Nová

Názor na umístění a dispozici bungalovu

Dobrý den, rád bych Vás požádal o názor na umístění domu na pozemku a také na navrženou dispozici domu. Jsme čtyřčlenná rodina, dvě malé děti. Máme koupený pozemek, kde se budou teprve v roce 2025 budovat sítě, takže máme dostatek času udělat si jasno v našich potřebách a dopracovat se k rozumnému projektu. Návrh kreslím sám a konzultuji s kamarádem projektantem, na jaře už to převezme on. Pozemek máme cca 36x24 m. Původně jsme uvažovali o obdélníku, pak jsme i vzhledem k rohovému pozemku změnili tvar na L, abychom se trochu uzavřeli k ulici, vytvořili terasu chráněnou před SZ větrem a nízkým západním sluníčkem + větší soukromí. Zatím uvažujeme se zastavěnou plochou 160 m2 a užitnou cca 125 m2. Velikost místností nám takto +- vyhovuje, orientace na světové strany také. Rádi bychom měli v domě i malou pracovnu (dnes máme PC koutek v ložnici a OP a nevyhovuje nám to), dále pak malý sklad s pár regály, držáky na kola a ponkem. Koupelna stačí menší, chceme jen sprchový kout. V kuchyni by se nám zase líbila malá spíž. O garáži neuvažujeme, kryté stání bude dostačující. Za každý názor budu vděčný, děkuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ondrykp:

Dobrý den, rád bych Vás požádal o názor na umístě…
@ondrykp Na první pohled: Chodba 125 cm je opravdu málo, vstup na WC ze zádveří je špatně.
Odpovědět
Sklad máte přístupný jen z venku a je škoda v takovém prostoru, který je na jih, mít sklad a malinkaté okno. Přidal bych komín. Mít v domě jen sprchu je podle mne hloupost. I člověk, který se rád sprchuje, tak si parkrát za rok rád napustí vanu.
Odpovědět

@ondrykp Na môj vkus je tam strašne málo úložných priestorov na veci, ktoré pri dome potrebujete, na rozdiel od bytu. Hlavne veci na záhradu, gril, kosačka, nejaké základné náradie, potom sezónne veci, okrem bicyklov aj lyže, potom vianočné ozdoby a podobné veci. Určite by som sklad vyčlenil mimo barák ako samostatnú budovu a namiesto neho do toho rohu rozšíril obytné miestnosti. Ja osobne som sa napr. vo vani už roky nekúpal a ani ma to neláka, ale vaňa sa hodí aj na iné veci. Hocičo mokré tam môžem hodiť a riešiť neskôr, môžem tam umývať nadrozmerné veci, napúšťať kýble na vytieranie a podobne. Takže by som ešte zvážil to. Aké staré máte deti? Naše sa vo vani kúpajú strašne radi, môžu si ju napustiť a hrať sa tam s hračkami. A ako tu už padlo, záchod určite z chodby a zrušiť zbytočné dvere z chodby do kuchyne. Francúzske okná do tak malých detských izieb sú blbosť, nebude sa tam dať rozumne rozložiť nábytok. A deťom je šumák, či môžu rovno z izby vyliezť na terasu. Akurát si tam nanosia ešte viac bordelu.
Odpovědět

@ondrykp mě se ten projekt líbí. 120 cm chodba úplně v klidu, taky máme. Koupelna bez vany taky dobře (mám doma vanu a za dva roky od nastěhování jsem v ní nebyla ani jednou, je jen pro dceru a i ta má ráda sprchu, tak v pohodě bez ní). Co se mi nelíbí je ten sklad. Na to bych se v domě vykašlala. Udělejte si z toho velkou šatnu či sklad, ale doma, ne přístupný z venku. Záchod s dveřmi z předsíně má své výhody a možná, bych to tak i nechala. Co nemám ráda je záchod v hlavní koupelně a nemám ani doma. Přijde mi to nehygienické. Doporučila bych ho zrušit (udělat samostatně ) a nebo udělat druhou menší koupelnu jen se záchodem (bidetem) a malou sprchou. Kuchyň a její rozložení je taky zvláštní. Možná by stálo za to ji vyrovnat a vaření a dřez posunout na stěnu u vstupu. Takhle budete mít dost blízko televize (což bude hodně rušit) a za zády místa na sezení a prostě po vaření je nepořádek. Nebude to vzhledově a asi ani uzivatelsky ono.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi se zdá strašně daleko od parkovacího stání ke vstupu. Já navíc preferuji cestu od auta zastřešenou. Vnitřní sklad (přístupný i z venku) mám 25m2 a pro nás je malý (TM 8m2, 3xšatna, černá kuchyň a pořád máme potřebu něco někam dávat). Na jih bude potřeba vyřešit stínění - doporučuji překryv místo zamřížovaných oken.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?