Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
eva petrikova, zatím plánky nemáme, jen nakreslené tak jak bychom to chtěli a poslali jsme e-mail p. Mikulovi, zda je to takto technicky možné.... nakonec jsme v plánku nezakreslili tu Vaší koupelnu, ale zrušíme příčku v předsíni pod schody a tam budeme mít pračku a sušičku.. takže bude jakoby v předsíni, jestli mi rozumíš a nahoře bude taky velká změna a to z koupelny uděláme otvor do toho dětského pokoje a zvětšíme tak jeden pokoj o tuto koupelnu a mezi pokojema příčku a děti budou mít přes 10 m2 pokoje každý..... takže tak.. tak jsem zvědavá co na to p Mikula a taky jsme dali do ložnice ten uložný prostor nad schody jako má bzulenka.....
@ztk Ahoj, jj, bojím se té příčky pod schody, ta bude nosná...ale třeba ji nějak posunou a splní to účel. Také zajímavá varianta:) No tak paráda, se těším pak na plánek:)
@bzulenka Leni nám zas dlouhodobá předpověď hlásí, že první týden v březnu bude nejbohatší na srážky... ale mě nenaserou, prostě jim to nevyjde a neboj, Vám taky nebude pršet!!!
@bzulenka@petraop
Nebojte. Já když jsem před dvěma týdny psal na RD, prootže to vypadalo na sníh a vítr, kdy se rozhoduje, že se nebude stavět a jak se to dozvím, tak mi přišla lakonická odpověď:"Stavět se bude" :)
eva petrikova, jsem na to zvědavá co p. Mikula, včera jsme mu to poslali do mejlu i s popisem.. tak uvidíme zda to bude takhle reálné:)) plánek určitě dodám.. a budeš ještě dávat nějaké fotky a nevíš, budou Vám dělat fasádu?
@bzulenka@petraop Budu na vás myslet a držet pěstičky, aby se vám déšť a sníh vyhnukl obloukem. Nejlepší zaměstnání mají ti, kteří předpovídají počasí....Když jim to nevyjde, tak za to může příroda....a takhle dopředu to ještě určitě neví...U nás hlásily sněhové přeháňky a NIC:)
@atilius@mitchis@bzulenka@andydrzka@petraop U nás se to už začíná rýsovat:) Pozítří budou už určitě podlahy, dneska jsme řešili jakým směrem je položit...tak snad jsem zvolila správně:)
Ahojky,
právě zvažujeme baráček a líbí se nám Kubis 631 zvětšený o jeden modul.
Mám trošku obavu z rozpočtu a financí... tak bych se Vás ráda zeptala, jak hodně se Vám lišil cenový návrh a konečná cena? Vím, že každej má jinej vkus - podlaha, dveře, obklady, kuchyň... ale tak nějak pro představu. Předem moc děkuji.
@baruskabk4 My jsme se drželi hodně při zemi, také jsme zvětšovali o jeden modul, dole v obýváku a kuchyni budeme mít podlahové topení Fenix a rozpočet se nám navýšil cca o 300tis. Plus ještě peníze za projektanta, který nám vyřizoval stavební povolení, kopání přípojek, kuchyně, plot, zámkovka.. To jen pro představu, abyste to věděli dopředu :-) My jsme na spoustu věcí nemysleli.
@baruskabk4 ahoj, budeme mít Kubis 631 zvětšen o jeden modul a s větším zádveřím. Nahoře pokoj pro děti rozdělený na dva. Jsme na ceně cca 2,4 mio, za předpokladu, že koupelny, podlahy atd budeme brát vše ve standardu. S kuchyní, čističkou, sítěmi atd to máme spočítáno na 2,9 mio.
Ahoj mám takový laický dotaz? - Je možné k venkovnímu komínu, který by byl u venkovního posezení připojit pak krb (gril)? Tak že by zevnitř v obýváku byla normálně vložka jako to má každý a zvenku to připojené ještě na tuto variantu 8-)
Děkuji za každý ohlas..:-)
@baruskabk4 Ahojky co se týče rozpočtu, celkem drahé jsou přípojky, pokud je nemáte na pozemku a musíte je přivést třeba ze silnice...
Velikou položkou je: +1M - 90 tis, podlahové vytápění, rolety/žaluzie.
Ve standartu jsou bílá okna + dveře, pokud budete chtít je mít v decoru cca 15 tis., standart jsou wc na noze, příplatek za závěsné wc cca 15 tis.
Jinak pokud všude budete chtít standart, který je moc dobrý tak si myslím, že byste mohli počítat tak se 150 tis.
@atilius@katunkaj@andydrzka Prosím, prosím jak jste řešili dešťovou vodu? Kam a jaký způsobem? Dělali jste si to sami, nebo pomocí bagru? Moc děkuji za rady
@evapetrikova Evi,manzel vykopal sam,drel jako kun,uz by to pry nedelal. Vzadu je vykopana dira 2x2x2 metry,tam usazena vsakovacka(dva spojene plastove sudy s dirama) omotana textilii a obsypana kacirkem
Evi,nam to bude kopat bagrist,Na hodinu bere 500,myslim,ze se to vyplati. Na destovku mame retencni nadrz,ta zt je zakopana a k ni mame cerpadlo na zalevani zahrad. Kdyz bude prset hodne a nadrz bude plna tak bude voda odtekat do trativodu. Hluboka dira az do pisku a betonove skruze. Princip toho zatim mo. Nechapu,pochopim az uvidim. Proste se bude vsakovat do zeme. Pisu na mobilu,omlouvam se za chyby
ještě bych se ráda zeptala, měl jste někdo pozemek lehce z kopce, že jste neměli klasickou základovou desku ale museli ji nějak vyrovnávat - nevím jestli jsem to dobře pojmenovala... zajímalo by mě, jak se to pohybuje cenově...
@evapetrikova Evi,byla to strasna drina,mame tamy jil,takze to bylo tezky,je na sebe pysnej,ale klepe si na celo,ze se tak drel :-) jinak to mame podobny jako bzulenka,jen asi levnejsi variantu :-)
V pondělí jedeme do Hněvotína pro bezplatnou cenovou nabídku na Kubis 631. chtěl bych se zeptat co vše tato schůzka obnáší a na co se je potřeba připravit?
@evapetrikova No my jsme původně měli v projektu 2m3 nádrž na dešťovou vodu, ale během stavby desky jsme to zrušili, protože máme ještě ČOV a z ní bude vody na zálévání až až. Takže teď jde dešťová voda přímo do deš´tové kanalizace. A ještě máme na okapu takovou tu klapku na sud, aby si pak děti mohli přeci jen brát na běhání s konvičkou čistou vodu a ne tu z čov (i když i ta by měla být dost čistá).