@radunka78 dojděte si na Odbor územního plánování a vyžádejte si územně plánovaci informaci. Tam vám napíšou co a za jakých podmínek můžete na daném pozemku postavit. Bez toho se nehnete dál. Pak zkuste obecní úřad a stavební úřad.
@klarka9999 Já z toho mám totiž hrůzu. Se stavebním úřadem jsme již jednali několikrát a že by to šlo hladce, to ne :-( a to ani nešlo o povolení stavby
Jestli můžu poradit, zadejte to projektantovi i s vyřízenim st. povolení, sice to něco stojí, ale ušetříte si s tím spoustu času a nervů. Oni vědí co mají dělat a ze zkušenosti vím, že s nima úřady jednají líp a rychlejc. Na obyčejného člověka tam totiž zkusí ledasco! Vy si šetřete energii na stavbu, budete ji potřebovat. :-)
zdravím, my akorát budeme podávat projekt na ohlášku (ale v detailu pro stavbu svépomocí) za 56 tis. i s inženýringem, jsme spokojení a mohu pána doporučit. Budem ho brát i jako stavební dozor. Ale nemá webovky, tak jeslti chcete napište zprávu. A mám i kamarády architekty - ale tam by se to asi cenově pohybovalo jinak :).
My měli projektanta, který nám překreslit typový. Resp. líbil se nám jeden, ale chtěli jsme úpravy, takže dle typu úplně ne. Jsme ze středních Čech, projektant má kancl v Praze, projekt vyšel na 50 tis. Pokud budeš chtít, pošlu kontakt.