Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi za mě ohavné. Podstatné ale je, zda se to líbí Vám.Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi pokud se hodláte zavděčit všem, tak hodně štěstí!! Dnešní "vzorek" dotazovaných řekne, že je to hrůza. Zítřejší bude schvalovat. Pozítří narazíte na skupinu 50/50. Každému se líbí něco jiného. A proto jsou vesnice a města zajimavá. Každý si tam nakde to své. Zvolíte typ střechy, která bude působit hezky na ostatní. Ale co když se jim nebude líbit odstín fasády?? Pokud se líbí vám i partnerovi - běžte do ní. Vy tam budete bydlet, vám se musí líbit. Ostatní jdou jen kolem ....Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… Mě se zase nelíbí střechy rovný, ale taky do toho nikomu nekecám. Jestli je pro vás rozhodnutí mezi valbovou a sedlovou jen otázkou vkusu, tak do toho architekt nemá co cintat. Vám se to líbí, tak oni můžou akorát kreslit.Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi Skúste si nakresliť viac variant a uvidíte. Rozľahlý bungalov je rozhodne lepší s valbovou, na poschodové kocky sa viac hodí sedlová. Ale aj valbové som videl. Urobte tak, aby ste splnili podmienky územného plánu a aby sa Vám to páčilo. Jo a valbová je výrazne drahšia ako sedlová. S tým plne pochozím patrom to myslíte ako? Asi som to nepochopil.Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi nejdřív si zjistěte co v místě kde stavíte vůbec může být ať to pak nemusite měnit a předělávat projekt. Jinak to záleží na vás.Odpověď na příspěvek od mxm1919:
Dnes se staví hodně rovných střech na bungalovy i… @mxm1919 Neriešiť okolie, je to moje, postavím si čo ja cgcem a ako chcem. Bože to je tak strašne české (a slovenské)...Odpověď na příspěvek od soppo:
Nezapadá do českého prostředí? To je co za argume… @soppo a argumentem to je můj dům na Sú neuspějete řeší se zdá to sedí do prostředí třeba u nás je vše zakázané a může být jen sedlová střecha s minimálním sklonem myslím 35 stupňů a přes to nejede vlak a může si člověku líbit co chceOdpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi mame valbovou strechu,je prave mnohem pohlednejsi a modernejsi,nez klasicke sedlovky bez napadu. No to nebyli architekti,ale hlupaci,bych jim hned rekla,at jdou vratit diplom. Jo a jsme s valbovou strechou hodne spokojeni uz 20 let, mame tedy sklon cca 38st a bungalov do L,takze puda je pochozi jen castecne-trebas na odkladani veci,my toho nevyuzivame, mame tam jen vedene draty kvuli el. a wifi. Nasi sousede maji i druhe patro a valbovku (zkopirovali to po nas,jak se priznali) a jsou taky spoko.Odpověď na příspěvek od lenkito10:
Ahoj, to su nejaki starsi architekti? hned na pr… @lenkito10 proc by nemohlo snezit proboha, my mame napr. Plech Satjam,strechu jsme zrovna loni nechali zkontrolivat a je stale po 20 letech v plne kondici. A naopak 2 sousede,co maji tasky,tak je sbiraji po velkem vetru po zahrade a taky si stezuji,ze ty tasky pri povetri hluci a ze to maji v dome jak ve strasidelnem hradu pak.Odpověď na příspěvek od lenkito10:
@catle pretoze tam kde vela a casto snezi by mal … @lenkito10 pekne domecky-valbove strechy se mi libi proste uz 20 let a ani v zime fakt neztraci sve "caro"; proc by taky mely,zejo, i pres snih strecha zustava na svem miste.Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi Když si doprostřed jihočeské vesnice postavíte bungalov s valbovou střechou tak to možná projde na stavebním úřadě, ale bude to jako pěst na oko. Sice na to máte právo, líbí se vám to, ale to neznamená, že je to správné řešení. To stejné bychom mohli říct o srubu na okraji Prahy. Já jsem zastáncem projektování domu, který je vhodný za pro konkrétná pozemek a zapadne do krajiny. Osobně třeba valbovou střechu taky nemám rád. To stejné platí o barevnosti střechy. Prostě architektura a urbanismus se je obor, který má smyslOdpověď na příspěvek od moni_stavi:
Dobrý den, chci se zeptat na názory ohledně valbo… @moni_stavi Architekti rekli pravdu, my tedy mame plne pochozi patro a valbovku nemame. Podivejme se na Balkan nebo nektere Asijske zeme, jak to vypada, kdyz si kazdy postavi cokoliv. Je to asi smutne, ale jakakoliv regulace byla vzdy v architekture prinosna. Bez ni by ani centrum Prahy treba dnes nevypadalo tak hezky. Vsechny ty secesni baraky vyrustaly podle jednotneho planu.Odpověď na příspěvek od pyramis:
A má to i další pozitiva. Nemusí se dozdívat štít… @pyramis se štítem problém není tak se vyzdí a zateplí to je v porovnání s domem úplně zanedbatelná plocha a z celkového rozpočtu to nebude ani procento. Zato valbová strecha je konstrukčně mnohem složitější tím pádem i dražší. O dost víc než štít. Ale dum se má líbit hlavně majiteli a ne jen přímo dům ale když se z dálky podívá tak aby se líbilo jemu jak to do prostředí zapadá. Ne jak tu někdo psal že všechny domy jsou štítem k cestě a on si vydupal to mít o 90 stupňů otočené to musí být strašné.Odpověď na příspěvek od edison101:
@pyramis se štítem problém není tak se vyzdí a za… @edison101 Což to jo, já zmiňoval jen pozitiva valby, protože zatím padaly skoro jen negativa.Odpověď na příspěvek od moni_stavi:
Ještě jednou děkuji všem za postřehy. Moderní mi … @moni_stavi Mě se víc líbí ta valba, mě prostě klasická šikmá střecha připomíná stodolu... A s tím výkusem u šikmé střechy to bude stát podle mě víc než ta valbová