Diskusi odebírá 1 člověk

Prosba o názor na půdorys a odhad nákladů

Zdravím všechny, a prosím o: 1) Názory na půdorys - už se s tím "mořím" dlouho a mám dvě varianty, jedná se o patrový dům. Nejsem příznivcem obýváko-kuchyňo-jídelny, chtěla jsem dole samostatné WC, spíž, skříň na chodbě, přístup do kuchyně z chodby a celý dům umístit co nejvíce doprava. Z důvodu neoptimálního pozemku jsem musela slevit ze svých požadavků, takže malá spíž bude pod schody a kuchyně je větší, skříň na chodbě supluje skříň v zádveří a pracovně, a wc by v první variantě případně bylo asi jako v paneláku. Ve druhém návrhu nejsou schody optimálně umístěné pro druhé patro... 😐️ Mám problém s tím, že druhé patro je asi zbytečně velké. Bungalov mít nemůžeme. (Mám nějaké studie, ale bohužel jsem si nevybrala.) 2) Nějaký odhad pro stavbu svépomocí - zdivo Ytong nebo Heluz, strop panely nebo nějaký stropní systém, plastová okna hnědá, tašky Tondach nebo plech, TČ, podlahové topení, krbová vložka (asi s výměníkem), zařízení standard (plovoucí podlaha, běžná sanita, atp.). Předem díky za nějaké věcné postřehy nebo rady.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lencus:

Zdravím všechny, a prosím o: 1) Názory na půdorys…
@lencus Tak za prvé musím pochváliť, že nejdete s davom, tiež som zastáncom oddelenia kuchyne od relax zóny v obývačke, za to palec hore. Ďalej určite chválim schody s podestou namiesto lomených stupňov, aj keď tu by stavbu zjednodušilo a zlacnilo, keby bol pôdorys jednoduchý obdĺžnik bez výklenkov. Tiež je super samostatný záchod, za ním si ale nechajte priestor pre stupačku, kadiaľ potiahnete komplet rozvody, elektriku, vodu, topení a najviac miesta zaberie vzduchotechnika. K bodu 1 - skúste osloviť architekta, nebýva to lacné, ale stojí to za to, ten by Vám mal vymyslieť dom na mieru Vašim potrebám a zároveň, aby nebol zbytočne komplikovaný. Napr. kuchyňu by som nerobil to U alebo G alebo ako to nazvať, ale nechal by som ju iba pozdĺž stien, Je to malý priestor a radšej ubrať jeden modul a mať viac miesta na chodenie. A k bodu 2, ako tu už v inom vlákne zaznelo, celkom realistický odhad ceny je +-50 tis/m2 úžitnej plochy, vo Vašom prípade necelých 9M. Svojpomocou sa dá ušetriť reálne tak 20-50 % ceny, záleží čo všetko si trúfnete urobiť sami. Len výnimočne by to bolo viac, to už by ste uberali na kvalite materiálov a technológií.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@lencus Tak za prvé musím pochváliť, že nejdete s…
@roman_ děkuji za reakci. Já právě už od architektky dostala tři návrhy, ale bohužel se nějak netrefila do mých požadavků. Jde o moji spolužačku, takže jsem shovívavá :-) Nyní mám v kuchyni daleko méně místa, takže v návrhu je kuchyň velká až až. Těch +- 50 tis./m2 je počítáno pro svépomocnou stavbu? Svépomocí si za mě troufneme na hodně věcí. Ale stejně přemýšlím, jestli to nebude potřeba nějak zmenšit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lencus:

@roman_ děkuji za reakci. Já právě už od architek…
@lencus Tých 50 tis je počítané na stavbu firmou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?