Odpověď na příspěvek od catle:
@catle a jestlu mate terase na jih,tak bude 3 mes… @catle Dobrý den, my bychom měli v tomto případě terasu na JV a tak si nejsem jistý jestli terasa krytá přesaham střechy je dobrý napad. Když je na JZ, tak je to samozřejmě nutnost. Stínění určitě planujeme, klimu ne ale příprava se vytvořit může, to souhlasím.Odpověď na příspěvek od ondrykp:
@catle Dobrý den, my bychom měli v tomto případě … @ondrykp s tou prekrytou terasou - nejde jen o slunicko,i kdyz o to hlavne,ale parkrat uz se stalo,ze jsme na terase sedeli a spustil se letni destik - a clovek mohl zustat v klidu a suchu,sedet dal,pozorovat dest a prirodu...a ne hned vsechno honem zpakovat a hybaj dom.Odpověď na příspěvek od ondrykp:
Využil jsem volného času a trochu dispozici uprav… @ondrykp To už je trochu lepšie. Ak chcete ušetriť, môžete celý dom zmenšiť zo západnej strany, zádverie môže byť o niečo užšie, obývačka tiež, technická sa len posunie. Ale ak Vám veľkosť takto vyhovuje, prečo nie. Zamyslel by som sa nad tým záchodom, dal by som dvere z chodby, nie zo zádveria. Chápem, prečo to chcete, ale to už ten meter navyše, aby ste šli na záchod cez chodbu je v pohode. Potom je na zváženie nutnosť druhého záchoda v kúpeľni, my sme zvyknutí z bytu, že pre 4 osoby bohate stačí jeden, pokiaľ je samostatný. Ale na to má každý iné nároky. Potom by sa aj kúpeľňa dala trochu zmenšiť/narovnať. 8 m2 na kúpeľňu bez vane je dosť veľkorysé, aj keby tam bola práčka so sušičkou. A čo sa týka obývačky, doporučujem digestor s externým motorom niekde inde. Takto bude každé použitie digestora extrémne rušivé pre všetkých, čo budú chcieť sledovať telku. To aj v prípade iných kuchynských strojov, ale to už je daň za veľké otvorené priestory. Najlepšie by bolo dať digestor k obvodovej stene a výfuk von, ale vzhľšadom k zachovaniu vzduchotesnosti to býva technologicky náročnejšie riešenie (samostatný prívod vzduchu plus dve tesné elektroklapky, čo zaberá miesto).Odpověď na příspěvek od ondrykp:
Využil jsem volného času a trochu dispozici uprav… @ondrykp vypadá to mnohem lépe. Já bych akorát doporučila si tu terasu zvětšit. My tam tedy máme i takové to závěsné křeslo a venkovní sedačku a někdy si vytáhneme i lehátko. Máme myslím 16m2 a hodila by se mnohem větší. Gril máme mimo terasu už by se nevešel (ale moje chyba je tam spousta velkých květináčů).Odpověď na příspěvek od ondrykp:
Využil jsem volného času a trochu dispozici uprav… @ondrykp a sice tady každý druhý psal ať neuděláte velké okno v detskych pokojích ale rozmyslete si to. Je to fakt krásné a dodá to takový punc luxusu a je jen výmluva, že se to špatně zařizuje. Tahle část i s výstupem na terasu se mi ve vašem prvním návrhu líbila nejvíceOdpověď na příspěvek od artep1987:
@ondrykp a sice tady každý druhý psal ať neudělát… @artep1987 Veľké okno je super, ale nie až po zem. V tak malej izbe si moc vyskakovať nemôžete, plus s výlezom von budú ťahať bordel rovno do izby, potrebujú priestor pre rohožku, kúsok špinavého priestoru a na to tam proste miesto nebude. Dospelým sa to páči, ale napr. ja, keď som bol ešte u rodičov by som to neocenil. Mal som výlez na balkón a prakticky som ho nepoužíval. Inak čo sa týka súkromia, viac vadí (aspoň mne vadilo), keď dospelí môžu čumieť z terasy deťom do izby ako že deti počujú, o čom sa dospelí bavia na terase. Obzvlášť v puberte.Odpověď na příspěvek od ondrykp:
Využil jsem volného času a trochu dispozici uprav… @ondrykp Při takovém počtu obyvatel mi chybí druhá koupelna. Nás je 5, máme také jednu a budeme letos bourat stávající a uděláme koupelny 2.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@ondrykp vypadá to mnohem lépe. Já bych akorát do… @artep1987 Terasa může být určitě větší ale to zastřešení mi přijde takto dostatečné. Nechtěl jsem, aby to zastřešení zasahovalo až do oken dětských pokojů.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@ondrykp Při takovém počtu obyvatel mi chybí druh… @puhelin původně jsme dvě koupelny chtěli ale nakonec jsme to zredukovali tak jak to máme nyní.Odpověď na příspěvek od ondrykp:
@artep1987 Terasa může být určitě větší ale to za… @ondrykp Pri orientácii na čistý juh doporučujem práve presah nad oknami aspoň meter, príladne nainštalovať slnolamy. Mali sme to tak v byte (presah robili balkóny nad nami) a v lete je to dokonalé. Slnko sa dnu nedostane a v zime naopak nie je problém a svieti do celej miestnosti.Odpověď na příspěvek od jirkajiri:
Už je to rozhodně lepší než v první verzi. Mezi c… @jirkajiri k tomu bych se přidala, dejte si tam okno na jih. Máme obývák s kuchyní 50m do L a 2x 3metrove okna a 1x 2 metrové a klidně bych přidala. V obývací části máme jedno okno na východ a jedno na jih. Bez toho jihu by bylo strašné šero hlavně celé zimní období. V létě dáme dolů venkovní žaluzie, stačí je mít jen dolů ne zavřené a je to super.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@ondrykp a sice tady každý druhý psal ať neudělát… @artep1987 Punc luxusu jsou velká okna v obyvákokuchyni, pokud zajistíte, aby tam nebylo přiliš vidět ze silnice nebo od sousedů, jinak je to výkladní skříň. U malých dětských pokojů jsou praktičtější normální okna.Odpověď na příspěvek od jirkajiri:
@artep1987 Punc luxusu jsou velká okna v obyvákok… @jirkajiri na velké okna v místnostech jsou odlišné názory a nikdy se všichni neshodnou. Za mě jsou prostě lepší. I s tím výstupem ven i když chápu i to negativní k tomu. Každý si musí rozhodnout sám. Ale určitě není pravda, že je to nějak horší a nepraktičtější. Za mě je to asi stejné jako diskuze, zda jestli je lepší dlažba nebo vinyl :D. Každé má svoje.Odpověď na příspěvek od jirkajiri:
Už je to rozhodně lepší než v první verzi. Mezi c… @jirkajiri Už neplatí, že by mal kazdý dom mať komín. U seba si to neviem predstaviť. Nie, že by tam nešiel dať, dokonca by mohol byť v ideálnom mieste uprostred domu. Ale skúste si v pasívnom baráku škrtnúť v krbe, to sa tam za pár hodín uvaríte vo vlasnej šťave. Keď sa v dome pohybuje viac ľudí, varí sa a perie sa, tak ani keď je vonku nula, tak topení nemusí bežať vôbec. Krb by v tom prípade bol zbytočne drahý luxus bez využitia.