Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@ztk Můj první dojem z fotek - je to tmavé, malé a narvané hromadou věcí. Ber to čistě jako můj subjektivní první dojem. Fotka dělá strašně moc.
Za sebe bych doporučoval z těch místností vyklidit, co jen jde - určitě spoustu těch různých malých věcí a vyfotit to za bílého dne, aby to bylo víc prosvětlené. Já jsem dokonce fotil místnost na dvě fotky vedle sebe a pak je skládal jako panorama.
Mám na přiložené fotce dětský pokoj - jeho rozměry jsou 3,5x3,5m....
Neříkám, že změna fotek hned přivolá zájemce, ale dělá to fakt hodně. A pak samozřejmě cena, ale to už nemám srovnání, jak se prodávají ty okolo.
A napadá mě ještě jedna věc....koukám, že to prodáváte přes nějakou společnost - co všechno dělá ta společnost pro ten prodej? Jestli to jen dá na "tři" největší realitní servery, tak to není moc...teoreticky by měli mít nějakou další klientelu, případně napojení na banky - lidi se jdou často ptát na úvěr, jestli mají, řeknou bance, že chtějí kupovat byt, a když má společnost kontakty, tak se to dozví a už může nabízet. Pokdu tohle ta společnost dělá, pak má smysl to přes ně prodávat, pokud ne, inzerát si můžete vyvěsit sami...
atilus děkuji za názor. Prodává nám byt náš známý a je to na hromadě servrů pro reality... (upozornění nám chodí do mejlu, že je export nabídky).... uvidíme, v dubnu půjdeme trošku s cenou dolů, ale jsme druhý nejlevnější byt v okolí.... :)
@ztk s tím tapetováním spousty serverů opatrně - ono to někdy pak působí, že je na tom bytě něco špatně a nejde prodat, když je úplně všude.
Jo, a ještě jedna věc...v létě je ideální zajít na pískoviště a říct maminám, že prodáváte byt. Je to zajímavé, ale s největší pravděpodobností bude kupec z vaší lokality. Udělějte si (pěkné :D ) letáky a rozhoďte je po sídlišti....
Ahoj všem příznivcům Kubise! :o)
Už dlouho dobu po tomhle domku pokukuju, a ač se mi na úplně první pohled nelíbil, tak se do něj postupně víc a víc zamilovávám.
Nicméně jsme zatím s manželem ve fázi promýšlení a propočítávání, jestli bychom to vůbec zvládli. Zajímalo by mne, pokud byste někdo mohl říct, jak velkou jste měli/ máte rezervu na případné nečekané výdaje?
My máme momentálně naškudlíno cca 500.000kč, ale ještě nemáme pozemek (ten by byl cca max. 300.000,-)......nicméně mi to přijde strašně málo, vezmu-li v potaz i zařízení interiéru....
Děkuju vám za reakce :o)
@paulittav Pravidlo č.1 - buďte při počítání pesimisti, Pravidlo č. 2 - buďte ještě větší pesimisti a jinak hrozně záleží jaké máte teď výdaje a příjmy. Jinak se hrozně těžko radí ;) Obecně byste měli mít cca 6 měsíčních příjmů stranou.
nezapomeňte, že cena na stránkách RD není konečná. Budou tam příplatky. Navíc pozemek, přípojky (nejen zřízení, ale i zavedení do domu), různé revize, katastry, geodet, čistička(?) a spousta dalších výdajů, které nenápadně lezou do peněženky.
@atilius Obrovskej pesimista je můj manžel, vydá za nás oba :-D
Co se týče příjmů, momentálně na tom nejsme nic moc, já na RD, manžel čerstvě v nové práci. I když by se mi líbilo postavit, co nejdříve, tak vím, že na to nemáme peníze, nebo šlo by to, ale bylo by to asi na hraně.
Zatím jsme u rodičů, takže víc ušetříme.
Jinak děkuji za výpis dalších pro mě neznámých poplatků, tohle vždycky hledám, co bude potřeba ještě udělat a zaplatit navíc, a nikde jsem to pořádně nenašla.
Jako totálně nezasvěcená (ač jsem tedy v baráku vyrostla a měla bych se stydět, může mě omlouvat snad jen to, že jsem ženská!:-D) o těchle dalších věcech nemám ani tucha.
@luciana55 to můžeš, ale pak je prý problém kdyby se něco s tím stalo. Na druhou stranu nemusíš přemýšlet nad světly, pěkné světlo taky příjde na dost peněz. My máme bodovky a jsme max. spokojení