Odpověď na příspěvek od pokvan:
Nějak se v tom snažím orientovat, ale dobře vidím… @pokvan Dobrý den, vchází se ze severní části, hned za gáráží a technickou místností je zádveří, takže pokoje budou od vchodu oddělené. Koupelny a WC ještě promyslíme.Odpověď na příspěvek od kiviky:
Chtělo by to vanu. I když se převážně sprchujete,… @kiviky Dobrý den, děkuji. Vanu určitě nechceme. Máme ji na bytě roky a stejně se v ní jen sprchujeme, takže by jen chytala prach. Ty chodby zabírají dost místa, ale bohužel nevím, jak to vymyslet lépe, když chceme "L", oddělenou klidovou a provozní část apod.Odpověď na příspěvek od faro202:
Také si myslím, že šatník není úplně dobré řešení… @faro202 Šatny chceme určitě, jsou praktické, protože lze pak není stěna zabraná skříní a lze ji využít na poličky, rohový stůl apod. Navíc v době dostavby domu bude mladšímu dítěji cca 9 let, takže prostoru na hraní už moc potřeba nebude. Spíš bude potřeba velký stůl na počítač ;)Odpověď na příspěvek od dapele:
Dobrý den, co říkáte na tento půdorys (zatím bez… @dapele možná bych prohodila ložnici s dětským polojem vedle kuchyně. 🤔 Prvně aby případný hluk či světlo z terasy nerušilo. Pokud by z ložnice byl dětský pokoj, pak by se šatna mohla zmenšit a prostor využít i na to samostatné WC. A šatna pro druhý pokojíček by mohla vzniknout zkrácením chodby. Vedle kuchyně ložnice a z původních šatniček pro děti jedna pro vás...?🤔 Snad jsem napsala srozumitelně. 🙈 Do té kuchyně mi připadá také celkem daleko, ale tam mě toho moc nenapadlo. Snad jen že prostor kuchyně jako takové na mě oůsobí stísněně.Odpověď na příspěvek od dapele:
@faro202 Šatny chceme určitě, jsou praktické, pro… @dapele No vidím, že jste stejně tvrdohlavá jako já, takže si stejně moc nenecháte poradit :-D Já tedy osobně tam vidím hromadu nepraktických věcí, které jsou tady zmíněné ale stejně si část prosazujete :-) Taky máme dům do L, tak vím, o čem mluvím :-)Odpověď na příspěvek od davex:
@dapele No vidím, že jste stejně tvrdohlavá jako … @davex To není o prosazování, jen některé věci zvažujeme vzhledem k životnímu stylu naší rodiny. Některé věci jsme zvažovali/zvažujeme a některé nám vyhovují jinak. Např. k šatnám - 1,6 m stříně je málo (nechci hrát stejné puzzle s věcmi dětí, jako teď na bytě), takže bych stejně musela dát skříň přes celou zeď, cca 0,5 od skříně nemůže nic stát, tzn. by mi toto řešení zabralo stejně nebo více místa jako šatny. Stejně tak neřeším vzdálenost garáže od kuchyně, protože si nákupy už cca 12 let necháváme doručovat a ani přestěhováním do domu na tom neplánujeme nic změnit, takže řeším francouzké okno do společenského prostoru a cestičku k němu, aby mi to kurýr měl kam hodit, ale garáž mě z pohledu nákupů netrápí. Další výše uvedené návhry promýšlíme a uvidíme.Odpověď na příspěvek od dapele:
Dobrý den, co říkáte na tento půdorys (zatím bez… @dapele L půdorys je energeticky i ekonomicky nevýhodný, dlouhé chodby, dlouhé trasy pro vedení vody...Odpověď na příspěvek od martinamali:
@dapele L půdorys je energeticky i ekonomicky nev… @martinamali No to záleží, jak to člověk pojme. Jestli těch pár tisícovek navíc za ten komfort stojí. Užitnou plochu mám 184 m a dlouhodobě je spotřeba energie ročně 6 MWh. Pravda, mám tepelné čerpadlo. Ale bez dalšího druhu vytápění, třeba krbovkami, je to za mě super.Odpověď na příspěvek od dapele:
@davex To není o prosazování, jen některé věci zv… @dapele Tak jasně, záleží, jak to člověk pojme. Za mě taková pidi šatna udělá více škody, než užitku. Člověk se tam pořádně ani neohne, neoblékne. Skříně budou bez dveří, protože je člověk ani neotevře a rohové skříně za mě tedy na houby. Alespoň to tak mám doma. Ale na uložení sezóních věcí asi ok.Odpověď na příspěvek od dapele:
Dobrý den, co říkáte na tento půdorys (zatím bez… @dapele dle mne jste z bungalovu do L udelali hrad fo L. 50m2 obyvak+kuchyne,ufuf; v jedne takive nove velje stodole jsem byla pracovne,a kdyz jsme se ve 2 bavili,tak byla slyset neprijemna ozvena. My mame taky bungalov do L, bydleli jsme v nem v tom samem slozeni co vy,a uplne napohodu ale mame tento prostor "jen" 33 m2 a jak jsrm za to rada, jeden nemladne, nechce se cloveku travit cas uklidem, pak taky vytapeni...Ale jak pisete,je to o stylu ziti a my dospeli casem treba k tomu,ze se znamymi se potkavame vyhradne v restauraci a spokojeni jsme vsichni. Ja bych tedy nebudovala 2 tak velke koupelny, staci jedna+dalsi samost.wc s umyvadlem. Z garaze pres TM do domu taky cesta dlouha... No mate to nejake moc nafoukle,ale pokud nemusite resit finance, tak nic proti nicemu. Detske pokoje mame taky 12m2 a uplne to staci a dnes uz jsou prazdne,deticky vyletely z hnizda,jestli v nich prespi tak 2x do roka. Tak jsme zpetne radi,ze jsme tenkrat nebudovali obri hangary. Velikost TM je taktez prakticka.Odpověď na příspěvek od martinamali:
@dapele L půdorys je energeticky i ekonomicky nev… @martinamali ekonomicky nejvyhodnejsi to bude samozrejme pod mostem v krabici.