Názor na projekt 5+1

Ahoj, jsme ve fázi dokončování projektu a než tomu dáme zelenou, ráda bych poprosila zkušené o připomínky. Máme 2 malé děti a chceme max otevřený a propojený prostor. Máme zkušenost, žili jsme v takovém domě, takže známé pro i proti. Zároveň je tam možnost oddělení příčkou do budoucna, až děti povyrostou nebo prostě pro případ, že by to už nevyhovovalo. Ještě doplním, že vchod je z východu od silnice, soused z jižní strany 5m k hranici pozemku, ze západu máme zahradu a sad.
Odpovědět
Profilova fotka
To je vše furt do kola. Vstup do koupelny a pracovny ze zádveří? WC z obýváku přes jedny dveře, které ani nejsou "za rohem", Mini místnost pro kola bez vstupu z domu. Pokje rovnou z obýváku?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ivankachina12345:

Ahoj, jsme ve fázi dokončování projektu a než tom…
@ivankachina12345 Mně to naopak přijde v pořádku. Vše je tam, kde to dává smysl, logicky to na sebe navazuje. Musí to vyhovovat vám, ne lidem tady, kteří o vaší rodině nic netuší.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Pre mna absolutne nie. Kluckovat cez obyvackou do kychyne... Obyvacka je akoby v chodbe. Otvoreny priestor to je, ziadna intimita. Kto bude vyuzivat sprcharen? My sa teda viac sprchujeme, neviem si predstavit ze by som chodila takto do a zo sprchy. Pustat sprchu alebo wc za hlavou, nie je prijemne. Ked sa vide z kupelne, ziadna intimita. To si vsetky veci treba vziat zo sebou do kupelne... Nevyuzity priestor pred izbami. Je u vas niekto vecer, deti uz vykonavaju hygienu, vsetko je pocut, ani len z kupelne nemozu vyjst v nohavickach do izby.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenkito10:

Ahoj. Pre mna absolutne nie. Kluckovat cez obyvac…
@lenkito10 jasný, takhle otevřený a propojený prostor není pro každého, ale jak jsem psala výše, máme to dlouhodobě odzkoušené a maximálně nám to vyhovuje. Sprcha na chodbě bude sloužit minimálně, spíše na umytí psa atd. Ale tak to snad vychází už z projektu, že jsme rodina, která preferuje vanu, když si ji dáváme do hlavní koupelny. Prostor u ložnic a hlavní koupelny bude ještě částečně odcloněn knihovnou, takže co se týče chození z koupelny do ložnice, úlplně v pohodě. Ale díky za připomínky i tak.
Odpovědět
Píšete "soused z jižní strany 5m k hranici pozemku". Napište spíše jaká bude vzdálenost mezi domy, jak má soused dům vysoký a jestli tam má okna obytných místností. Za mne bych nedával vstup na záchod hned z obýváku. Člověk, který se dívá na televizi nebo jí u stolu (třeba návštěva) nemusí vědět, že zrovna jde někdo z pokoje na záchod. Krbová kamna bych dal na stejnou stěnu jako je televize a udělal bych zadní přikládání do krbové vložky. Celkově mi přijde škoda nevyužité jižní stěny u venkovního stolu, v zimě by tam mohlo jít spoustu slunce a nějakou místnost prohřát. Místnost pro kola mi přijde zbytečná, kola můžou být někde v zahradním domku.
Odpovědět
Mě teda první co bouchlo do oka je ten průchozí obývák, to bych asi já třeba nedala. Asi oddělení nějakou chodbou aby bylo trochu soukromí si myslím, že by bylo lepší. 😊
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenkav9:

Mě teda první co bouchlo do oka je ten průchozí o…
@lenkav9 chápu, není to pro každého, to je jasné , ale v úvodu píši, že my to máme odzkoušené a velmi nám to vyhovuje, takže moc nechápu váš příspěvek.Jsme otevření drobným úpravám, ale ne změně celého konceptu, tím si jsme víc než jisti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?