Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@maceo :-D :-p no možná :-D kdybych se dlouho neozývala, tak mně tady s váma děcka bylo fajn a vzpomínejte na mě v dobrém ;-) ... a ted´ vážně - myslím, že na ty pidi koupelny bude podlahovka bohatě stačit ;-)
My zase máme koupelny bez podlahovky a jen s žebříkem..
Prosím nepočítal jste někdo kolik peněz je na koupelny v základu? Případně na kolik vám spočítali SIKO a kolik jste dopláceli? Máme kalkulaci ze SIKA, tak jen abych měla přehled, kolik nás tak čeká doplácet. Díky ;-)
@petraop Moc díky!!! Celkem jsi mě potěšila. To co jsme vybrali, tak nás vyjde na cca 100tis. s DPH, včetně dlažby do zádveří, do komory pod schody a to techn. místnosti. Takže doplácet budeme kolem 40tis. a to jsme počítali ;-) Jak vy?
@petraop Zase když už se to jednou dělá, tak podle představ ;-) Kdy jste dělali KS? My minulý týden, tak doufám, že celkovou částku budeme do Vánoc vědět.
@vorllinka Pokud počasí dovolí tak v pondělí máme začít s deskou. A jak bude deska hotová, tak nás zařadí do harmonogramu, takže termín horní stavby zatím nemáme :) Záleží na počasí ;)
Přátelé, kamarádi... radím Vám dobře, neberte si hypotéku u KB, bude Vás to stát hodně nervů... včera jsme měli info, že se konečně čerpalo, dnes jsme se dozvěděli, že se nečerpalo... že teda po týdnu zjistili, že jim 2 papíry chybí... no a co, že nám bylo vydáno sloučené územní rozhodnutí a stavební povolení... Oni tam nemaj papír, že jsme o to územní rozhodnutí žádali... No a co, že máme potvrzenou vinkulaci pojištění stavby vůči KB... Oni tam nemaj tu smlouvu... jebne mě... jebne mě, jebne mě....toto už fakt nedávám...
@petraop jj ta byrokracie je hrozná :-/ my se zasekli u stavebního povolení, pořád musíme dokládat další papíry. A dneska nám volal pán, že ve čtvrtek přijedou stavět tu základovou desku, tak jsme ho museli zarazit, že ještě nemáme stavební povolení :-)
@petraop@mji ahojky holky držte se, to je papírů co? Jako bychom jsme stavěli Karlštějn...Když mi pan na Základovku řekl, že potřebuje tyhle a tyhle papíry naskenovat, tak mě omývali, neboť papírováního už mám až nad hlavu. My toho měli o krapet víc, neboť jsem vyřizovala sama přípojky a to byl také mazec...No asi mu jdu brnknout ať nám řekne jaká částka bude na vícenáklady.
@petraop přesně s těmahle lejstrama jsme měli u KB stejný problém - říkala jsem si, že tu jsou neschopní, ale jak vidím, všude je to stejné :-| taky jsem nepochopila, proč to chtějí, když logicky bez žádosti bychom asi st.povolení nedostali, ale v KB si to asi nemyslí :-D ... přeji pevné nervy, vydržet, pak už bude líp ;-)
@andydrzka No už jsem z toho trošku napružená, rádi bychom se už zařadili do harmonogramu na přípravu panelů...a už stavěli....
Jediné štěstí, že u nás na OC jsou úplně užásní lidé, kteří vždycky vyřídí, pomůžou, popoženou a hned, bez žádných prodlev....
@andydrzka Andy a teď při tom nacenění základové desce, jsem jim napsala, že budeme chtít mít součástí zák. desky ten stupínek pro komín, to jsem řekla dobře, že?
@evapetrikova jestli budete mít komín, pod který základy potřebujete, tak jsi to řekla správně. Ale měl by to nahlásit sám p.Krajčo k nacenění jako vícenáklad dle projektu základové desky ... a budete mít komín od RDR?
@andydrzka@bzulenka holky a nevíte jak je to s napojením na vodu, jestli se dá ještě před zimou vykopat a připojit se trubkou na vodovod? Budeme stavět nejspíš v únoru, tak že by to pak už jenom pustili a dali měřák?
@mji výkop si určitě připravit můžete a uděláte i dobře, ale trubku pokládají VAK i s vodoměrem - ten, pokud ho už nemáte v šachtě a bude v domě, ani moc dopředu před montáží nedoporučuju nechávat osadit, mohl by ho někdo ukrást, odčerpávat vám vodu, zamrznout a budete platit nový ...takže doporučuju až po nebo se ZD, co nejblíže termínu montáže..