Obyvak uprostřed domu

Dobrý den, máte někdo takto řešený obyvak s kuchyni, že je uprostřed domu? Popř řešil někdo dilema, zda umístit vedle obýváku ložnici nebo detsky pokoj? Jde mi o to, že máme orientaci sever- kuchyne, koupelna, technická a jih-obyvaci místnosti. Nechce se mi proto dávat ložnici na jih ale spíše detsky pokoj, jen by byl vedle obýváku s kuchyni. Pri dnešních kvalitách dveří a zdiva, co myslíte hlučnost? Foto je jen hrubý nakres-hmota bez oken a rozmístění v pokoji ještě není
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme to dost podobně a vedle obýváku máme právě dětský pokoj a ložnici v tom horním levém rohu (u nás je to severovýchod). Ale máme už syna ve věku 12 let, takže se nebojím, že bychom ho nějak rušili z obýváku. Navíc máme mezi obývákem a pokojem silnější příčku (myslím že 24cm), ale to podle vašeho nákresu taky máte navrženo.
Odpovědět
Mne by to takto vubec nevadilo. Vedle obyvaku mame za sdk stenou take loznici, prislo nam to logictejsi. Deti si zatim hrajou s nami, az budou vetsi, zalezou si vzadu do pokojiku. Miminko davam spat do loznice i pres den, ani jedno z nasich deti nema rado ticho, budi je ta nejistota. Takze jsou v centru deni a zaroven trochu z dohledu, aby ho ti starsi nechteli mazlit behem spanku (=vzbudit).
Odpovědět
A co vidim jako fajn vec, ze kdyz mate navstevu, pubertak si zavre dvere z obyvaku do chodby u loznic a muze jit treba do koupelny mimo dohled vasi navstevy.
Odpovědět
Také máme detsky pokoj hned vedle obýváku. Naprosto to ničemu nevadí. Dali jsme 20 cm Porfix a přes celou tu společnou stěnu je ještě v pokojíčku 3m dlouhá vestavěná skříň.
Odpovědět
@zuzana_zabkova Teď máme dětský pokoj vedle obýváku, příčka je nějaká speciálnější proti hluku, a je to celkem v pohodě. I když asi bych pocitově dala vedle obýváku spíš ložnici, když bych měla na výběr. U vás by mi víc než ložnice vedle obýváku vadilo, že z pracovny to bude mít pracující sakra daleko na WC 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt mají tam ještě jednu toaletu, která je takřka u pracovny. Jinak to je podle mě dobře řešený dům.
Odpovědět
Ještě si pamatuju, jak jsem v pubertě tahal domů tajné návštěvy 😛 V tomhle případě bych měl utrum 😄 Naštěstí to netrvalo dlouho, ale v dnešní době mladí chcanechca bydlí u rodičů podstatně déle.
Odpovědět
@panlorenc 🤣🤣na to nás architekt taky upozorňoval 🤣 máme 2 holky, já myslím, že když jim to bude moc vadit aspoň budou mít důvod se odstěhovat dříve než ve 30 😅
Odpovědět
@bayt pocitově bych taky dala právě, akorát ložnice na jih není úplně ok, detsky pokoj yby pak mohlo byt okno na sever na vlak nebo okno na západ na betonovou stěnu😶 výběr mezi horšími varianty.
Odpovědět
@puhelin naše děti nesnasi hluk ať jsem se sebevíc odmala snažila v hlucnem naučit spát. Teď 5ti léta už spí v pohodě ale 1,5 roční po špičkách, ale než se přestěhujeme , bude ji min. 3 to by snad mohlo být cajk 😅
Odpovědět
@panlorenc Oknem by to neslo?
Odpovědět
@zuzana_zabkova Doporučila bych udělat si rozvody elektřiny a světel tak, aby vyhovovali v obou pokojích pro manželskou postel (případně pracovní stůl). U rodičů jsme se všichni točili různě po pokojích, podle věku a zájmů (např, brácha ve starším věku preferoval východní - temnější stranu, super na hraní her na pc 😉, já chtěla světlý pokoj na jihu a jak jsme se oba odstěhovali, rodiče se přestěhovali na jižní stranu). I v našem novém domě počítám, že se můžou pokoje prohodit a možná na "stáří" taky více oceníme jižní stranu. Když si promyslíte ty zásuvky teď ,tak vás to nemusí časem trápit a taky se podle potřeby můžete prohazovat, nikde není psáno, že dalších 50 let musíte mít ložnici na jednom místě 😉.
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin No právě...když se ale podívám na ten půdorys, tak jedině sbíječkou jelikož okna tam nejsou... a to potichu jde docela špatně 😄
Odpovědět
@panlorenc Myslim kdyz jsi mel ty pubertu. Tohle je nahrubo, jak vyhovi dispozice, oken zatim netreba.
Odpovědět
Než takovouto dispozici tak to radši poslat do patra.
Odpovědět
@puhelin jo tak 😄 no šlo by to, ale byla to záložní varianta. Každopádně jsem obecně proti průchozímu čehokoliv (obýváků, koupelen, atd.).
Odpovědět
@vit_bodzik No jo, už to vidím, akorát tam půjdou přes špinavou zónu 🙂
Odpovědět
@zuzana_zabkova No, jenže jih = horko. Vy jako dospělí si můžete zatáhnout přes celý den, a až večer vytáhnout žaluzie, vyvětrat, budete mít příjemně. Dítě tam tráví celý den. Na sever bych pokojíček úplně nedávala, ale myslím si, že západ může bý fajn. Tak má kamarádka ložnici a je to jedna z nejpříjemnějších místností v domě.
Odpovědět
@bayt Neřekla bych jih=horko. Na jaře/na podzim z jihu příjemně svítí a v létě je přes poledne slunce nad střechou, takže do pokoje přímo nesvítí. Západ je mnohem horší, přes léto tam svítí celé odpoledne a nízké slunce nejde moc odstínit, v takové ložnici se téměř nedá spát.
Odpovědět
@katkamor Je to zajimave, taky bych rekla, ze zapad bude horsi. Asi uz je slunce nic a odstini ho teren/stromy. Na jihu ale dovnitr sviti opravdu hodne...
Odpovědět
@bayt Tak když jsou před oknem stromy, tak tam bude stín ať je to na kterékoliv světové straně 😉 U toho jihu hodně záleží, jestli je to přesně na jih nebo malinko jihovýchod/jihozápad + velký vliv má i přesah střechy.
Odpovědět
@katkamor Presah tam nemaji a je to v patre, ale vsude okolo je nejaka zastavba 🙂 A je tam prijemne, fakt. Naopak v mistnosti na jih nemuzou existovat a uz tam koupili klimatizaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?