Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@evapetrikova :) :) :) asi 4 pracovní dny, ale my jsme to měli všechno tak trochu jinak, na rychlo. změnili nám územní plán a měli jsme týden na vyřízení projektu a ohlášky....Takže momentálně máme projekt za 36tis, je zaplacený projektant za 30tis a zatím nevíme jistě zda dostaneme kladné stanovisko z UHA. Jme dobří blázni no..
@bzulenka ahoj, my si vybrali v Siku obklady a sami si udělali vizualizaci, pak jsme to namailovali do Sika, že stavíme s Rýmařovem, kde nás odkázali na konkretního člověka který udělal kalkulaci koupelen, bacha na propočty dlaždiček a obkladů, nám někde napočítali až o 500% více obkladů úplně zbytečně, takže jsme to s nima řešily poměrně dlouho
Tak jsem se byla dneska dívat na náš pozemek s deskou a už to vidím :-) teráska, kafíčko, bazének, skleníček .... a manžel se na mě díval jak na blázna :-)
@songs Ahojky no přesně, my včera se šli mrknout do satelitu jaký typ fasád lidi mají....a hodně lidí grilovalo:) Paráda, úplně jsem jim to záviděla....My až příští jaro:(
@mojsha Ahojky Míší, poradila bys mi, prosím. Myslíš, že bychom mohli použít krtka na připojení kanálu a vody (to vzdálenější.) Za tím dřevěným plotem je už náš pozemek. Max 10m. Ráda bych podkopala chodník a silnici, abychom nemuseli do toho zasahovat. Nevíš, jestli to půjde?
@makyv Jééé no vidíš to, vy už čekáte na projekt, my dostali teďka vzor smlouvy k přečtení....Stavíte s Prahou? A s kým? O nás se stará p. Mikula, myslím, že je fajn:)
@evapetrikova Ono to s RDR ani jinak nejde (nebo nám to aspoň p. Mikula říkal). Odtah digestoře zdí by prý mohl dělat neplechu (srážení vody na omítce, plísně atd.), takže dělají jen přes střechu.
@evapetrikova Odtah je možný jen nad střechu, máme ho už téměř 4 roky a je to v pohodě. Digestoř máme dvoumotorovou, protože se trubky v digestoři lomí v podlaze a odtah je výborný.
@evapetrikova určitě by to mělo jít pokud vám to povolí obec/město, stejně musíte žádat o povolení pač to už je pozemek obce ;-) ale oni určoo budou rádi že to podkopnete aspoň se nezničí silnice
Holky já jsem tak šťastnáááá !!! psali z RDR že prý když budeme mít v červenci povolení tak ještě v červenci vylejou desku :-D tak se klepu jak ratlík aby vše klaplo! furt se musím usmívat jakou z toho mám radost! celkově to už máme " za pár " ale i o týden dva se to třeba posune dopředu - jsem jak malý dítě u kolotoče :-D
@evapetrikova tu digestoř opravdu dávají střechou, u prostupu ve zdi by se narušila parobrána a další věci a dělalo by to neplechu, chce to výkonější digestoř ale to není problém.... mě se ani ty díry s tou mřížkou moc nelíbí na barákách kolikrát jsem i viděla jak to pak špiní omítku fasády :-S
@evapetrikova Trubka vede z kuchyně do podlahy v patře a podlahou do některého rohu a tam nad střechu. V místnosti je obestavěná sádrošem a omalovaná, takže kdo neví tak ani nepozná , že tam vede digestoř. My máme Novu 101 a je vedená v rohu koupelny za dveřmi, obložená dlaždičkami a v pohodě.