Projekt 5kk

Dobrý den, jsme na začátku projektu bungalov 5kk 13m/12.5 šíře ( Máme úzký pozemek ) , mohu poprosit o vaše postřehy? Máme 3 děti z toho 2 jsou už skoro dospělé, ty budou od ložnice nejdál .V kuchyni bude lednice , trouba a skrytý vchod do špajzu vlevo hned u vchodu kuchyně ,vím je to nepraktické ale jinam už to asi nevymyslím 😞 ....někdo navrhuje nechat otevřenou předsín ale to se mi moc nechce kvůli teplu .Děkuji za rady
Odpovědět
A co to vymýšlení nechat na architektovi/projektantovi, když vy se nad tím jen zbytečně trápíte?
Odpovědět
Projekt komentovat nebudu, jen poznámka k tomu bludu, který tady čtu porad a tím je nějaké utíkání tepla z předsíně. Pokud si do domu dáte kvalitní dveře a ne dveře typu Bauhaus za 5tis, tak se nějakých úniků bát vůbec nemusíte a ten moment, kdy prijdete domu a otevřete dveře, tak na celkovou teplotu mají opravdu pramalý vliv.
Odpovědět
@puhelin jj s tím máme sraz po novém roce....chci už přijít s nějakou představou,u tý kuchyně mě ještě napadlo prohodit z obyvakem ale calandovat až do zadu s nákupem,no nevím 🙈
Odpovědět
@jitulka89 moc děkuji za odpověď 😉
Odpovědět
Nelíbí se mi ten pokoj, do kterého se chodí ze zádveří. Vstup na terasu za gaučem je nepraktický. Kuchyň mi připadá nepraktická, když budete muset chodit do těch skříní vlevo přes vstup do místnosti. Projektant určitě vymyslí praktičtější řešení.
Odpovědět
@maanna ten pokoj bude časem pracovna, možnost je ještě posunout příčku,tím se zas zmenší předsíň....ten vstup na terasu je tak úmyslně ,nelíbí se mi chození přes TV .. jestli myslíte tohle😊no a kuchyň je bohužel nepraktická... doufám že si s tím projektant poradi 🙏jinak děkuji za reakci
Odpovědět
@maci22 Doporučuji dát architektovi stavební program a tu malůvku zapomenout doma ( je hodné málo inspirativní).
Odpovědět
tohle nemá cenu posuzovat, protože to je naprosto blbý... mě by spíš zajímalo jak je to s okolní zástavbou? tvar a rozměr pozemku, sousední stavby, píšete úzký pozemek, ale dům má 12,5 + min 4 = 16,5m Proč OP severovýchod? na V balkonové dveře, když je pozemek úzký?
Odpovědět
@iveta_89 okolní zástavba teprve bude , šíře pozemku je 20 metrů a délka cca 40,je tam nějaká hranice mezi domy teď nevím přesně balkonové dveře tam jsou protože okno jsem nechtěla....jinak děkuji za reakce
Odpovědět
@maci22 na tu terasu a zahradu budete přes to terasové okno za gaučem chodit většinu roku (kromě zimy) několikrát denně, bude se pořád otvírat a zavírat (u nás minimálně 100x denně tam někdo projde, když počítám všechny členy rodiny, hlavně děti). Určitě bych nechtěla mít hned u toho okna gauč. Nikomu se nebude chtít chodit na zahradu přes hlavní dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
@maci22 taky se mi to nelíbí, je to asi jako náš první nástřel, když jsme začínali...holt každý si tím projde, sami uvidíte, že úplně jiný projekt bude mnohem lepší než váš nástřel bez hlavy a paty. Ten nalezeny venkovní záchod je hodně vtipný. Pardon. Určitě to půjde vymyslet tak, aby byl nějaký WC v domě přístupný i zvenku. Ta prostřední koupelna se dvěma sprchacema je taky zvláštní. 20m pozemek mi nepřijde ještě tak malý, aby projekt vypadal takto. Zkuste najít typový 5kk a trochu s tím zahybat, aby vám to vyhovovalo. Ta kuchyň přes uličku, průchozí a ještě přes roh, to je velký špatný. Věděla bych hodně věcí, co by mi tady nevyhovovalo a chtěla bych změnit, ale byl z toho pak úplně jiný dům. To ale myslím, že pak bude i ten váš. Přeji dobrého projektanta. Ať je kompromisů co nejméně. I když sama vím, že bez nich to někdy nejde.
Odpovědět
@andik.cz moc děkuji za odpověď 🙏jinak ten druhý sprcháč je sauna , mějte se hezky 😊
Odpovědět
Článek se načítá
@maanna chápu a to jsem si myslela jak jsem to vymyslela 😁 když jsem projížděla některé projekty tak to bylo většinou průchozí přes TV 😕tak aspoň vím že je to celé špatně,diky
Odpovědět
@maci22 nebojte, projektant vám to navrhne znovu a lépe 🙂
Odpovědět
Projektantovi bych ten Váš návrh ukazoval až případně poté, kdy on přinese první návrhy, protože by mohl být natolik ovlivněn Vaším návrhem, že by neviděl třeba jiné řešení. Ten arch studie je na projektu nejdůležitější, bohužel ale není jistota, že to od projektanta bude dobrý, záleží na koho narazíte. Je to úkol spíše pro architekta.
Odpovědět
Profilova fotka
Připojuji se k @martin_s . Já bych rozhodně volil architekta před projektantem z důvodu jiného nadhledu a z mých zkušeností s několika architekty a projektanty. Malůvku bych mu nedával, ale pořádné zadání a donutil ho jít na pozemek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?