Projkt na stání pro 2 auta

Ahoj! Mám projekt pro 2 auta a řeším jak udělat střechu bez toho abych měl mezi auta vzpěry. Jedná se o 7,5m které potřebuji zastřešit. 1m bude průchod mezi domem a autama na zahradu, a zbytek pro auta. Je realné to udělat z trámu bez opěr nebo se bude muset použít nějaký železný profil ? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna 7,5m už je fakt docela hodně. Budu letos stavět taky stání pro 2 auta, šírka ale 6m. A už to mi kolega, co staví ze dřeva, řikal, že to už je ideálni ma středovou vzpěru. To jsem nechtěl tao jsem dal profil krokví 80/200mm. U Tebe už by to musel být profil "jako prase" a asi nerentabilní .. Možná lepší železo a obložit dřevem nebo udělat podbití např. palubkama. Nebo sehnat statika at spočte co za profil by to vydržel a podle ceny trámů se pak rozhodnout, to je asi ideálni postup ...
Odpovědět
Jestli mate dat za staticky posudek okolo 3.000,-, tak se vam to rozhodne vyplati. Cele to spocita, navrhne vsechny prvky a vubec se nemusite bat pod tim parkovat.
Odpovědět
Souhlasím výše. Staťák je třeba a na toto je "banalita" a nebude stát raketu. Navíc dostanete bezpečnost, odpovědnost a hlavně ekonomiku průřezu (úsporu materiálu) což v dnešních cenách je fakt třeba.
Odpovědět
Díky všem, jak to bude aktualní tak se obrátím na statický posudek a podle toho se rozhodnu kam dál. Ještě jednou díky všem !
Odpovědět
@zdenna Pocitejte, ze to muze trvat i nekolik tydnu muze trvat, nez se statik k vasemu projektu dostane.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?