Prosím o zhodnocení/podněty k projektu

Zdravím, chystáme se ke stavbě a vymýšlíme návrh projektu, ještě než půjdeme za projektantem/architektem. Pozemek 612m - max. zastavěnost 215m, min. podíl zeleně 306m. Do patra se nám moc nechce a současný návrh splňuje metrová omezení. Venkovní pergola (Jih) by se dělala až po koloudaci. Pozemek je v bungalovové zástavbě, na jih a východ je slepá ulice. Vzdálenosti zdí od krajů pozemku: Jih - 11m Sever - 2,5-3,5m Západ - 3m Východ - 5m Ocením konstruktivní kritiku, postřehy, nápady a veškeré reakce :-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od originalnilogin:

Zdravím, chystáme se ke stavbě a vymýšlíme návrh …
@originalnilogin Nerozumím tomu obýváku. Proč tam máte sedm dveří ven?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@originalnilogin Nerozumím tomu obýváku. Proč ta…
@jozkakomosny Díky za podnět. Není to z obrázku patrné. Dveře jsou jen u krbu (pro nošení dřeva), na jižní straně uprostřed (vchod na pergolu) Zbytek jsou okna. Pozice dveří a oken je také jen orientační a není do centimetru vymyšlená.
Odpovědět

Zdravím, chystáme se ke stavbě a vymýšlíme návrh …
@originalnilogin Do tých 215 m2 sa väčšinou počítajú všetky spevnené plochy, tzn. príjazdová cesta, chodníky, pergola, proste všetko, čo musíte vyňať z pôdneho fondu. Teda aspoň u nás to tak bolo, zistite si na úrade, či je to aj váš prípad.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@originalnilogin Do tých 215 m2 sa väčšinou počít…
@roman_ U nás na stavebním nám ženská zamítla i dřevěnou terásku (= prkna na dřevěných sloupcích nad trávníkem, žádná střecha atd.), kterou jsme hodlali mít jako přístup k franc. oknu zezadu baráku (barák je tam vyvýšený na asi 1 m soklu, je ve svahu). Takže to opravdu posuzuje každý úředník, jak se mu chce.
Odpovědět

@originalnilogin Do tých 215 m2 sa väčšinou počít…
@roman_ na úřadě jsem byl a toto mám potvrzené. Chodníky a příjezdová cesta se do toho nepočítá.
Odpovědět

@roman_ na úřadě jsem byl a toto mám potvrzené. C…
@originalnilogin Tak k projektu: - Zbytočne členitý tvar = drahý. - Ložnice príliš malá, pre dve osoby je minimum 12 m2, to neprejde. - Máte vodu rozťahanú po celom dome, bude veľké množstvo trubiek a nutná recirkulácia teplej vody, čo je dosť drahá záležitosť. Ani nie tak kvôli cene toho čerpadla a trubiek, ale kvôli tepelnej strate v potrubí, bojler/TČ spotrebuje násobne toľko energie na ohrev vody. - Samostatná kúpeľňa pre ložnici 5,4 m2 je dosť luxus, zmenšil by som aj so šatňou na úkor miestnosti. - Garáž by som urobil samostatnú, ale spojenú s domom napr. prístreškom. Budete tam reálne parkovať auto? Nevidím príliš úložných priestorov a na záhrade už nič nepostavíte, pretože ste zastavili maximum. - Prečo nechcete poschodový dom? Bolo by to lacnejšie a ostala by vám aspoň nejaká záhrada a priestor pre prípadný záhradný domček na veci do záhrady (gril, kosačka, náradie, ...), prípadne iný bordel, ktorý nemáte kam inam dať. - Trochu by som rozšíril hlavnú kúpeľňu na úkor pracovne, nie je tam nakreslené umývadlo, tak aby sa tam dalo rozumne chodiť.
Odpovědět

@roman_ na úřadě jsem byl a toto mám potvrzené. C…
@originalnilogin To Vám řekli špatně, chodníky a příjezdová cesta se do zastavěné plochy zásadně vždy započítávají. To byste byli celorepubliková výjimka. Opravdu jste se dobře pochopili?? Nebavili jste se jen o zastavěné ploše domu? To je něco jiného než zastavěnost pozemku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@originalnilogin To Vám řekli špatně, chodníky a…
@jozkakomosny ukazoval jsem i plánek. Jde o zastavěnou plochu domu. S chodníky se musím vejít do těch 50%
Odpovědět

@originalnilogin Tak k projektu: - Zbytočne členi…
@roman_ díky za poznámky. Popořadě: Členitost - je to tak horké? Jediné vykouslé z obdélníku je garáž. Vchod je jen mírně v závětří. Ložnice - ok. Tam je nějaký limit? Dala by se zvětšit ubráním šatny a koupelny, ale osobně v tom problém moc nevidím. Stejně se tam jen spí. Voda - validní bod, ale jinak to nevyřeším. Holt bude vyšší spotřeba. Koupelna pro ložnici - luxus to je zmenšit by se dala. To je ale asi maličkost. Garáž - to je velké téma. Auto tam bude. Plus nějaké regály. Je to velká spotřeba metrů. Na zahradu si po kolaudaci kolnu na nářadí snadno dám, prostor k tomu na pozemku je. Patro - nechce manželka ani já. Nehodí se do zástavby a nelíbí se nám. Schody jsou otrava. Koupelna - umyvadlo se vejde, ale rozšířit by se dalo. Každopádně díky moc za podněty.
Odpovědět
Dveře na toaletu hned vedle dveří do obyváku? To snad ne?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od daruna:

Dveře na toaletu hned vedle dveří do obyváku? To …
@daruna vím že to někomu může vadit, ale nevidím v tom problém. Je to přes chodbu.
Odpovědět

@daruna vím že to někomu může vadit, ale nevidím …
@originalnilogin Zvažte ještě tu chodbu. Na tu délku 7m je strašně úzká, 1,20m je fakt málo. Sice se to uvádí jako dostačující minimální, ale ze zkušenosti je to málo. Zkuste si to někde postavit třeba z kartónů a uvidíte. Teď to máte jako na ubytovně ze sedmdesátých let.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?