nevadily V obyvákové části, takže vymyslet to jde :-). Ale moc místa tam fakt není.. @evapetrikova @ztk
Odpovědět
Článek se načítá
katunkaj kolik jste zaplatili za tu podlahovku dole? a petraop kolik máte těch přímotopů v obýváku?
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk dva :-) jeden za dveřmi jak se vchází ze zádveří a druhý v jídelně pod oknem.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraop vymyslet to jde urcite!!! O tom zadna!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk tedka z hlavy nevim,zitra kouknu do papiru,myslim kolem 20 tisic
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk Ahojky posílám obrázek spodního patra přímotopy k sobě do obrázků. Tak mrkni. Jestli je to správně umístěné ti ještě neřeknu, ale za chvilku to budu vědět:)
Odpovědět
holky díky za rady :-)
Odpovědět
Všechny Vás zdravím. Má někdo z Vás v Kubisovi nainstalovanou cirkulaci TUV?Případně chybí těm co jí nemají? Řeším zda se tato věc do tak malého domu vyplatí a následnou ekonomičtnost provozu. Diky za odpovědi
Odpovědět
@tom13 cirkulace je prostě o tom co upřednostňujete a ještě záleží na vzdálenosti bojleru od místa kde nejčastěji pouštíte teplou vodu, ale kde je hranice délky potrubí kde se vyplatí jedno nebo druhé nevím. My máme bojler cca 7m a jsme bez cirkulace a v poho.
Odpovědět
@tom13 My máme sice Novu 101, ale cirkulaci máme. Myslím, že spíš je to o pohodlnosti. Zapnete kohoutek a teplá teče. My ji máme nastavenou jen na určitou dobu - Ráno asi hodinu, pak až odpoledne po 16. hod. do 22 hod. A jak říkám, je to o pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavá možnost úpravy pergoly http://www.drevene-garaze.cz/garazove... viděl jsem něco podobného u staršího kubise ale nemám foto. Uvidíme co nato stavební ouřad :)
Odpovědět
My máme taky všude přímotopy a žádný problém :) Momentálně spotřebuje za zimní období elektrřinu ccca za 2 500kč měsíčně. Během letních měsíců to ale vycházelo na 500kč měsíčně. Zálohy máme na 2 500 kč měsíčně, takže by nám to mělo v pohodě vyjít. Uvidíme, ale po prvním vyúčtováním se zimou ( to bude někdy na konci října 2015) Jinak máme nachystané místo na krb, zatím jej nemáme, takže počítám, že příští zimu budou náklady mnohem nižší, alespoň si to pak hezky porovnáme :)
Odpovědět
@hondrle : Souhlasím, že cirkulace teplé vody bude na malou vzdálenost zbytečná a přesně jak píšete jsem se nikde nedočetl od jaké vzdálenosti již je doporučovaná. Proto jsem se chtěl zeptat zdejších majitelů KUBISE 631, zda ti co ji nemají pociťují nějaký výrazný diskomfort v podobě zpoždění přítoku teplé vody ke kohoutků a případně kolik sekund v jednotlivých koupelnách a kuchyni? Děkuji všem za odpověď.
Odpovědět
Ahoj mám dotaz. Má někdo konkrétní zkušenosti s kuchyní od Lamontu ?
Odpovědět
katunkaj a andydrzka... holky prosím Vy máte podlahovku, chtěla jsem se zeptat jak to funguje, koukala jsem u katunkaj na fotky a Vy máte nějaké dva typy rozlišné, tzn. že jste si mohly vybrat a připlatit, nebo to v rámci podlahového vytápění fenixu dávají na výběr.... a jsou v každé místnosti termostaty? děkuji za info
Odpovědět
Profilova fotka
@sun24 ahoj my ji budeme mít, ale řeknu ti tak na konci března jak vypadá, ale zda budu opravdu spokojená, to budu vědět nejdřív v létě aspoň po nějakém delším užívání..
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk záleží co máš za podlahu, my máme v kuchyni dlažbu, takže je tam rohož a v obýváku plovoučka a pod ní jsou kabely. každá místnost má svůj termostat a reguluješ si to jak chceš.
Odpovědět
Profilova fotka
@ztk Káťa byla rychlejší, je to přesně, jak píše - v každé místnosti je samostatný termostat, reguluješ dle potřeby ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?