Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@anelain Jee jsme si asi spatne rozumeli.Az budete mit stavebni povoleni a projekt bude mit konec.specifikaci,kde budete mit velikou skalu drev.obkladu,parapetu,fadad atd...Nase drevo je namoreno na zlaty dub a treba na dimenzi to drevo neni namorene a zesedne ale to tak oni chteji;) Dalsi variantou s kterou jsme si pohravali je mit dve barevne provedeni fasad.
@anelain Jo tak budete mít 632, teď jsem na něj koukla na stránkách. Určitě co tak se zeptat na okna v prvním patře, v dětských pokojíčkách. Pokud jsou to takové ty podélné, tak bych tam přidala alespoň ještě do každého pokojíčku malé (jako máme my) a nebo bych je zvětšila, jak je má @petraop...To si myslím, že je dobrá věc.
Co dále asi není ve standartu je malé okénko nad schodištěm, ale udělá velikou parádu (to má myslím @katunkaj - ta případně poradí:)
Jinak bych to asi nechala:)
@evapetrikova Evi to okno na schodišti je v základu, ale musel ho vymýšlet nějakej exot :-) asi nikdy nebude umyté :-D a co se týká pokojíků, tak žádná okna jsem nepřidávali a světla je dost...tam bych nic neměnila.....
@anelain Potom ještě probrat podlahové vytápění - to je větší položka (pokud je to celý dům) ale pokud je to jenom přízemí tak to celkem jde:)
Venkovní rolety/žaluzie to zvážit, mají oboje v Dimenzi (my to udělali až domeček byl ve výrobě, že je chceme a ejhle 20 tis, za to že nám je tam na poslední chvíli namontují:(
Jestli budete chtít hromosvod od nich. Nevím kolik je cena, my šli vlastní dodávkou a máme ho za 17 tis.
Zvážit jestli nechcete zvětšit zádveří, máte ho 3m2, my ho máme 4,7 a u toho hned manžel říkal, že jsme ho měli zvětšit.
o tom okénku jsme přemýšleli ale uvidíme jestli se nám vejde do rozpočtu ;-) už tam těch úprav chceme docela dost , chtěli jsme do dětského pokoje ze stran velké okno a ze předu zachovat ty malá .
taky jsem koukala na Can...... ale našla jsem špatné reference , RdR si hodně chválí , jen ty nadstandardy jsou dražší . dík za info doufám , že to zítra klapne nechci už rušit .
Tak se hlásím , pan Mikula byl velice vstřícný a ochotný. Chtěli jsme nacenit Kubis 632+2M docela jsme se vešli + - do rozpočtu , byla jsem celkem potěšená. Pak nás pan Mikula poslal se podívat na rozestavěný 631+2M docela jsem byla překvapená jak je malinkatý, asi jak je dům rozestavěný tak působí menší, nebyl dodělaný a všude nějaký materiál a byl atypicky odlišný od standardního domu , vnitřní uspořádání bylo úplně jiné , špatně si představuji velikost a útulnost domu , mám z toho smíšené pocity :-(
@anelain Ahojky To je vždycky na pikaču, pokud jedete do nějakého atypu. Náš domeček je taky atyp - jinak uspořádaný a když jsem některé zájemce provázela, měli s tím také problém:(
Tak jsme ty místnosti s plánkem a standartem procházeli víckrát.
Máme 631+1 M a máme posunutou příčku v obývacím pokoji a tím zmenšený pokoj pro hosty.
A místa je tu moře.....až mi někdy to patro vadí a říkám si, proč jsme nešli do bungalovu:) a 632+2M to bude velikééé :)Kolik to bude mít metrů?
@anelain My máme 631 +1M atypické řešení a když jsem přišla do rozestavěného říkala jsem si ježíši to bude malé, jak se dala podlaha, omítky... tak je to akorát velké. Naprostá spokojenost.
jak tam všude něco stálo , nic dodělaný a taky jak to bylo atypický měli dole oddělenou kuchyň uprostřed domu se měli něco složeného a nahoře byl pokojík na druhé straně druhý pokojík s budoucí kuchyňkou úzká chodbička , tak asi proto to na mě působilo stísněné .