Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda někdo nemáte dům Nero 2001 (nebo Nero 2001.1) od Ateliér Náš Dům? Chceme dvoupatrový dům se sedlovou střechou - tak, aby bylo vrchní patro plnohodnotné bez zkoseného stropu - a tento nás zaujal zatím nejvíce (v otázce záměrně píši "nebo Nero 2001.1", jelikož je dispozičně úplně stejný, jen má menší rozměry a jinou střechu, tu bychom v projetku předělali na sedlovou).
http://www.nasdum.cz/katalog/rodinny-...http://www.nasdum.cz/katalog/rodinny-...
Další dotaz s tím spojený - větší má rozměrově 178 m2, menší 136 m2 (počítáno bez garáže), co je dle vaší zkušenosti lepší pro 2 dospělé a 2 děti - více či méně prostoru? :-)
Díky Vám za odpovědi ;)
@paju01
V prvom rade by som sa priklonil ku korekcii "rozmerov", pretoze ratat do plochy aj terasu nie je prilis vhodne.
Takze v tomto smere je to 143 vacsi a 115,5 mensi. Podstatny rozdiel sa ukryva vo velkosti obyvaku dole a vo velkosti izieb hore. Pri mensom dome su izby velke 14-16 co pri plnohodnotnom poschodi je velkost izieb pomerne priatelna. Izby o velkosti 20 su uz pomerne nadstandardne. Chybaju mi vsak v dome celkovo odkladacie priestory.
Takze v tomto smere by som asi volil vacsi dom s tym, ze by som dispoziciu mierne prepracoval, ale vsetko je vecou priorit a otazka rozpoctu.
@deto_oesya Terasu jsem odečetla, jen jsem to zapomněla připsat, takže rozměry v mém prvním příspěvku sedí - jsou bez garáže a terasy, ta se tam počítat nedá. Přesně tak - rozdíl je hlavně v obývacím pokoji, který je o 15 m2 větší v tom větším domě a pokoje jsou větší, no 20m2 pro jedno dítko mi přijde možná až moc velké a těch 14 m2 by snad mohlo stačit, co jsem tak pročítala i ostatní diskuze. S těmi odkládacími prostorami máte pravdu, určitě bychom v 1.patře nechali jen jednu koupelnu a místo té druhé měli šatnu, ale i tak to není nějak závratně moc úložných prostor.. Ale pořád mi prostor přijde mnohem více využitý u tohoto typu střechy, který nijak neovlivňuje 1.patro, takže se tam úložné prostory dají domyslet.