Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o zhodnocení našeho projektu - domeček 4+kk se sedlovou střechou. Vstup do domu je SV, kuchyň V, obývák JV, pokojíčky J-JZ, ložnice SZ. Uspořádání nábytku budeme někde měnit (kuchyň, obývák, pokojíčky), stejně tak otvírání dveří (špajz, samostatné WC). Garáž nebude pro auto, ale bude sloužit spíše jako dílna a úschovna kol, bruslí aj., přičemž ji chceme ještě oddělit a 2. část využít na věci potřebné pro zahradu. Vytápění: krb + teplovodní podlahovka (+ žebřík v TM a koupelně; příp. ještě uvažujeme dát někam radiátor), k pozemku je zavedena pouze elektrika.
Předem moc děkuji za jakékoli rady či tipy. P.
Až na ten přetlak v obýváku a jídelně se mi to řešení líbí.
Kdybych z nějakého důvodu musel šetřit prostorem, udělal bych si stůl jen pro 4 a přirazil ho kratší hranou ke stěně k oknu.
Ještě mě napadá, co udělat místo šatny u ložnice zádveří č. 2 a zajistit si tak průchod k autu suchou nohou a v teple?
Z komory vedle garáže bych udělala průchod přímo do garáže. Nevíte kdy tam co budete potřebovat a neustále pobíhat vnějškem okolo domu může být časem otravné...
Mně by osobně vadilo wc bez okna, předpokládám, že je to hlavní wc v domě a to v koupelně je jako doplňkové. Zkusila bych oddělit samostatnou část v technické místnosti a tam ho dát. Pak by se dala trochu i přeskládat koupelna, trochu ji třeba zmenšit, když tam odpadne ten výkus a naopak třeba trochu šoupnout zeď v technické a vstupní chodbě, ať nepřijdete o prostor.