Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@jahooodka To sice jo,ale Nova to neni a nema garaz;) V klidecku,jen jsme cerstve postavili tak Kubise hajim.Jinak mate krasny domecek,hezky sladene.Moc se mi libi i vase fasada a barva oken.A to okoli kolem domecku,nadhera a ten vyhled.Ten nas ani fotit radeji nebudu.....;)
@evapetrikova V paneláku je ještě sklep. Tam jsme měli kola a spousta haraburdí. Ale k domu je navíc potřeba i spousta dalších věcí, které se musí někam dát....
strange - my máme kalkulaci na podlahové vytápění v celém domě jako zálohu 140.000,- Kč, ještě jsem neměli konečnou specifikaci tak proto záloha, ale odečtou asi 65000,- Kč za přímotopy a systém sinco living.
@jahooodka Ještě pořád nevíme, pokud bych nemusel řešit peníze, nebyl by to Kubis ani Nova101 :-) . Nova101 je samozřejmě praktičtější, ale Kubis nám přijde modernější a levnější. No uvidíme až porovnáme kalkulace ;-)
@strangee Jako nějaké věci se dají dát na půdu, ale upřímně, velké a těžké jsou problém, i ten otvor na půdu není zas tak velký. A kola jsou samozřejmě kapitola sama pro sebe. Už teď mám v garáži nějaký zbylý materiál, ty kola (máme jich pět), dvě koloběžky, odrážedlo, pak jedna skříň, krabice po stěhování (ty by se daly eventuelně vyhodit), nějaké nářadí, pneumatiky, rýč, lopatu, hrábě...už teď toho je dost a to bydlíme necelý měsíc. Jsem zvědavý, jestli tam někdy bude auto :-D
@bzulenka@mojsha@katunkaj@jitule23@petraop@andydrzka@adelkav Holčičky moje, veliká prosba dotaz. Mrkněte mi do alba na obývák. Trošku víc se bojím, že tam budeme mít šero, v té části co bude televize. Dělaj to hodně ty trámy:( Které to světlo nepustí dál. V příštím týdnu budeme už bydlet, tak budu pozorovat jak se bude točit sluníčko. Kolem pozemku je vysoký plot, tak třeba když se zkrátí pod okna tak to bude lepší. Uvidíme. Míší @mojsha prosím pošli mi rozměry toho vašeho druhého okna v obýváku a @bzulenko ty taky prosím to okno jak máte v kuchyni. Když by tam bylo pořád šero, zavolala bych do RDR jestli jde přidat dodatečně okno než bude fasáda.
@evapetrikova Evi, okno máme široké 60 cm včetně rámu, čistě sklo je 40 cm široké, ale jak už jsem psala, myslím, že to máte v klidu s tím světlem, u TV bych to asi neřešila.
@evapetrikova To je podle mě problém i z hlediska stavebního povolení. Jestli se nepletu, tak máte zkolaudováno a tohle je podle mě znova na povolení.... Navíc to je zásadní zásah do statiky domu....
@atilius jj zkolaudovano mame.Uvidime.Urcite nechci zasahovat do domecku.Treba az tam bude vybaveni tak.mi to tak neprijde.Uvidim jak se bude tocit slunicko a co udela ten vysoky plot,kdyz se zkrati,moc dekuju.
@evapetrikova Já bych do toho nešel...navíc můžete pak řešit nekvalitu takové opravy a dohadování o tom. Může jít o úniky tepla, musela by se u toho narušit parozábrana, taky jak se udělá to okno jako takové - příjde mi to jako velké riziko pro budoucí problémy. A myslím si, že si to RD nechá i dost slušně zaplatit.
@petraop Peťulko myslím, že to tak hezky doběhne....nám to prvně nefungovalo, tak museli přijet znova elektrikáři, kteří to seřídili. Teď ještě to puštěný nemáme, skrz tu elektřinu ale Od zítra to pouštím a řeknu ti:) Už nás připojili:) resp. namontovali elektroměr:) Jupííí.
Co ještě říkali, že nechat puštěný na dvojku.
Když to ještě kontrolovali, je dobré odendat ten kryt, aby jste viděli, jestli když je to na 1 tak to má nízký otáčky, na 2 větší a na 3 jsou hodně vysoký.
@evapetrikova Evi děkuji, když to pak pokoumáš budu ráda... máme to na AUTO, kdyby to bylo na 2 stabilně, tak pořád jedou ventylátory v koupelnách a to by mě asi mrsklo ;))) Super že máte tu elektřinu!!!!
eva petrikova - máme studii, když tak mi hod do sz email a já ti to přepošlu..... než to vyfotím a dám to tu veřejně.. nevím ,kdy se k tomu dostanu.. teď už jen počkat na projekt a stavební povolení se může začít vyřizovat:)
@petraop My teda rekuperaci nemáme, ale musel jsem ve spodní koupelně odpojit časování větráku na odtah, protože tam se chodí často a pořád to jen hučelo :) Teď to jede jen, když se svítí. A přes den jsou tam stejně pořád otevřené dveře, takže jsem se v tom povrtal :-D
@petraop Peťulko nám ventilátory jedou jen když je zapnem - mají svůj vlastní vypínač a musíš je hned zase vypnout tím vypínačem. pokud bych to neudělala tak by jely furt. Teď jsou nastaveny na 5 min a myslím že to jde nastavit i na míň
Holky, nám jedou ventilátory v koupelně když je zapneme růčo nebo když sepne větrání, které máme vypnuté.....prostě by nám to furt větralo...nevim, jestli vylučujeme něco špatného, ale máme ty hodnoty furt strašně vysoký....nebo když je velká vlhkost, při koupání atd. Tohle funguje skvěle, ale jinak by nám to tady celý den hučelo.. :-( už tady byli i Rýmařáci a nic neporadili...myslim si, že máme to čidlo na nejblbějším místě...nad sedačkou a kdykoliv si tam někdo sedne, tak to hnedka zafuní a je to.... :-(
@katunkaj@petraop Holcicky jsme cerstve prestehovany.Domecek je uzasny.Jsem ani nevedela,ze je tak prostorny a na uklid je toho azaz. Ventilatory sepiname ruco,pokud jede vetrani tak se nekdy sepnou ale jen vyjmecne,pokazde ne.Jinak kdyz vetrani vypiname je to silenej zvuk,mame to stejne Peti.Na noc vetrani vypiname a pres den ho zapiname a kdyz huci moc dlouho tak ho vypneme. Snazim se i tak casto vetrat otevrenim okna.