Ahoj,
Nedávno jsem viděl na sreality dům (původně asi chatu), co mě zaujal. Už delší dobu se koukám po menších domech nebo projektech menších domů pro třeba 2 osoby, s garáží. Cena byla vzhledem k lokalitě nesmyslně vysoká, ale zajímalo by mě, zda tu někdo nestavěl něco podobného, případně na kolik by taková stavba tak mohla vyjít?
Přikládám fotky a popis z inzerátu, fotky jsou poctivě "nastageované", ale to je fuk, snad z nich dispozice je pochopitelná.
Moc díky za jakékoliv odpovědi! 🙂
Popis: Dům má dispozici 3+1 a je celoročně obyvatelný. Hodí se tedy nejen k rekreaci, ale i k trvalému bydlení. V roce 2019 zde byla provedena kompletní rekonstrukce interiéru. Nové rozvody, příčky, okna, kuchyně, koupelna. Kuchyně má spotřebiče ještě v záruce a je z ní vstup přímo do zahrady. Obývací pokoj o velikosti 20 m2 má dostatek prostoru pro obývací i jídelní část a je tady příprava na kamna. V obývacím pokoji hraje prim velké francouzské okno, díky němuž jde do místnosti dostatek světla a vám poskytuje krásný výhled do krajiny. Současně je zde vstup na balkón. Obě ložnice o velikosti 10 m2 mají mírně snížený šikmý strop. U jihovýchodní ložnice je vstup na další balkón. Koupelna je dostatečně velká, takže se do ní vešel sprchový kout i vana.
Kdysi u nás byla jedna z variant koupit chatu a přebudovat si jí na celoroční...
Bohužel bohudík jsme nenarazili na nic co by bylo v rozumné cenové relaci.
Největší "ale" bývá u chatových oblastí dostupnost autem a IS...
Stavět chatu nebo dům vyjde cenově šul nul. Ovšem cena může vystoupat právě tím, že se budete snažit propojit třeba ke kanalizaci apod.
Rozhodně to jde, pokud se budete držet na uzdě a pokud máte zasíťovaný pozemek.
Posílám ceník jedné známé firmy. K cenám alé připočtěte přibližně 15-20procent. Je skutečně jedno, jestli stavíte RD nebo chatu.
https://www.stavbyhavo.cz/typove-rodi...
Opět je nutné připočíst alespoň 15% na vícenáklady a dostanete reálnou cenu . Jinak my jsme u nich platili asi 500 000 za dílnu 25m2. Před rokem.