Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@petravec aha, takže vy jste domácnost nechávali pojistit rovnou s nemovitostí. To my právě museli mít pojištěnou nemovitost kvůli hypo - jak psaly holky - a až teď sháníme, jaký produkt by nám nejvíc vyhovoval. Ale je toho moc, tak jsem se chtěla nechat inspirovat ;-) Každopádně díky!
@andydrzka Ahoj, my už máme pojištěno. Máme vše najednou, to co bylo nutné kvůli hypo a k tomu i domácnost. Máme to u kooperativy 6500 ročně. Ale můj taťka je pojišťovák, tak jsme měli nějaká procenta slevu. Ale zase jsme v záplavové oblasti, tam to šlo zas trochu nahoru. Není to málo no...
@mojsha u nás taky makali i o víkendech. Oni domů nejezděj, mají to daleko, tak radši makaj aby to měli co nejdřív a až po dokončení domu mohli jet domů. Máte to už za dveřma, to je krásnej pocit co?
@evikusss jj krásnej pocit ale trošku i strach nebo nevím jak bych to popsala, asi i obavy aby vše vyšlo aspoň počasí a aby se nevyštěnil nějaký problém ;-)
@mojsha to je úplně normální, taky jsme měli obavy kvůli počasí. Ale nakonec vše klapne a než se nadějete tak se stěhujete. Držím pěsti a přeju brzké bydleníčko :-)
Holky, stavěly jste některá v zimě? My máme až začátkem října schůzku s někým z Rýmařova, abychom doladili všechny detaily, takže nevim, jestli to stihneme než začne mrznout. Stavět by měli i přes zimu, ale když je zmrzlá zem, jestli půjdou vůbec vykopat základy? Díky :-)
@mji ahoj ;-) co jsem kdy s kým mluvila tak staví do -5st ale to se asi týká montáže, moc si nedokážu představit , jak zraje zákl.deska v mrazech ale třeba to lze... u vás se to bude hlavně řídit ohláškou, teprve potom vás zařadí do harmonogramu prací, spoustu z nás tu ještě zdržují úřady viz. @vedralova by o tom mohla napsat knížku viď? :-|
@mojsha Tak to máš pravdu.Dneska se o nás rozhoduje na té Aquě,od rána se třesu,jak osika.Už toho mám plné zuby.Těm ,co teprve začínají přeji pevné,obrovské nervy,ale hlavně ,,normální'' úředníky.To je totiž v téhle naší zemičce učiněný poklad. :-) :-|
@mojsha projekt by měl dorazit příští týden, my jsme se zasekli u koupě pozemku. Řešíme jednou hypotékou koupi pozemku a výstavbu. Katastr nám dělal problémy, protože nechtěl rozdělit pozemky a nakonec nám udělala ústupek banka, takže se to konečně pohnulo :-)
@mji o katastru mi ani nemluv ]-( no vida a ostatní podklady pro ohlášku si sháníte samy? takže vás čeká ks? máte už termín? my na něj čekali, měsíc, pak další měsíc na finální kalkulaci...
@mojsha termín KS nám dneska potvrdili 8.10. Jinak máme projektanta, který by měl vše kolem ohlášky a různých povolení a potvrzení zařídit. My bychom se teda měli vyhnout veškerýmu běhání po úřadech...no uvidíme :-) Ještě mám dotaz :-) při KS už asi musí být vybraný obklady koupelny, veškerý podlahy, fasáda atd.?
@mji taky jsme měli projektanta, který nám oběhal veškeré papíry, a jsem zato ráda, za měsíc měl vše připravené ;-) sice se to zaplatí ale lepší než lítat od čerta k ďáblu ;-) tak na ks musíš mít určitě vyřešené siko, pokud máte kuchyň od Lamontu není co řešit a pokud vlastní dodávkou tak chtějí okvótovaný nákres od firmy co vám případně kuchyň dodá po předání domu, a co se týče podlah vybírá se vše na místě ze vzorníků, ale každopádně asi nějakou představu a svůj vkus máš/máte tak asi víš jakým směrem do jakých barev a odstínů se vydáte
@mojsha super, moc děkuju :-) doufala jsem, že vzorník bude k dispozici ještě před KS, ale představu určitě máme. A za projektanta jsme si taky rádi připlatili. Asi bych neměla nervy na ty úřady :-) Vám už se to pomalu, ale jistě blíží, tak ať vyjde počasí ;-)
@mji vím že přes net něco vybírat není nic moc ale můžeš kouknout na podlahy od quick stepu, ale třeba by vám vzorník půjčili dříve,ale zrovna u těch podlah nevím jak to dělají,mají je docela ve velkém formátu...teda v Ml.Boleslavi nevím jak ostatní obch.centra ;-) a co se týče fasády, jestli máte někde v okolí obchod s barvami, většinou mívají vzorníky od zn. Baumit Life, já ho takhle taky bezplatně půjčila přes víkend ;-)
No počasí je proměnlivé, nějak to dopadne, asi bysme nebyly první kdo by u montáže zmoknul... to léto letos je nějaký divný... :-S
@mojsha :-D :-D Já ti závidím to stádium, kdy už řešíš takové kravinky, jestli bude pánovi vadit, když si ho blejskneš :-D :-D Já už chci taky řešit tohléééééé a ne krávu sousedku, která nedá podpis... 8-( 8-(
@bzulenka :-D takhle jsem se taky cítila když tu holky psaly že montují a my teprve papírovali ;-) copak je to za můru sousedku? ]-( nelíbí se jí Kubis bo co??? :-p